Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Madeleine Ingen Housz

Madeleine Ingen Housz werkt met zang en stem. De combinatie van blokfluit en zang als hoofdvakken aan het Conservatorium, maakt dat ze thuis is in de uitvoeringspraktijk van Barokmuziek, zoals die in Nederland tot grote bloei gekomen is. Ze zong o.a. bij Gustav Leonhardt, Jos van Veldhuizen en Ton Koopman. Ze trad op als vaste sopraansolist bij de domcantorij. De warme reacties van publiek op uitvoeringen als Mattheus Passion inspireerde haar voor de meezingconcerten: wil niet eigenlijk iedereen wel eens zoiets moois zelf zingen? Zo begonnen haar eerste projecten. 
Intussen had Madeleine merendeels autodidactisch zich ontwikkeld tot een specialist op gebied van stemexpressie: niet de techniek van de klassieke zangschool, maar de vrijheid om klank te maken werd haar basis.
En juist dit element maakt meezingconcerten met Madeleine tot een feest. Geen zangtest, geen stresstest, maar de vreugde om de muziek je eigen te maken is de basis van ieder meezingconcert!

 In de workshops in het bedrijfsleven staat ze bekend om de verleidende wijze waarop ze mensen tot zingen krijgt en met liefdevolle vastberadenheid hen feedback geeft en voor nieuwe uitdaging stelt.

image