Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten - Meezingconcerten 2019 - 2020

image

Half juni is het alweer. Voordat de vakantieperiode definitief aanbreekt, willen we je graag nog even deze nieuwsbrief sturen. Met alvast een vooruitblik op het komende meezing-seizoen.

Wij zijn nog aan het broeden op diverse extra activiteiten, maar in deze nieuwsbrief wijzen we je graag alvast op de vier grote meezing-projecten van het seizoen 2019/2020.

Een handzaam totaaloverzicht sturen we na de vakantieperiode.

Noteer deze data in ieder geval alvast in je agenda en meld je aan via de website.
Tot zings!
Team PassieProjecten
 

Hohe Messe Meezingconcert
Amsterdam, 12 oktober 2019

De Hohe Messe als meezingconcert! We zoeken nog deelnemers om het koor te versterken. Om te zorgen dat we met zijn allen goed voorbereid zijn om de uitvoering tot een succes te maken zijn er drie studiemomenten. De eerste vond op 16 juni plaats, de andere twee volgen na de vakantieperiode. Deze studiedagen horen bij de inschrijving, en worden sterk aanbevolen.

Heb je de studiedag van 16 juni gemist? Laat het niet de reden zijn om niet aan de Hohe Messe mee te doen en kom vooral naar de twee die nog volgen.

Aanvullend op de studiedagen is er de stoomcursus. Iedereen die de Hohe Messe nog nooit gezongen heeft, verwachten we daar in ieder geval!

Interesse? Lees meer!
 

Stem 1-daagse
Driebergen, vrijdag 13 september 2019

Tussen alle meezingconcerten door, willen we je ook graag wijzen op de stem 1-daagse van 13 september. Doe je mee? Samen zingen is heerlijk, alleen zingen is doodeng. Alleen zingen is je zelf bloot geven, kwetsbaar worden. Hoe ga je daar mee om?

Tijdens de stem-1-daagse helpt Madeleine je gehoor te geven aan de impulsen van je lichaam, je klankkast. Vrijheid, plezier, het lichaam in cadans: daar zijn we naar op zoek. We zingen samen en alleen,
vanuit het verlangen om vrij uit te zingen. Met hart en ziel, maar ook met grond onder de voeten.

Interesse? Lees meer!
 Weihnachts  Oratorium
Utrecht, zaterdag 21 december 2019

Natuurlijk ontbreekt deze klassieker niet op de agenda. Het Weihnachts Oratorium van Bach bestaat uit zes cantates. Oorspronkelijk was het bedoeld voor zes liturgische plechtigheden tijdens de twaalf heilige nachten. De teksten van de cantates komen uit de evangelieteksten van Mattheus en Lucas. Dit jaar zingen we tijdens het meezingconcert:

Cantate 1 1e Kerstdag
Cantate 4 Nieuwjaarsdag
Cantate 5: Het licht dat de wijzen zagen
Cantate 6: De wijzen bij Herodes

Interesse? Lees meer!
 

Stabat Mater Pergolesi & Cantique de Jean Racine Fauré
Amsterdam, zaterdag 8 februari 2020

Een bijzondere combinatie van werken: Het Stabat Mater van Pergolesi, aangevuld met Cantique de Jean Racine van Gabriel Fauré. Het Stabat Mater vormt het hoofdonderdeel. Pergolesi componeerde dit stuk aan het eind van zijn leven. Het is zijn laatste werk, een paar dagen voor zijn dood voltooid. Het gaat over de smart van de bedroefde moeder van Jezus die haar zoon ziet sterven aan het kruis.

Dit werk is geschreven voor twee hoge stemmen, in die tijd vooral gezongen door mannen. Omdat het geheel van het Stabat Mater zo nu en dan wel erg hoog is voor (niet zo geoefende) stemmen, zingen we een aantal delen in een lagere toonsoort. Dit jaar nodigen we ook graag de heren weer uit om mee te zingen. Mannen, jullie zijn van harte welkom!

Interesse? Lees meer!
 


 

Matthäus Passion Meezingconcert
Amsterdam, zaterdag 4 april 2020
Utrecht, vrijdag 10 april 2020

Ook in 2020 organiseert PassieProjecten de Matthäus Passion als meezingconcert. De klassieker van Bach, uitgevoerd in de periode voor Pasen, gezongen door onze bevlogen zangers. Doordat we inmiddels een traditite hebben opgebouwd is de kwaliteit van de uitvoering verrassend hoog!

De studiedag vooraf is een belangrijk onderdeel van het voortraject. Hier leg je de basis. Deze studiedag is inbegrepen in de deelnemersprijs.

Voor een ieder die extra wil oefenen en samen naar het evenement toeleven zijn er weer stoomcursussen voor sopranen/alten en voor tenoren/bassen. Warm aanbevolen voor beginnende én ervaren zangers.

Interesse? Lees meer! (Amsterdam)
Interesse? Lees meer! (Utrecht)