Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is:
21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief Passieprojecten - Kerst in coronatijd

image

Dertig is het nieuwe toverwoord!

Beste zangers en luisteraars,

Hoe gaan we dit jaar met kersttijd om? Wachten we gewoon even tot Rutte ons vertelt hoe dat in zijn werk gaat? Of maken we zelf vast een plan? Nadat we de laatste tijd aan onze woordenschat anderhalvemeter konden toevoegen, is er voor zangers een ander woord bij gekomen: DERTIG!

We gaan 19 december het Weihnachts Oratorium uitvoeren.
Liefst mét jullie thuis.

Ook bij PassieProjecten stond veel in het teken van dat beperkte aantal. En we hebben een groot plan gemaakt dat zeker doorgang gaat vinden! De opzet daarvan is te danken aan jullie bijdragen deze herfst. Eerst hadden we op 25 oktober de livestreamuitzending van ons concert (30 zangers), waar zo’n 200 mensen thuis naar keken en luisterden. En kort daarna was een "Zoom-dag" met Mozart's Requiem.
Die beide ervaringen en ook jullie reacties daarop hebben ons geïnspireerd voor het volgend Kerstplan:

  • 4 repetities per stem voor cantate 1, 3, en 5 op 12 en 13 december. Via ZOOM.
  • Op de uitvoeringsdag mogen 30 mensen life met onze solisten komen mee zingen- only voor wie zijn partij goed kent!
  • Iedereen die zich aanmeldt kan thuis meezingen en luisteren met ons STREAMING concert op 19 dec. (vanuit Dominicuskerk)
  • Ons Solistkwartet en orkest-ensemble voeren alles samen met u en voor u uit!
  • Vier dat kerstfeest aan huis! Ook is de streaming achteraf opnieuw te beluisteren op kerstdag zelf ! We bieden diverse tarieven, voor wie ons wel of niet kan steunen in Coronatijd. Of wie life wil meezingen  Lees meer en meld je aan! 

Wil je al eerder live zingen om de Advent te proeven? Kom dan naar de meezingochtenden in Zeist, voor maximaal 30 deelnemers.

We volgen de koren-wetgeving op de voet en kijken wat er mogelijk is. Daar zijn onze projecten op gebaseerd. We hebben in de afgelopen periode veel ervaring opgedaan met creatieve veilige oplossingen binnen de restricties. Zo bleek tot onze verbazing dat Zoom-repetities heel leuk kunnen zijn. Anders dan bij live-repetities komen er diverse onverwachte leermomenten in voor, omdat we niet onder enige tijdsdruk staan voor (we op) een concert (echt alle details moeten kennen). Dat geeft (ook) heel persoonlijke momenten. En bij elke nieuwe cursus bieden we een inzoom-moment in de week ervoor afgaand aan, zodat je niet ter plekke in de zenuwen hoeft te zitten of je microfoon of je webcam wel goed werkt. Lees de reacties van de deelnemers aan de zoomrepetities maar eens!

Puntsgewijs nog even wat cursussen en plannen voor 2021:

  • Op 11 januari start op de maandagavond de cursus  Ken je noten! Muziek-theorie a.d.h.v. muziek en zang. Hoe kan ik mijn koorpartij beter snappen? Hoe kan ik makkelijker mijn inzet vinden? Kortom hoe kan ik dieper in de muziek doordringen? Vanuit huis alles leren op maandagavonden via Zoom.
  • Vooraankondiging: Thuis zingen met live-cursussen (op zondagmiddag) 'HYBRIDE''. Voorstudie per Zoom, maar dus ook live (max. 30 deelnemers) met een uitvoering in Paastijd - toegankelijk voor elke beginner! Staat nu nog niet op de website.
  • Vooraankondiging: Een nieuwe Tranen en Troosten in lijdenstijd – toegankelijk voor gevorderden
  • Indien onze opzet voor het Weihnachts Oratorium succesvol is, kunnen we wellicht de Johannes of Matthäus Passion op zelfde basis doen. Is DERTIG tegen die tijd nog de norm of wordt het wellicht toch weer HONDERD? Wie zal het zeggen. We houden jullie op de hoogte!


Tot zings!
Team PassieProjecten

 
Weihnachts Oratorium 2020
Dominicuskerk Amsterdam, 19 december
Het bekende Weihnachts Oratorium - corona-proof in de Dominicuskerk
met een klein gezelschap solisten, zangers en orkest.

Op basis van onze ervaringen met Tranen en Troosten en Mozart's Requiem, willen we ook graag het Weihnachts Oratorium binnen de corona-restricties vormgeven in de grote beschikbare ruimte in de Dominicuskerk
en met de (inmiddels beproefde) Zoom-studiedagen op
12 en 13 december. Doe mee!

Het Weihnachts Oratorium bevat 6 cantates. Dit jaar zingen we: 
Cantate 1 Jozef en Maria op weg naar Bethlehem
Cantate 3 herders op naar de stal en de aanbidding in de stal
Cantate 5: Drie Koningen op weg naar Bethlehem de ster volgend
Klik hier en meld je aan!

 

Meezingochtenden in Zeist - Proef de Advents-sfeer
Stichtse Vrije School - 6 en 20 december

Wat is er nu fijner dan uit volle borst te zingen? Op deze meezingochtenden  doen we dat! En nog Coronaproef ook.
Kom en zing mee met Inge en Madeleine. In december uiteraard geheel in Advents-sferen. Voor wie: voor jongeren van 9 tot 90 jaar!

Klik hier en meld je aan!

 
Ken je noten! Muziek-theorie a.d.h.v. muziek en zang
Cursus vanaf 11 januari

Hoe kan ik mijn koorpartij beter snappen? Door onze ervaring met de Zoom-cursussen in corona-tijd, blijkt het bijzonder leuk om toe te komen aan iets dat anders steeds blijft liggen. 

Ieder zingt vanuit een andere achtergrond. De een probeert van het blad te zingen, de ander heeft een goed geheugen en moet het hebben van de studiehulp. Maar al die kruisen en mollen, al die andere tekens, hoe helpen die je bij het instuderen?

We werken aan de hand van korte leuke stukken. Je zult zien dat er allerlei kwartjes vallen en een accoord een hulp wordt in plaats van een obstakel!

Interesse? Lees meer en meld je aan!