Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is:
21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten - Veilig, verantwoord en vooral: vreugdevol!

image
Lieve zangers,
 
Een maand na het einde van de schoolvakanties blijkt heel duidelijk: ons dagelijks leven kent vele onzekerheden en dat gaat nog wel even duren. Geen handen geven, geen grootschalige bijeenkomsten… het blijft lastig, maar we vinden ook nieuwe wegen om te bewandelen. Zeker of juist ook als het gaat om samen zingen.
Daarom sturen we jullie graag deze nieuwsbrief. Met een terugblik op de aangepaste activiteiten die we inmiddels zijn gestart en een aankondiging van de nieuwe opzet voor het meezingconcert van Mozart’s Requiem op 7 november. Doe mee en laat je eigen stem je overtuigen!
 
Met het Tranen en Troosten-kamerkoor hebben we al een paar keer gezongen. En werkelijk, “weer leuk samen zingen” dekt absoluut de lading niet. Het was veel grootser, een ontlading van vreugde voor iedereen, inclusief mijzelf. Net of er weer een luik opensprong van binnen, dat ik ongemerkt gesloten had. Ik dacht er inmiddels wel goed tegen te kunnen om niet te zingen. Maar na de eerste repetitie ben ik daar dus van terug gekomen!
 
Ook de Zoom-groep ‘Zing thuis NU’ is van start gegaan en we hebben er erg veel lol in. We zien elkaar, er wordt gecommuniceerd en deelnemers zijn duidelijk al over de schroomdrempel om thuis in de eigen omgeving te zingen. Jan van der Zanden verzorgt de heerlijke pianobegeleiding en heeft er werkelijk alles aan gedaan om iedereen ingelogd te krijgen en alle klanken kwalitatief tot hun recht te laten komen. Ook de koffiepauze en het kletsuurtje gaan via de chat en dan zingen we weer verder.
 
Maar nu Mozart’s Requiem, het meezingconcert van zaterdag 7 november. We werken bij Passieprojecten zeer zorgvuldig aan de hand van twee protocollen: voor zangkoren en kerkdiensten. Wij zijn ervan overtuigd dat ventilatie het grote kritiekpunt is bij elke vorm van samenzang. Daar zorgen we dan ook in voldoende mate voor. En ja, als je ziek bent of je voelt je simpelweg te kwetsbaar, dan is een meezingconcert wellicht een stap te ver. Maar als je, net als ik, weigert om zingen af te leren, of anderen op dit unieke concert wilt attenderen, lees dan nog even door.
 
De opzet van het concert is uiteraard aangepast om verstandig te werk te gaan. Het concert vindt plaats in de Dominicuskerk in Amsterdam: daar beschikken we immers over veel ruimte! We zingen met een kleiner aantal deelnemers dan normaal in verband met de grote afstanden die we onderling moeten aanhouden bij het zingen. Ook zullen we korter in één ruimte zingen. Daarom zal Mozart onze eerste ervaring worden met een ochtendconcert en een middagconcert! Deze keer geen studiedag of stoomcursus op locatie, maar zoom-repetities op zaterdag 31 oktober. En op dinsdag 27 en donderdag 28 oktober hebben we inlogavonden om te “wennen” aan het zoom-zingen.
 
Kortom, we nodigen je van harte uit om mee te doen. Geef je op voor het meezingconcert van Mozart’s Requiem en bepaal daarbij of je in de ochtend of de middag wilt zingen. Mocht je zelf niet deelnemen, dan kun je uiteraard iemand anders uit je familie of vriendenkring stimuleren om mee te doen!
 
Op basis van onze ervaringen met het Requiem van 7 november zullen we ook het meezingconcert van het Weihnachts Oratorium op zaterdag 19 december verder invullen. Je kunt je daarvoor uiteraard al aanmelden!
 
Tot zings!
PassieProjecten
Madeleine Ingen Housz
 
(beeld: RD, Jos Ansink)
Meezingconcert Messiah
Dominicuskerk Amsterdam, 23 oktober

Is het ons gegund om in de herfst weer samen de meezing-Messiah van Händel te zingen? We wachten het af! Samen vieren dat de wereld weer samen open gaat? De Zoom-sessies gaan in elk geval door!

Om te zorgen dat we met zijn allen goed voorbereid zijn om de uitvoering tot een succes te maken zijn er Zoom -studie dagenHeerlijke muziek, erg bekend, maar ook met lastige koordelen.

Ga mee op reis met deze prachtige noten om te ontdekken en blij te worden.

Interesse? Lees meer op de website en meld je aan!

.Interesse? Lees meer op de website en meld je aan!