Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is:
21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten - Herfst 2021

image
Langzaam maar zeker zijn we na de zomervakantie weer in het leven van alledag gerold. Hopelijk voor eenieder in goede gezondheid. Wat hopen we toch dat we met elkaar dit najaar de draad weer kunnen oppakken! Het goede nieuws is dat we vanaf 25 september de 1,5 meterregel los mogen laten, waarover hieronder meer.

Ons kleinschalige koorproject "Tranen en Troosten" is inmiddels gestart. Ook zijn we weer aan de slag met meezingconcerten. Onze ervaringen vanuit de afgelopen anderhalf jaar willen we ten dele voortzetten: de stoomcursussen gaan door in de vorm van Zoom-repetities per zangstem. Geen reis van hot naar her meer nodig en de Zoom-repetities zitten al bij de prijs inbegrepen! Een paar voorzangers nodigen we uit om live mee te doen. En bij de uitvoeringen blijven we uiteraard belang hechten aan ruimte en goede ventilatie in de kerk...

Heel bijzonder in de afgelopen periode waren de livestream uitzendingen vanuit de Dominicuskerk van het Weihnachts Oratorium in december 2020 en de Matthäus uitvoering op Goede Vrijdag 2021. Alleen de solisten zongen het hele stuk en via de livestream zongen zeker 600 zangers online thuis mee!. Dit werd zelfs in het NOS-journaal aangestipt: Online meezingen met de Matthäus Passion: 'Het ontroerde me' | NOS

En nu gaan we, met de versoepelingen per 25 september*, verder in onze grote "home"-kerk, de Dominicuskerk in Amsterdam, waar we heerlijk veel ruimte hebben. Zing dus mee en meld je aan voor (een van) de twee komende meezingconcerten: Messiah van Händel op 23 oktober en het Weihnachts Oratorium op 29 december. Of kom luisteren naar deze meezingconcerten of de veelbelovende uitvoering van ons kamerkoorproject "Tranen en Troosten". 

Wees welkom, geef jezelf je stem weer terug!
Tot zings!

Team PassieProjecten

* Wil je meer weten over deze versoepelingen? Zie hier de nieuwe maatregelen vanuit de Rijksoverheid waar we onze activiteiten op afstemmen.

Tranen en Troosten - kom luisteren!
Zondag 17 oktober okt 2021 - Dominicuskerk Amsterdam


In de luwte, tussen alle verschillende corona-regels door, laveerde en groeide dit kamerkoorproject: Tranen en Troosten. Een prachtig en kleinschalig kamerkoorproject voor de liefhebber. In 2018 gestart, met een tweede uitvoering in 2020. En in 2021 staat het wederom op onze agenda, met nieuw repertoire.

Wij zijn inmiddels gestart met een groep fijnproevers die vol overgave specifek geselecteerde muziekstukken instuderen. Zingend vanuit de tranen, naar troostrijke stukken. Componisten van Brahms tot Gesualdo, van Bach tot Geilo hebben prachtige muziek aangereikt.

En nu we ook weer zalen mogen vullen met luisteraars, roepen we je graag op om zondag 17 oktober live naar de uitvoering van deze troostrijke muziek te komen luisteren in de Dominicuskerk in Amsterdam.

Interesse? Lees meer en meld je aan als luisteraar!


Meezingconcert Messiah - G.F. Händel
Zaterdag 23 oktober 2021 - Dominicuskerk Amsterdam


Samen vieren dat de "Samen-Leving" weer open gaat. Wat fantastisch dat we dit prachtige stuk van Händel weer als meezingconcert kunnen uitvoeren! Met een live-uitvoering in de Dominicuskerk, waar we met het beperkte aantal deelnemers onderling voldoende afstand kunnen houden. 

Als deelnemer ben je tijdens de uitvoering aanwezig in de Dominicuskerk. Vooraf studeer je thuis de stukken in. Net als bij de Matthäus Passion van 2021 bereiden we ons voor via Zoom-studie dagen. Deze zijn onderdeel van je inschrijving en open voor iedereen. Op onze website vind je uiteraard nadere informatie en de repetitiedata per stemgroep.

We zijn al begonnen met de eerste Zoom-repetities, maar last-minute deelnemers zijn nog zeker welkom, schrijf je snel in.
Of kom 23 oktober luisteren en bestel je kaarten online!

Interesse? Lees meer en meld je aan!


Weihnachts Oratorium
29 december 2021 - Domicuskerk Amsterdam


Op 28 november begint de Advent, een belangrijke periode in het kerkelijk jaar die loopt tot 6 januari, Driekoningen. Voor de één symboliseert deze periode een seizoensgebonden toenemend licht, voor de ander de geboorte van Christus. Wat toepasselijk en fijn dat we in deze tijd weer het Weihnachts Oratorium gaan zingen!

We zijn gewend aan een uitvoering van het Weihnachts Oratorium vlak vóór Kerst. Toch start het Weihnachts Oratorium op Eerste Kerstdag en beschrijven de overige cantates vooral de dagen die daarná volgen. Dit jaar valt onze meezinguitvoering op 29 december, vlak voor Nieuwjaar: een prachtige plek in deze periode. De repetities vinden plaats via Zoom.

In totaal  bestaat het Weihnachts Oratorium uit zes cantates. Dit jaar zingen we:

Cantate 1 Kerstdag
Cantate 4 Besnijdenis Naamgeving Jezus
Cantate 6 Herodes en Drie koningen

Interesse? Lees meer en meld je aan!