Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten - Er valt volop te zingen!

image

Lieve zangers,

Januari ligt alweer ruim achter ons, wat vliegt de tijd! In de afgelopen weken stonden diverse projecten op onze agenda. Zo zongen we afgelopen weekend op 2 februari nog met ruim 130 vrouwen het meezingconcert Gloria van Vivaldi. En hebben we in een bijzonder weekend Indianen-ritmes tot leven gebracht. Er was een krachtige tenor-workshop voor vrouwen en de eerste stem 1-daagse van dit jaar.

Nu de blik weer naar de komende tijd! Wat te denken van het Afrikaanse weekend: een weekend vol ritme zang en spel! Wil je je grenzen verleggen: doe mee aan onze stem 1-daagse? Op 9 maart zijn nog twee plaatsen vrij. En ook de stoomcursussen voor de Matthäus en Johannes Passion beginnen vanaf 24 maart. Doe je mee? Of ben je van plan om dit jaar een bijzondere bijdrage te leveren aan de Dodenherdenking op 4 mei: Het meezingconcert met het Requiem van Fauré. Studieavond 29 april. Tenslotte wijzen we je graag op het laatste themaweekend uit de jaarcyclus: geheel in het teken van Georgië: een unieke zangcultuur 10-12 mei.

Lees hieronder meer of bezoek onze website om je te oriënteren en aan te melden.

Tot zings!
Team PassieProjecten

Meezingconcert Gloria van Vivaldi
2 februari 2019

Tijdens het eerste meezingconcert van 2019 zijn prachtige foto's gemaakt door Adri Goossens. Wil je ze op je gemak even terugkijken? Weer even de sfeer proeven en de mooie klanken herinneren? Op onze website vind je een compilatie. Klik hier voor de foto's.

Thematische Jaarcyclus - Afrika en ritme, zang, spel
Driebergen, 15/16/17 maart

Denk één seconde aan Afrikaanse zang en dans en we hebben er meteen een voorstelling van: energie in de benen, dansen, meerstemmig zingen, zonder gêne. Ritme als stuwende kracht. Die leeft in onderlijf en benen.

Van Afrikaanse liederen wordt je vrolijk. Je zingt en komt in je lijf. Jij wordt blij, maar je stem ook! Laat je meevoeren door het ritme en de geluiden van Afrika en kom naar ons themaweekend vol ritme, zang en spel!

Interesse? Lees meer!
 


Stem 1-daagse
Driebergen, 9 maart

Voor de stem 1-daagse van 9 maart zijn nog enkele plaatsen vrij. Doe je mee? Samen zingen is heerlijk, alleen zingen is doodeng. Alleen zingen is je zelf bloot geven, kwetsbaar worden. Hoe ga je daar mee om?

Tijdens de stem-1-daagse helpt Madeleine je gehoor te geven aan de impulsen van je lichaam, je klankkast. Vrijheid, plezier, het lichaam in cadans: daar zijn we naar op zoek. We zingen samen en alleen,
vanuit het verlangen om vrij uit te zingen. Met hart en ziel, maar ook met grond onder de voeten.

Interesse? Lees meer!
 


Meezingconcert Matthäus Passion
Amsterdam, 13 april
Utrecht, 19 april

De belangstelling voor de twee Matthäus meezingconcerten in Amsterdam en Utrecht is alweer merkbaar. Wij maken ons geen zorgen over een goede bezetting!

Op 24 maart gaan we van start met de eerste stoomcursussen: daarmee kom je extra goed beslagen ten ijs! Vooral bassen en tenoren willen we graag op deze stoomcursussen wijzen. Heren: verdubbel je zangvreugde door een goede kennis van de noten! De stoomcursussen zijn extra ten opzichte van het meezingconcert: een super efficiënte en leuke manier om je voor te bereiden!
Lees hier meer over de stoomcursussen voor de Matthäus Passion!

Je aanmelden voor het meezingconcert kan hier:
Interesse in het concert in Amsterdam op 13 april? Lees meer!
Interesse in het concert in Utrecht op Goede Vrijdag? Lees meer!
  

Johannes Passion: voor fijnproevers en kenners
Utrecht, uitvoering 20 april

Naast de twee meezing-uitvoeringen van de Matthäus Passion voeren we ook de Johannes Passion als meezingconcert uit. Wees welkom op Stille Zaterdag 20 april in de Geertekerk in Utrecht.

De Johannes Passion is minder bekend dan zijn "grote broer", maar wordt er vaak mee vergeleken. De Johannes Passion zou muzikaal iets feller zijn, maar tegelijkertijd ook ingetogener.

Voor het Johannes Passion Meezingconcert bieden wij geen stoomcursussen aan. Eén studiedag is voldoende. Door deze opzet is dit project uitsluitend bedoeld voor mensen die de muziek al kennen.

Interesse? Lees meer!
 

Requiem Fauré + delen uit Stabat Mater Dodenherdenking 2019
Ede, 29 april - 4 mei 2019

Een bijzonder project op een passende datum. Passieprojecten voert op 4 mei het Requiem van Fauré uit met compleet orkest, veel altvioolklank en blazers! En naast het Requiem voeren we ook 5 delen uit het Stabat Mater van Pergolesi met vrouwen die dit al eerder met ons hebben meegezongen.

We bereiden ons voor en voeren het werk uit op verschillende locaties en vormen zo een lint door Midden Nederland. Let op: we hebben voor de uitvoering van dit stuk een nieuwe locatie gevonden: het Witte Kerkje in Odijk, dus niet het Akoestikum in Ede! Wees welkom en kom meezingen.

Interesse? Lees meer!
 

Thematische Jaarcyclus -Georgië
Driebergen, 10/11/12 mei

Georgië: ooit de paradijstuin van de sovjet Unie, nu het land met een prachtige Unesco erfgoed zangcultuur. De eigen harmonie, wijze van zingen en wijze van vieren van zingen is uniek in de wereld . Ontwikkel je krachtige borststem met deze methode!

Interesse? Lees meer!


 

Hohe Messe Meezingconcert
Amsterdam, 12 oktober 2019

De Hohe Messe als meezingconcert! Na de uitvoeringen in februari 2015 en oktober 2017 hebben we de smaak te pakken. Om te zorgen dat we met zijn allen goed voorbereid zijn om de uitvoering tot een succes te maken zijn er drie studiemomenten. Deze horen bij de inschrijving, en worden sterk aanbevolen.

Aanvullend op de studiedagen is er de stoomcursus. Iedereen die de Hohe Messe nog nooit gezongen heeft, verwachten we daar in ieder geval! In de stoomcursus wordt echte partijstudie gedaan voor wie graag samen met anderen de noten instudeert.

Interesse? Lees meer!