Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Reacties

Weihnachts Oratorium Meezingconcert 2017

Combigan Amoxicillin Zpak Viagra Sildenafil cheap levitra Caratteristiche Levitra In Farmacia
EllAqualt, maandag 16 september '19

Stoomcursus Hohe Messe Meezingconcert 2019 alten

Net de eerste dag \'stoom voor alten\' gedaan. Was fijn, stimulerend - ook al ken ik de noten best al goed- toch weer wat puntjes op de í\'. En dat gaat toch beter als je even niet afgeleid wordt door al de andere partijen. Bovendien is het erg gezellig en maak je op een leuke manier kennis met mede-zangers! een aanbeveling! Ida
Ida van der Loo, woensdag 11 september '19

Stoomcursus Hohe Messe Meezingconcert 2019 sopranen I en II

Het was gistermiddag heel leerzaam, soms ook erg confronterend dat ik met sommige gedeeltes nog veel moeite heb. Terwijl ook hele stukken goed gaan. Ik weet nu waar ik vooral aan te werken heb. Ik zat tussen 2 sopranen, die met zelfstudie De Hohe Messe voor de eerste keer hadden ingestudeerd. Ik vind dat enorm knap, het was fijn met hen te zingen! Ik kijk uit naar de komende repetities en zeker ook naar de stoomcursus. Madeleine legt alles goed uit en dat helpt enorm om met meer plezier te kunnen zingen! Hartelijke groetjes, Lean
Lean, dinsdag 10 september '19

Cometogether zingen - seizoen 2019-20

De dinsdagavonden waren een heerlijk ontspanningsmoment elke twee weken. Ik was nog niet zo lang aan het zingen terwijl ik dat eigenlijk al heel langde wilde doen. Het samen zingen in een leuke groep, meestal ook meerstemmig, van heel gevarieerde liederen uit allerlei culturen, was een ware ontdekkingstocht voor mij naar mijn eigen stem en ritmegevoel. Gewoon doen, ervaren, geen strakke verwachtingen, het vanzelf laten komen, ..... heerlijke ervaringen. Al ‘spelende’ leer je je stembereik steeds beter kennen, en het gaf me ook het zelfvertrouwen om in een eerste zangproject te stappen.
Walter Vermeulen, vrijdag 24 mei '19

Fauré + delen uit Stabat Mater Dodenherdenking 2019

Wat een heerlijke ervaring. Ik had nog nooit in een koor gezongen, maar toen ik deze kans om het Requiem van Fauré te zingen langs zag komen, dacht ik, zou dat kunnen? Bedankt Madeleine voor de ondersteuning, aanmoedigingen en speciale aandacht die je gegeven hebt. Mede dankzij de meezingavonden durfde ik dit aan, met maar een paar oefenmomenten en dan de 2e tenorstem doen. Tijdens het mooie optreden in het kerkje van Odijk heb ik met kippenvel staan zingen.
Walter Vermeulen, vrijdag 24 mei '19

Matthäus Passion Utrecht 2020

Beste Madeleine, Ik heb genoten, alle dagen. Je droge humor en enthousaisme maken het een feest om mee te doen. Volgend jaar zeker weer. Bedankt
Cora, zondag 19 mei '19

Matthäus Passion Amsterdam 2020

Hoi Madeleine, Dank voor je woorden en de foto’s. Ik heb erg genoten van de stoomcursus, de studiedag en het concert in de Dominicus. Dat je zo ontspannen dirigeert, doet me goed en werkt stimulerend.
Jaap, zondag 19 mei '19

Matthäus Passion Utrecht 2020

Dank je wel en voor jou mijn grote complimenten voor de manier waarop je deze meezing-passieprojecten leidt en hebt uitgebouwd tot een mogelijkheid voor iedereen die dat wil meemaken.
Lydeke, zondag 19 mei '19

Matthäus Passion Amsterdam 2020

Beste Madeleine, Dank voor je (algemene) mailtje, waarop ik graag reageer. Ik vond het afgelopen zaterdag in de Dominicuskerk een indrukwekkende ervaring en heb ervan genoten. Het was mijn eerste keer, ik wist niet goed wat ik ervan mocht verwachten. Zoals ik bij ons afscheid zaterdag tegen je zei, heb ik grote bewondering voor je en voor wat je doet. Ik had helaas eerder geen weet van deze formule, anders had ik al veel eerder meegedaan. Nogmaals veel dank voor deze kans die ik heb gekregen en tot een volgende keer.
Diego, zondag 19 mei '19

Matthäus Passion Utrecht 2020

Hoi Madeleine, Ik heb echt weer genoten van onze repetities en uitvoering. Het was prachtig dat we sommige stukken langzamer deden. Wat alleen heel jammer was dat de alten 2 (in ieder geval om mij heen) compleet de mist ingingen bij het laatste deel (So schlafen unsere Sünden ein). Ik vond het zo jammer!! Terwijl ik eigenlijk de hele Mattheus goed kon ook ik de juiste toon bij de inzetten niet raken! En dus vielen we allemaal stil. Ik bleef met een kleine kater achter na het slotaccoord en thuis heb ik die avond het boek erbij gepakt en de CD en zong ik het natuurlijk zo weg.
Marjolein, zondag 19 mei '19

Matthäus Passion Amsterdam 2020

Dag Madeleine, Ik kan alleen maar zeggen dat ik weer erg genoten heb van het meezingen als alt2. Het is geweldig om dit met zoveel mensen neer te zetten. En bovenal mijn diep respect voor jouw inzet, enthousiasme en hulp, bij de repetities en de uitvoering. IK hoop zeker volgend jaar weer van de partij te zijn.
Els, zondag 19 mei '19

Matthäus Passion Utrecht 2020

Goede Madeleine Op zaterdag j.l. heb ik in Amsterdam bij je gezongen. Het was wederom weer een heerlijke ervaring. Zoals je daar stond bij de uitvoerig fier en kwetsbaar tegelijk, maar vooral deskundig. Ik vond de overwegend jonge solisten heel goed, vooral de Christusrol ontroerde me heftig, wat een mooie stem. Alleen in ons vak bij de sopranen ging het staan/zitten niet altijd even netjes, dat is mijn enige kritische noot, om in muziektermen te blijven
Liesbeth, zondag 19 mei '19

Matthäus Passion Amsterdam 2020

Beste Madeleine, Het is altijd een groot,genoegen om mee te doen, en dat heeft in de eerst plaats natuurlijk met de muziek te maken, maar daarvan afgezien, van de wijze waarop jij de zaak aanpakt. Het is een waar genoegen. Met de zangers vormen we ook telkens weer een eigen-aardige gemeenschap. Door de afwisseling van koor en solisten is het plezier altijd dubbel: luisteren en zingen. Bovendien is het voor mij ook een mooie voorbereiding op de goede week . Door het oefenen geraak je weer helemaal in de teksten, dat resoneert in de liturgievieringen. Ik hoop dus dat we nog lang samen kunnen doorgaan. Ik kom er graag voor vanuit Leuven naar Amsterdam of Utrecht. Nogmaals dank weer voor de inspirerende en hartverwarmende samenkomst en samenwerking.
Mieke, zondag 19 mei '19

Matthäus Passion Amsterdam 2020

Dag Madeleine, Wat was het weer een fantastische ervaring! 2017 was de eerste keer dat ik de MP meezong. Toen was het voornamelijk onzekerheid en zwoegen wat de klok sloeg. Ook al was ik ook blij en ook trots op mezelf dat ik het geklaard had.Wat een verrassing toen ik merkte dat er nog zoveel in m\'n systeem zat. Een week na Gloria serieus aan de MP begonnen, met de overmoedige wens om het beginkoor en het slotkoor uit m\'n hoofd te kunnen gaan zingen. Dit jaar de stoomcursussen nog gedaan. Altijd leerzaam en ook fijn en gezellig. De grote verrassing was dat ik inmiddels minstens de helft van de MP uit m\'n hoofd kan zingen. En misschien nog wel meer. Durf het boek nog niet weg te leggen, voor je weet maar nooit ☺️. Had gedacht dat dit (voorlopig) de laatste keer zou zijn dat ik de MP mee zou zingen. Dan heb ik ruimte om andere stukken mee te zingen,. Maar merk dat ik nu al weer MP-plannen heb voor volgend jaar. Madeleine, hartelijk dank voor jouw geweldige inspirerende basis voor dit enorme gelukservaren.
Letty, zondag 19 mei '19

Hohe Messe Amsterdam 2019

In 1990 mocht ik als reserve 2de sopraan mee- repeteren voor de Hohe Messe bij Geert van den Dungen in Breda. Helaas (wel raar) werd er geen 2de sopraan ziek en zat ik daarom in de kerk ipv bij het koor. Ik had een jaar geoefend en kon het destijds perfect meezingen. Ik ben dankbaar dat Geert mij bemoedigd heeft om die prachtige mis in te studeren, maar het is voor mij niet afgemaakt. Daarom ben ik erg blij om dit jaar mee te kunnen zingen!
Lean, zaterdag 11 mei '19

Johannes Passion Meezingconcert Utrecht 2019

Ik ben zeer ontroerd door de ervaringen die de vele deelnemers hier beschrijven. Ik deed nu voor de 3e keer de JP en circa de 7e keer de MP; al langer begeleidde ik de stoomcursussen. De eerste keer was voor mij een grote eer om de MP en later de JP met het continuo/orgel te begeleiden, een stuk dat ik, als groot Bach-fanaat, natuurlijk wel al heel lang kende. In 1971 speelde mijn broer (pianist, organist en klavecinist) de JP bij Krashna Musica in Delft met Peter Ypma als cellist. Dit jaar deed ik dat met Peter in de MP bij Passieprojecten….. Een bijzonder weerzien na 48 jaar. Achter het orgel met de recitatieven en aria’s en achter de piano bij de stoomcursussen ben ik vaak te geconcentreerd bezig om alles zo goed mogelijk gelijk te laten verlopen, zodat ervaringen van zangers mij op dat moment grotendeels ontgaan, al zie ik wel altijd het grote plezier! Daarom extra bijzonder dat zovelen hier zulke diepe emoties ondergaan en beschrijven bij het meedoen aan deze fantastische uitvoeringen, met even fantastische solisten die de barokuitvoeringspraktijk perfect realiseren. Hulde aan Madeleine, dat zij met zulke grote groepen zangers een zo diepe beleving weet te creëren! Ik hoop dan ook nog vele keren hieraan mee te kunnen blijven doen.
Jan vd Zanden, zaterdag 4 mei '19

Matthäus Passion Utrecht 2020

Aansluitend op Judith: ook ik hoop elk jaar op een herhaling van het meezingen in de hertaling van Jan Rot. Dit jaar hebben we (paar solisten, zanggroep, gemeente) in onze kerk op witte donderdag en goede vrijdag stukken van de MP in zijn tekst gezongen waarbij we sommige gedeeltes hebben bewerkt (dit nam overigens zoveel tijd dat ik dit jaar helaas niet bij Madeleine heb kunnen zingen). Hartelijke groet, Ineke
Ineke, dinsdag 30 april '19

Matthäus Passion Utrecht 2020

beste Madeleine en alle medewerkers. Het was weer fijn om mee te zingen! Blijft een feestje en heerlijk asje het vaker doet, wordt het steeds mooier om te doen. Fijn om ook te zien dat je organisatie steeds beter staat en je mensen om je heen hebt die met ons inzingen en jij duidelijk alleen nog met het dirigeren en \'uitdagen\' bezig bent. een punt voor verbetering hoop ik. de opstelling voor de uitvoering in Utrecht vond ik ( alt 2 ) niet prettig. Ver weg weg van de andere altpartijen waardoor wohin etc in de lucht hangt. Ook zie ik niets van het orkest en hoor ze ook veel minder. je kunt het nooit iedereen naar de zin maken maar ik herinner me van vorig(e) jaar dat wij op het orkest keken en dichter bij elkaar waren. Maar sowieso alle begrip voor het gepuzzel hoor! hartelijke groet
josephine hallegraeff, maandag 29 april '19

Matthäus Passion Utrecht 2020

Ja, dit was de meest intense Matthäus ooit, het was fascinerend om het mee te maken. Hartelijke groet,
Marian, zondag 28 april '19

Matthäus Passion Utrecht 2020

Dag Madeleine, Dank je wel voor weer een mooie ervaring tijdens het zingen van de Mattheus! Ik heb nu een aantal keren meegezongen met de Mattheus en ben elke keer weer overweldigd door jouw inbreng: jij weet mensen dusdanig te raken dat we onszelf overstijgen! De muziek van Bach raakt de ziel en jij weet het voor elkaar te krijgen dat wij als groep van uiteenlopende mensen, met verschillende (muzikale) achtergronden \'zomaar\' als één geheel iets prachtigs neer kunnen zetten! Dat het op goede vrijdag is vind ik zelf heel waardevol. Het verhaal rond Pasen heeft mij altijd erg geraakt en het is voor mij een echte bezinning- en onderdompelingsdag in het verhaal van de opstanding. Ik heb nog één vraagje: destijds heb ik de hertaling van Jan Rot meegezongen. Zelf vond ik dat een zó nog intensere ervaring, door de prachtige tekst- geschreven naar deze tijd - kwam het verhaal nog meer binnen... Elk jaar hoopte ik op een herhaling.... ik ben toch zeker niet de enige? Warme groet, Judith
Judith, zondag 28 april '19

Matthäus Passion Amsterdam 2020

Aangenaam te lezen dat Madeleine het zo\'n goeie uitvoering vond in de Dominicuskerk. Hoewel ik heerlijk heb gezongen was mijn beleving iets anders; ik kon de inzet van de tenoren vaak nauwelijks horen, waardoor wij als alten nogal eens een inzet misten. Erg jammer. Ook de passage met Blitzen und Donners ging bij ons uit de pas terwijl dat tijdens de repetities zo goed ging. Wat mij betreft dus iets minder enthousiasme over de kwaliteit van de uitvoering. Mogelijk werkt het beter met een iets minder grote groep alten?
Lydia Stolwijk, donderdag 25 april '19

Matthäus Passion Amsterdam 2020

Dag Madeleine, dank voor je mail en ook ik heb een zinderende dag gehad. Eigenlijk zindert het nog steeds na. Ik heb vaker met Passieprojecten meegezongen maar deze editie was inderdaad heel speciaal. Ik vond de oefendag een heel goed idee, en wij alten hadden een zeer bekwame repetitor namelijk Herman. Maar wat het meeste aan mijn partijkennis heeft bijgedragen was de Carus-app, wat een geweldige uitvinding! Daar kunnen geen bandjes of midi bestanden tegenop.
Johanna, woensdag 24 april '19

Matthäus Passion Amsterdam 2020

Goedemorgen Madeleine, Dank voor je mail met foto\'s. Bij het zien van de foto\'s beleefde ik weer opnieuw het feest dat het meezingen met de Mattheus zaterdag j.l. (voor de 4e keer) voor mij was. De studiedag bleek weer zeer nuttig en jouw leiding was weer geweldig inspirerend. Ook had ik de indruk dat het dit jaar wel erg goed ging. Hoe dan ook, ik heb er erg van genoten en hoop nog een flink aantal jaren mee te kunnen zingen Ik wens je prettige Paasdagen toe en graag tot volgend jaar. Met vriendelijke groeten,
Len, woensdag 24 april '19

Matthäus Passion Utrecht 2020

Vandaag was een dag om niet meer te vergeten! Wat een geweldige ervaring, wat een mooi kado om met elkaar de Mattheus Passion te laten horen en zijn. Madeleine, dank voor je enthousiasme, je stimulans en je bevlogenheid! En niet te vergeten voor je vertrouwen waardoor ik er durfde te staan! Volgend jaar ben ik er weer bij. Hartelijke groet
Angela, woensdag 24 april '19

Matthäus Passion Amsterdam 2020

Voor deze uitvoering had ik drie weken uitgetrokken en op het laatst dag en #nacht# omdat ik merkte hoe weinig sopranen er waren. Daarnaast trof het nivo van de uitvoering mij omdat veel moeilijke passages zo goed gingen. Het geheim zat mijns inziens in de eigen verantwoordelijkheid die maximaal werd aangesproken. Volgend jaar ga ik zeker weer meedoen. Dan kan ik het stuk hopelijk uit mijn hoofd. Dank je wel, het voor mij is de eerste vrouwelijke dirigent die zo een groot project zo muzikaal brengt.
Margot, woensdag 24 april '19

Matthäus Passion Utrecht 2020

Wat heb ik genoten! Mijn 1e (en zeker niet de laatste) Meezing Matthaus Passion in de Geertekerk gisteren. Met hart en ziel gezongen, maar ook geluisterd naar het orkest en de solisten: emotie, prachtig! Dank Madeleine, maar ook alle anderen die deze belevenis mogelijk maakten met hun positieve feedback op de stoomcursus en studiedag. Tot volgend jaar!
Wijnanda, woensdag 24 april '19

Matthäus Passion Amsterdam 2020

Nogmaals mijn dank voor de organisatie van de Matthaus passie, zaterdag in de Dominicuskerk in Amsterdam. Het was mijn eerste keer meezingen, en ik heb genoten van: - de rust die Madeleine wist te behouden, ondanks alle hectiek - de sterke logistieke organisatie, via Joselien hulde aan alle mensen achter de noten - de prachtige solisten, stuk voor stuk erg goed en erg mooi - het orkest, een weldaad om daarmee mee te mogen zingen
Thomas, woensdag 24 april '19

Matthäus Passion Utrecht 2020

Het was afgelopen Goede Vrijdag weer een gedenkwaardige uitvoering. Nog even en we kunnen ‘meezing’ van dit project afhalen. En wat een prachtige solisten. Met name Sebastian Brouwer. Een uitstekende evangelist. En wat een krachttoer om dan ook nog de introductie te doen en enkele aria’s voor zijn rekening te nemen. Dank aan Madeleine, Inke en in hun naam aan allen die hun beste krachten hebben gegeven om er weer een heel geslaagde uitvoering van te maken!
Guido, woensdag 24 april '19

Johannes Passion Meezingconcert Utrecht 2019

Wat heb ik genoten! Mijn 1e (en zeker niet de laatste) Meezing Matthaus Passion in de Geertekerk gisteren. Met hart en ziel gezongen, maar ook geluisterd naar het orkest en de solisten: emotie, prachtig! Dank Madeleine, maar ook alle anderen die deze belevenis mogelijk maakten met hun positieve feedback op de stoomcursus en studiedag. Tot volgend jaar!
Wijnanda de Quelerij, zaterdag 20 april '19

Cometogether zingen - seizoen 2019-20

Seizoen 2018-2019 zit erop. Het is voorbij gevlogen. De 1e avond in september 2018 wilde ik vanaf de pauze eigenlijk stiekem weggaan; samen zingen is geweldig maar daarbij ook nog bewegen met je gehele lijf en klappen in je handen... Dat was wel heel erg uit mijn comfortzone. Gelukkig ben ik gebleven. Door de wereldmuziek te combineren met taketina en Madeleines eigen-wijze manier van het laten voelen van muziek hebben gemaakt dat mijn innerlijk vertrouwen gegroeid is. Madeleine wat is het toch heerlijk dat jij soms streng, maar meestal met een humorvolle kwinkslag onze onhandigheid weet om te toveren alsof we het altijd gekunt hebben. Iedere dinsdagavond (eens in de 2 weken) was het een feestje; we zongen met een groep leuke mensen met veel plezier onder leiding van jou. Ik kijk nu al uit naar september 2019! Voor een ieder een fijne zomer. Lieve groet!
Angela, vrijdag 19 april '19

Matthäus Passion Meezingconcert Utrecht 2019

Vandaag was een dag om niet meer te vergeten! Wat een geweldige ervaring, wat een mooi kado om met elkaar de Mattheus Passion te laten horen en zijn. Madeleine, dank voor je enthousiasme, je stimulans en je bevlogenheid! En niet te vergeten voor je vertrouwen waardoor ik er durfde te staan! Volgend jaar ben ik er weer bij. Hartelijke groet, Angela van Rumpt
Angela, vrijdag 19 april '19

Matthäus Passion Amsterdam 2020

Madeleine stelde in haar nieuwsbrief de vraag hoevaak we hadden gestudeerd. Ik heb de Mattheus twee keer eerder uitgevoerd bij het KCOV in het concergebouw Amsterdamn en in de Wageningen bij het Toonkunstkoor. Voor deze uitvoering had ik drie weken uitgetrokken en op het laatst dag en #nacht# omdat ik merkte hoe weinig sopranen er waren. Daarnaast trof het nivo van de uitvoering mij omdat veel moeiilijke passages zo goed gingen. Het geheim zat mijns inziens in de eigen verantwoordelijkheid die maximaal werd aangesproken. Volgend jaar ga ik zeker weer meedoen. Dan kan ik het stuk hopenlijk uit mijn hoofd. Dank je wel, het voor mij is de eerste vrouwelijke dirigent die zo een groot project zo muzikaal brengt.
Margot, donderdag 18 april '19

Georgie 10-11-12 mei 2019

Zingen helpt me (ontdek ik dankzij PP) om me te verbinden met een deel van mij dat jaren zat \'opgesloten\', en zingen daagt me uit mezelf te durven uiten. Ik durf het te voelen en het weekend heeft me de ruimte gegeven om te oefenen in contact. Zowel met mezelf als met de groep. De TakeTina raakte me ergens in de diepte en heeft stevigheid gegeven waar het nog wankel is. Het ritme is ook nu nog een soort houvast. Aarden.... Verder vond ik het zingen en het oefenen heerlijk. Ik ben onder de indruk van wat het doet. De steun te voelen van de anderen bij het oefenen, het samenzijn en de harmonie. Alles. En de liedjes zoemen nog regelmatig door mijn hoofd! ..Fijn! Door passieprojecten en deze workshop ontdek ik dat zingen mij blij én vrij maakt...(
W., maandag 25 maart '19

Indianenzang met TaKeTiNa 17/18 jan 2020

Zingen helpt me (ontdek ik dankzij PP) om me te verbinden met een deel van mij dat jaren zat \'opgesloten\', en zingen daagt me uit mezelf te durven uiten. Ik durf het te voelen en het weekend heeft me de ruimte gegeven om te oefenen in contact. Zowel met mezelf als met de groep. De TakeTina raakte me ergens in de diepte en heeft stevigheid gegeven waar het nog wankel is. Het ritme is ook nu nog een soort houvast. Aarden.... Verder vond ik het zingen en het oefenen heerlijk. Ik ben onder de indruk van wat het doet. De steun te voelen van de anderen bij het oefenen, het samenzijn en de harmonie. Alles. En de liedjes zoemen nog regelmatig door mijn hoofd! ..Fijn! Door passieprojecten en deze workshop ontdek ik dat zingen mij blij én vrij maakt...(
Wilma, maandag 25 maart '19

Afrikaanse zang met TaKeTiNa 14-16 feb 2020

Ja, het Afrika weekend heeft mij ook goed gedaan! (Het was deze keer een hele worsteling met mezelf vooraf om te gaan, maar ik ben blij dat ik gekomen ben.) Zingen helpt me (ontdek ik dankzij PP) om me te verbinden met een deel van mij dat jaren zat \'opgesloten\', en zingen daagt me uit mezelf te durven uiten. Ik durf het te voelen en het weekend heeft me de ruimte gegeven om te oefenen in contact. Zowel met mezelf als met de groep. De TakeTina raakte me ergens in de diepte en heeft stevigheid gegeven waar het nog wankel is. Het ritme is ook nu nog een soort houvast. Aarden.... Verder vond ik het zingen en het oefenen heerlijk. Ik ben onder de indruk van wat het doet. De steun te voelen van de anderen bij het oefenen, het samenzijn en de harmonie. Alles. En de liedjes zoemen nog regelmatig door mijn hoofd! ..Fijn! Door passieprojecten en deze workshop ontdek ik dat zingen mij blij én vrij maakt...(
Wilma, maandag 25 maart '19

Afrikaanse zang met TaKeTiNa 14-16 feb 2020

Ik heb met veel plezier meegedaan aan het weekend Afrikaanse zang met TaKetTiNa. Me 3 dagen onderdompelen in het zingen en het beleven van verschillende Afrikaanse liederen met een fijne groep mensen. TaKetiNa blijft een bijzonder fijne ervaring om te doen en het ontspannende effect na afloop is heerlijk! De combinatie van beide is erg leuk. Onder de enthousiaste leiding van Madeleine, Flora en Lothar werd het een heel geslaagd weekend, ik ben weer helemaal opgeladen en vol energie! En natuurlijk gastvrouw Janny, dank voor de goede zorgen en de pompoensoep! :-)
Linda Kleijer, zondag 24 maart '19

Afrikaanse zang met TaKeTiNa 14-16 feb 2020

Beste Madeleine en collega\'s, ik sluit me volledig aan bij jouw eigen woorden. Dat ik sinds de workshop heel goed gegrond ben. Ik merkte het zelfs tijdens de yoga les afgelopen week, dat ik beter in balans op 1 been stond. Ik vond het heerlijk dat je me de gelegenheid gaf om mijn longen uit mijn lijf te zingen voor de \"calls\". Heerlijk!!! Lang geleden dat ik me zo heerlijk kon laten gaan tijdens het zingen, meestal moet ik me inhouden als we in een groepje zingen. En wat ik ook zo leuk vond, is dat het me op een gegeven moment even lukte om in het ritme te komen van stappen, zingen en klappen. Het ziet er zo simpel uit en is toch oh zo moeilijk. Het is gewoonweg heerlijk om zo uit je hoofd en in je lijf te komen en je daarin vrij te voelen. Bovendien mijn complimenten voor jullie voorbereidingen, de structuur en organisatie, de timing. Alles is tot in de puntjes verzorgd. Chapeau! Een aanrader!
Marjon, vrijdag 22 maart '19

Georgie 10-11-12 mei 2019

Hoi Madeleine, Dank voor de opnames en voor het leuke weekend! De afgelopen periode was nogal druk en hectisch bij mij, met stage/werk/opleiding/etc. Ik ben nu weer helemaal bijgekomen en opgeladen
Linda, dinsdag 19 maart '19

Hohe Messe Amsterdam 2019

Hallo, Ik zou graag kijken of ik mee kan doen bij de Hohe Messe van Bach. Groeten Fabiola
Fabiola Franzky, maandag 18 maart '19

Stem-1-daagse vr 7 juni 2019

Beste, lieve Madeleine, Wat een lieve en mooie woorden als afscheid. Voor mij, maar ik weet zeker voor de meesten van ons was het een bijzondere en bevrijdende dag. Veel cursisten dragen een blokkade of angst met zich mee waaronder ik ook. Jij weet dat als geen ander. Het was voor mij fascinerend om te zien hoe snel je iemand door die muur of over een drempel heen trok. Maar ik zag ook bij een van de deelnemers dat je het verleiden om die stap te maken op tijd losliet. Complimenten!
Egbert, donderdag 14 maart '19

Stem-1-daagse vr 7 juni 2019

Hi Madeleine, De stemworkshop was voor mij echt helemaal leuk! Lekker zingen, lekker bewegen, naar jouw aanwijzingen luisteren, en deze toepassen was soms een uitdaging. Op inspirerende wijze was je met ons bezig. En wat kon jij in een korte tijd veel informatie verwerken die je van de cursisten kreeg en daarop inspelen, wow. Fijn dat het een kleine groep was. Kortom, ik laat het niet bij deze ene keer ;-)
Mariëtte, donderdag 14 maart '19

Stem-1-daagse vr 7 juni 2019

Dag Madeleine, Dank voor de muziek! Kan ik mezelf begeleiden op de piano. Ja, het was een bijzondere dag en dat ik zelf zong, had ik zeker niet zo verwacht!
Kirstin, donderdag 14 maart '19

Stem-1-daagse vr 7 juni 2019

Wat een mooie en fijne dag was dit! Madeleine bezit de gave om iedereen mooier en beter te laten zingen. En dat ook nog met veel humor en plezier. Ze \'tilt\' je zomaar over de drempel, die je natuurlijk zelf hebt opgeworpen. Voor mij was het moeilijk om te zingen met wat meer volume en ook met de zuurstof ging het niet helemaal goed (te veel óf te weinig?). Ik weet nu dat ik moet zingen vanuit mijn voeten en ook lekker relaxed hangend tegen een muur. Dat gaat stukken beter! Zingen is nu nog veel leuker geworden. Dank je wel Madeleine! Marijke Stuut
Marijke Stuut, maandag 11 maart '19

Fauré + delen uit Stabat Mater Dodenherdenking 2019

Dag, Erg leuk! Ik doe mee. Wel een suggestie over de muziekaankoop. Wellicht kunnen jullie de link erbij zetten? Of iig vermelden dat het de version van 1889 moet zijn. Ik had hulp van Broekmans nodig om de juiste versie te vinden. https://www.broekmans.com/nl/bladmuziek/requiem-op48-version-1889-vocal-score-edited-by-marc-rigaudiere-carus-203586 Groet, Ellen
Ellen van Hattem, vrijdag 15 februari '19

Stabat Mater Pergolesi & Cantique de Jean Racine Fauré

Beste Madeleine, Het was mijn eerste ervaring met Passieprojecten en zeker niet de laatste. Ik heb er ontzettend van genoten en dan bedoel ik niet alleen het concert zelf, maar ook de repetities. Dankjewel hiervoor.
Tilly, woensdag 13 februari '19

Stabat Mater Pergolesi & Cantique de Jean Racine Fauré

Meezingen met het Gloria van Vivaldi was het vervullen van een oude wens. Ik heb ervan genoten!
Paulien van den Andel, zondag 10 februari '19

Stabat Mater Pergolesi & Cantique de Jean Racine Fauré

Dag Madeleine, Het maakt me blij dat wij tenoren zo te horen goed stand hielden naast al die alten en sopranen. Dat verrast me. Een leuke herinnering deze opnames. En de werkelijke herinneringen zijn toch de gevoelens die het zingen zelf, samen met orkest en solisten, bij me teweeg brachten. De foto\'s ben ik ook blij mee.
Letty, zaterdag 9 februari '19

Gloria van Vivaldi/Corelli voor WOMEN ONLY 2019

sorry Madeleine, foutje
LettyBB, maandag 4 februari '19

Gloria van Vivaldi/Corelli voor WOMEN ONLY 2019

Marjolein, wat heb je ons, mij, weer een bijzondere dag geschonken afgelopen zaterdag. Dank daarvoor. Jij haalt het beste in mij naar boven. Tijdens de inzet raakte ik zelfs geëmotioneerd om het feit dat ik daar stond mee te zingen. Dat overviel me. Het liefst was ik een potje gaan zitten huilen, van vreugde. Maar gelukkig kon ik mezelf gaande houden, kon doorzingen. Weer een mooie ervaring erbij. Heb er ook weer veel van geleerd. Heb er ook van genoten de solisten van zo dichtbij te ervaren, en werd met name bekoord door de mooie sopraan van Linde. Nogmaals dank!
LettyBB, maandag 4 februari '19

Weihnachts Oratorium 2019

Allereerst bedankt voor de fantastische projecten en de professionaliteit en bevlogenheid van u als dirigente. Heb veel ervaring in koorzangen en onderhoud m’n stem middels zanglessen Heb voor de Weihn ook veel geoefend en heb dat ook gemerkt in de altgroep, men kende z’n partijen. Openingskoor ging goed! De andere koren klonken “rommelig” De grootste oorzaak is dat er veel te weinig gekeken wordt en men er vandoor gaat. Maar dat is bekend. Ik verlies als koorlid wel de muzikale beleving van dit prachtige werk! Toch ga ik weer meedoen aan een nieuw project!
Frouk, woensdag 30 januari '19