Passie Projecten - Zin in Zingen
linkedin facebook twitter divider nieuwsbrief divider zoeken agenda winkelmandje

Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten - deel de inspiratie!

image
PassieProjecten, meezingconcerten: hoe kunnen we aan anderen vertellen wie we zijn en wat we doen? We huren niet Carré af om met honderden mensen de Messiah te zingen en zo de aandacht te krijgen. Dat willen we niet en dat kunnen we ook niet. Maar wie zijn we dan wel?
 
Tijdens de repetities en de uitvoering van de afgelopen Matthäus Passion hebben we een filmpje gemaakt over onze aanpak . Het resultaat? Zes minuten inspiratie van deelnemers en andere betrokken. Zij geven gezicht aan PassieProjecten! Wij nodigen je van harte uit om dit filmpje te zien en vooral ook om het te delen met anderen. Deze link gaat naar de homepage van Passieprojecten waar de film te zien is. Een directe link naar YouTube vind je hier. We delen graag ons enthousiasme. Geef het door!

En natuurlijk is dit meteen ook een uitnodiging om mee te komen zingen met onze komende meezingprojecten. Van het Weihnachts Oratorium en Vivaldi's Gloria, tot het Requiem van Fauré.
 
En natuurlijk hebben wij ook volop aanbod voor deelnemers die liever vrij-uit-zingen. Kom bijvoorbeeld naar het eerste deel van de thematische jaartraining met Jiddische niguns en stembevrijding. Deze sessie vindt plaats op vrijdag en zaterdag 23 en 24 november. Wees welkom!

Tot zings,
Team PassieProjecten
Thematische Jaarcyclus - Jiddische niguns - zingen voorbij de woorden
Driebergen, 23/24 november

In het eerste themaweekeinde van de jaartraining staat de nigun centraal. Niguns zijn liederen zonder tekst, recht uit het hart, zodat de ziel zich kan uitdrukken.

Waar woorden tekort schieten, daar begint de nigun. Het Jiddische lied van de ziel, dat zich uitdrukt en zich oefent en laaft aan de melodie. Niguns en stemexpressie willen precies het zelfde: je zo verbinden met wat je tot uitdrukking wilt brengen, dat je blij wordt met elke emotie die het licht mag zien, tot in verstilling of tot in extase.

Laat je meevoeren door deze nieuwe windstreken, ritmes en geluiden!

Interesse? Lees meer!
 

Weihnachts Oratorium Meezingconcert
Amsterdam, 22 december 2018

Het Weihnachts Oratorium: Bach's kerstlied: een mooiere voorbereiding op de Kersttijd is bijna niet denkbaar! We bieden dit jaar meer ruimte om te oefenen met een extra studiemiddag op 15 december. Immers de optelsom van cantate 1,2, 5, 6 stelt ons voor mooie uitdagingen!

Wij organiseren dit meezingconcert op zaterdag 22 december 2018 in de Dominicuskerk in Amsterdam.

Stoomcursussen
Voor ieder die extra wil oefenen - erin komen - samen naar het evenement toeleven zijn er weer stoomcursussen. Sopranen en alten komen op 25 november en 9 december bijeen. Tenoren en basen oefenen op 30 november en 14 december. Vrouwen die zich aanmelden als tenor mogen gratis deelnemen aan de stoomcursus van de tenoren.

Interesse? Lees meer!
Meer weten over de stoomcursussen? Klik hier!


Meezingconcert Gloria van Vivaldi
2 februari 2019, start op 20 januari

Vivaldi's "Gloria" wordt gewoonlijk gezongen door gemengd koor, toch waren de oorspronkelijke zangers van Vivaldi de bewoonsters van het Venetiaanse Ospedale della Pietà, een weeshuis voor meisjes. Wij gaan net als hen 4-stemmig zingen.

De uitvoering vindt plaats op zaterdag 2 februari 2019 in de Dominicuskerk in Amsterdam. Voor dit project geen stoomcursus, want we studeren alles samen in. De ervaring leert dat dit genoeg is. De twee studiemiddagen vinden plaats op zondag 20 januari en zondag 27 januari. Wees welkom!

Interesse? Lees meer!

 

Requiem van Fauré en delen Stabat Mater
Ede, 4 mei 2019

Dit Requiem is het werk van een ongelovige, die het geloof van anderen respecteert. Hij legt de nadruk om mededogen. En de kerkelijke woorden die hij handhaaft kijken naar de hemel, niet naar de hel.’ Passieprojecten voert het uit met compleet orkest, veel altvioolklank en blazers!!

Naast het Requiem van Fauré voeren we ook 5 delen uit het Stabat Mater van Pergolesi met vrouwen die dit al eerder met ons hebben meegezongen.

De uitvoering vindt plaats in het Akoesticum te Ede. Deze nieuwe locatie biedt een meezingdag met volledige verzorging: inclusief twee maaltijden en onbeperkt koffie/thee. En dat voor een speciale introductieprijs!

Interesse? Lees meer!