Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Over ons

Bestuur: Stichting Passieprojecten
Artistiek leider: Madeleine IngenhouszWat ons drijft, is om met muziek en mensen zo te werken dat de verbinding voelbaar wordt, zo sterk dat je de tijd even vergeten kunt. De verbinding tussen jou en jezelf, jou en anderen, jou en muziek, jou en beweging, jou en je stem. Dat veelkleurige palet vind je terug in ons aanbod van activiteiten.


De rode draad
Aandacht en verdieping van je muzikale bron, je levenslust, beleving van schoonheid. Je hoofd leegmaken van oordelen en oude boodschappen. Moe komen en uitgerust naar huis gaan.

Het bestuur van de meezingconcerten
De meezingprojecten worden georganiseerd door Stichting Passieprojecten. We hebben een 3-koppig bestuur met Jaap van Straalen (voorzitter), Paul Wijntje (secretaris), en Peter Klusener (penningmeester). Peter doet tevens de orkest-organisatie.

Het Meezingteam
Zonder vrijwilligers kan een organisatie als St. Passieprojecten niet bestaan. We hebben een aantal gouden krachten die onze organisatie ondersteunen. Daarnaast doen we ook regelmatig een beroep op meezingers, zoals hulp bij de ontvangst op een meezingdag, stoelen klaarzetten en stoelen opruimen.
Het team van vrijwillige medewerkers:
  • Hilde Hulst beantwoordt alle vragen m.b.t. de meezingprojecten.
  • Ineke van Vliet verzorgt de PR en praktische zaken bij meezingprojecten.
  • René Peters ontwerpt de flyers en programmaboekjes.
  • Lenneke Derks beheert de financiële administratie.
  • Imme Bruens is webmanager en ondersteunt de meezingprojecten.
  • Kirsten Canté coördineert de algehele organisatie van meezingprojecten.
  • Peter Klusener is onze orkestchef. Zonder hem geen orkest!!

Vergoedingen
Bij Passsieprojecten zijn uitsluitend de professionele krachten: solisten en dirigent betaald per concert. Daarnaast ontvangen vrijwilligers naar vermogen de wettelijk toegestane vrijwilligersvergoeding.

Passieprojecten als onderneming éénmanszaak
Alle zang- en stemcursussen en workshops zijn onder de eigen ZZP-organisatie van Madeleine. Die staan financieel en organisatorisch los van de Stichting.

Locatie 't Haagje
In 2011 kochten Janny en Madeleine de locatie van waaruit we werken: Die prachtige plek dichtbij Station Driebergen-Zeist en A12 biedt ruimte voor kleinschalige cursussen, en kantoorruimte.

Madeleine
Als kind groeide ik op met muziek maken. Zingen was een onderdeel van het gewone leven. De Conservatoriumstudie verruimde mijn muzikale horizon zeer.
Maar het tolgeld van die studie was het verlies van plezier en spontaniteit en daarna vervlogen mijn kansen voor een zangexamen, want heesheid lag als een kooi over me heen op ieder moment suprême.

Pas toen ik het opgaf om op enigerlei wijze langs die route grip te hebben op mijn stem, sprong ik in `t diepe, spartelend als een jonge hond. Zo kwam het spel weer terug en met het spel `t plezier en ook de stem zelf!
De stem de spiegel van de ziel?
Regelmatig lees je op stemgebied: `de stem is de spiegel van de ziel`. Tja, denk ik dan, als dat zo was, dat zou mooi zijn! Was het maar waar. De werkelijkheid is juist veel weerbarstiger. Ik zeg maar liever: `de stem is de spiegel van de ziel, HOOP IK.` Want heel vaak horen we alleen maar de verpakking, je hoort aan de stem dat iemand zich bijvoorbeeld inhoudt. Maar wat hij inhoudt, dat is wat ont-dekt moet worden. Vaak is een stem in-gewikkeld. De speurtocht is de stem die je raakt, die echt is. En ja, dan proef je iets van contact met de ziel!

Ontdek de persoonlijkheid van je stem
Na vele jaren muziekonderwijs op vrije scholen is Zang & Stem, en daarmee ontdekkend bezig zijn, de basis van mijn werk met volwassenen.

De meest schrille persoonlijke uiting van de stem, naast het zingen van klassieke muziek; naast `de tijger in je stem zoeken` ook de Mattheus Passion zingen. Individueel aan het werk en ook zingen in een groot koor.
De stem brengt je onmiskenbaar in contact met al wat in je leeft. Aan die verkenningsweg is geen begrenzing. Wie zich in dat gebied begeeft, voelt warmte, ontroering, ontspanning, kracht, thuiskomen of hoe je het maar wil benoemen.
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is: