Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is:
21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief Ceremony of Carols 2021 Benjamin Britten 13 dec

image
Klein kort krachtig project start maandag 22 nov
Heb je zin om op korte termijn in klein ensemble iets heel moois te zingen?
Lees dan verder! Want dit is je kans!
Benjamin Britten schreef dit tijdens de oorlogsjaren. Op zijn boot-tocht vond hij een boek met oude Kerstteksten. Dat werd zijn uitgangspunt. Midden in de oorlog deze muziek met enkel een pen in de hand op een boot. Het stuk telt 11 korte delen incl. processie.
Ontstaansgeschiedenis
Na 3 zeer succesvolle jaren componeren in Amerika ging Britten aan boord van een Zweeds vrachtschip op 16 Maart 1942 op de vaart van Engeland naar VS. De reis duurde één maand. Onderzeeboot contrale  was het doel.. Tijdens de reis meerde het schip aan in Halifax, -Canadese kust- waar Britten een boek met middeleeuwse gedichten aantrof. Hij koos teksten uit waarin het kerstverhaal ineens met de wapenen verbonden is! Dat werd 'The Ceremony of Carols'. Gloedvolle merkwaardige teksten. Felle stralende muziek. Oorspronkelijk alleen geschreven voor een jongenskoor en harp is het intussen een geliefd stuk voor vrouwenkoren.

Klein ensemble
Juist in deze lastige tijd is een klein ensemble een uitkomst. Tegelijk vraagt dat van de zangers nodige zelfstandigheid. Met studiewebsite hulp kan je dan heel ver komen! Die hulp bieden we je. Mijn plan is om het met een heel klein groepje zangeressen te repeteren en het liefst 2x uit te voeren. Besprekingen voor uitvoering zijn in een ver stadium: Leendert Mees huis  én Dominicus - kerk Amsterdam. Te weten 13 dec (Bilthoven) en 26 of 27 dec. (Amsterdam). Als je niet zeker bent of je dit aan kunt, mag je altijd contact opnemen via email en vervolgens via Zoom. Dan komen we er samen uit.
Optreden
We hebben vergaande bespreking om in het Leendert Meeshuis in Bilthoven uit te voeren: 13 december is Sint Lucia dag, De dag die het begin van de kersttijd markeert en bv in Zweden groot gevierd wordt!
Repetities in Driebergen
Met 5 repetities op ma. en vrij avonden vanaf 22 november kunnen we er echt iets heel moois van maken! Kijk in je agenda en geef je op.Je mag 1 repetitie missen. Maar liever niet meer dan dat! Stemgebruik, zang aanwijzingen, durf, schoonheid, adem, samen doen, het zal er allemaal zijn! 
Hier zie je nog meer informatie
Hier kun je je aanmelden
madeleine