Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten - Hybride meezingen

image
Hybride meezingconcerten, ooit van gehoord?

Goedendag zangers en luisteraars, beginnende zangers en kat-uit-de-boom-kijkers,

Kersttijd! Voor velen is het na de Kerst een goed moment om even te overwegen: hoe ziet komend jaar eruit? Hoeveel ga ik zingen? En waarom bij Passieprojecten?

Een oude getrouwe deelnemer aan onze meezingconcerten drukte het zo uit: “Ja, jullie projecten zijn eigenlijk HYBRIDE”.  Toen ik vroeg waarom antwoordde hij: “Jullie bieden altijd studiedagen aan en stoomcursussen voor wie extra wil oefenen. En dat maakt dat bij PassieProjecten het niveau van de uitvoering zo hoog is. Dus het zit net in tussen een project en een meezingconcert! En dan voeren jullie alles ook nog eens uit met een compleet orkest, niet met een kleine bezetting!” 

Tja, daar zijn wij en daar ben ik inderdaad super blij mee: we hebben een traditie opgebouwd waarbinnen onze zangers zich thuis of waar ook, grondig voorbereiden! Waar verschillende achtergronden en voorbereidingstechnieken samen komen tot een hybride geheel.

Daarom de volgende vraag voor 2020: Hoeveel nieuwe noten kan ik me eigen maken?! Welk stuk is moeilijk, welk minder moeilijk? De komende meezingconcerten bieden volop variatie.

Stabat Mater Pergolesi voor 4 stemmig koor, een minder moeilijk stuk (♪♪). We hebben 2 studiemidddagen en het studiemateriaal voor thuis is uitstekend en gratis. Plus een extra Solocantate van Bach. Het betreft het verhaal van Simeon, dat in het kerkelijk jaar direct na de Kersttijd komt, en wordt door Joost Schouten, onze jarentrouwe bassolist als solocantate gezongen: Ich habe genug. Daar zingen wij een extra Bach koraal bij. 
Zing je niet mee? Het is natuurlijk ook heel fijn om te komen luisteren! Voor een bescheiden bedrag woon je een prachtig concert bij, dus wees welkom, ook als luisteraar!

Welke Passion gaat u dit jaar zingen, of zingt u ze allebei ?
Dit jaar hebben we niet zoals vorig jaar de Johannes Passion meteen na de Matthäus Passion een plek gegeven. Maar juist veel eerder. De Matthäus (♪♪♪) is de meest bekende Passion. De Johannes Passion (♪♪♪ - ♪♪♪♪) is vaak bij de fijnproevers de echte favoriet! Welke gaat u meezingen? Of doet u ze allebei?

Wij wensen u een fijne jaarwisseling, alle goeds in het nieuwe jaar en hopen u te zien in 2020!

Tot meezings,
Madeleine Ingen Housz

Stabat Mater Pergolesi & Cantique de Jean Racine Fauré
Amsterdam, zaterdag 8 februari 2020

Een bijzondere combinatie van werken: Het Stabat Mater van Pergolesi, aangevuld met Cantique de Jean Racine van Gabriel Fauré. Het Stabat Mater vormt het hoofdonderdeel. Pergolesi componeerde dit stuk aan het eind van zijn leven. Het is zijn laatste werk, een paar dagen voor zijn dood voltooid. Het gaat over de smart van de bedroefde moeder van Jezus die haar zoon ziet sterven aan het kruis.

Dit werk is geschreven voor twee hoge stemmen, in die tijd vooral gezongen door mannen. Omdat het geheel van het Stabat Mater zo nu en dan wel erg hoog is voor (niet zo geoefende) stemmen, zingen we een aantal delen in een lagere toonsoort. Dit jaar nodigen we ook graag de heren weer uit om mee te zingen. Mannen, jullie zijn van harte welkom!

Interesse? Lees meer!
Luisterkaarten? klik hier!
 


Johannes Passion
Utrecht, zaterdag 21 maart 2020

Ook dit jaar heeft u de keus uit twee verschillende passie-meezingconcerten: We beginnen met de Johannes Passion op 21 maart in de Geertekerk te Utrecht. Daarna volgen 2 uitvoeringen van de Mattheus Passion, in Amsterdam en Utrecht (zie blok hieronder).

Niet de perfectie maar de bevlogenheid, is het motto van deze meezingconcerten. Het niveau is telkens hoger dan verwacht.
Klank-geworden spontaniteit en vrijheid!

Voor de Johannes Passion is er één studiedag op zaterdag 7 maart van 10:30 tot 1700 uur. Plaats: Parnassos - Kruisstraat 201, Utrecht
We rekenen op zangers die dit stuk al goeddeels kennen.

Interesse? Lees meer!

Matthäus Passion
Amsterdam, zaterdag 4 april 2020
Utrecht, vrijdag 10 april 2020

Ook in 2020 organiseert PassieProjecten de Matthäus Passion als meezingconcert. De klassieker van Bach, uitgevoerd in de periode voor Pasen, gezongen door onze bevlogen zangers. Doordat we inmiddels een traditite hebben opgebouwd is de kwaliteit van de uitvoering verrassend hoog!

De studiedag vooraf is een belangrijk onderdeel van het voortraject. Hier legt u de basis. Deze studiedag is inbegrepen in de deelnemersprijs.

Voor een ieder die extra wil oefenen en samen naar het evenement toeleven zijn er weer stoomcursussen voor sopranen/alten en voor tenoren/bassen. Warm aanbevolen voor beginnende én ervaren zangers.

Interesse? Lees meer! (Amsterdam)
Interesse? Lees meer! (Utrecht)