Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Weihnachts Oratorium Meezingconcert 2016

20 december-23 december 2016 Let op de datum ! dit project is voorbij!

Bach's kerstlied: een mooiere voorbereiding op de Kersttijd is bijna niet denkbaar! Voor Gevorderde of beginnende zangers

Het Weihnachts Oratorium, door Bach geschreven in de jaren 1734 en 1735. PassieProjecten organiseert op vrijdag 23 december 2016, vlak voor kerstmis in de Utrechtse Geertekerk dit bijzondere meezingconcert. De leiding ligt in handen van Madeleine Ingen Housz.

Downloads

Het Weihnachts Oratorium van Bach bestaat uit zes cantates. Oorspronkelijk was het bedoeld voor zes liturgische plechtigheden tijdens de twaalf heilige nachten. De teksten van de cantates komen uit de evangelieteksten van Mattheus en Lucas. Dit jaar zingen we cantates 1, 2, 4 en 6.

Meer achtergrondinformatie over deze afzonderlijke cantates vindt u hier.

Voor een ieder die extra wil oefenen - erin komen – en samen naar het evenement toeleven zijn er weer stoomcursussen. Zie bij bestellen.

Gezamenlijke oefenavond: dinsdag 20 december 2015 19.00u
Samen met alle zangers een keer koralen en koordelen doornemen is een fantastische opmaat voor de uitvoering. Wie kan, die komt.
De prijs: 4,- ter dekking van de kosten; ter plekke te betalen.
LET OP: GEWIJZIGDE LOCATIE OEFENAVOND
Plaats: 't Hoge Licht, Klaproos 2, Driebergen


Soort: Meezingconcerten
Periode: 23 dec 2016
Tijden: 13.00-21.30u - Uitvoering 19.00u - 21.30u
Bijzonderheden: Oefenavond 20 dec. 19.00u- 21.30
Prijs: €49,-
Leiding: Madeleine Ingen Housz
Locatie: Geertekerk Utrecht
Geertekerkhof 23
3511 XC Utrecht

DAG-INDELING VRIJDAG 23 DEC
12.30- 13.00 aankomst deelnemers
13.00- 15.15 inzingen, 1e koorrepetitie, orkest komt erbij
15.15- 15.45 theepauze
15.45- 17.00 2e koorrepetitie
17.00-17.15 pauze
17.15- 18.30 orkest met solisten-pauze voor koor buiten of binnen
18.30- 19.00 deuren open voor publiek
18.45- 19.00 tijd om koorplaats in te nemen
19.00- ca.21.30 Kort woord + Uitvoering

Locatie
Geertekerk, Geertekerkhof, Utrecht

Eten en drinken
In de kerk is alleen koffie en thee en eventueel verkrijgbaar, eigen lunch meenemen kan maar ook in de omgeving van de kerk zijn veel mogelijkheden om iets te eten.

Kleding rood en goud?
Er is bij onze meezingconcerten geen kledingvoorschrift.
Kiest u liefst iets dat gemakkelijk zit en toch `netjes` is.
Afhankelijk van het feest vinden wij een kleur erg leuk. Bv. voor Kerst: wat dacht u van rood met een gouden accent? Heren: schuw uw grijstinten. Jacquet, zwart pak, lange zwarte jurk hoeft allemaal niet, maar mag wel maar zal wat detoneren. Liever geen schreeuwend trainingspak.
Iets daar tussenin en u bepaalt zelf wat `netjes` is.

Publiek
Er zijn luisterkaarten te koop voor niet-meezingend publiek.
De deuren gaan open voor luisteraars om 18.30u.

De voorbereiding bestaat uit de volgende mogelijkheden:
  • 1 stoomcursus
  • 2 studiedag en/of avond
  • 3 bladmuziek
  • 4 oefen-Cd
1 Stoomcursussen Weihnachts Oratorium 2016
Voor ieder die extra wil oefenen - erin komen - samen naar het evenement toeleven zijn er weer stoomcursussen. Deze zijn niet inclusief in het project maar moet u extra bestellen.
Voor sopranen en alten op 27 november en 11 december van 13:00 tot 17:00, locatie: 't Haagje 1, 3971MZ Driebergen
Voor tenoren en bassen op 2 en 9 december van 18:00 tot 22:00, locatie: 't Haagje 1, 3971MZ Driebergen
2. Oefenavond dinsdag 20 dec 19.00- 21.30 u
Samen een keer de koralen en wat koordelen doornemen is een fantastische opmaat voor de uitvoering. Wie kan, die komt. Locatie: (LET OP, GEWIJZIGD!) 't Hoge Licht, Klaproos 2, Driebergen
3 Bladmuziek
U zorgt zelf voor bladmuziek. We gebruiken de uitgave van Peters.
Wanneer u deze bij Broekmans & van Poppel in Utrecht zelf gaat halen, ontvangt u korting op vertoon van uw (email-)bevestigingsbewijs van PassieProjecten.
4 Oefen CD
Er zijn uitstekende ingezongen oefenCD`s in de handel, uitgave Chorsingen Leicht gemacht van Peters. U kunt die bij de muziekvakhandel bestellen of via de website van Edition Peters.
Tenslotte kunt u ook gebruik maken van gratis midi-bestanden, Een gratis midi bestand waarmee U zelfs de noten kunt mee lezen: http://www.koorpartijen.nl/bach_weihnachts.htm. volg de aanwijzingen, u kunt midi luisteren of zelfs luisteren en noten meelezen! Voor dat laatste moet u een programmaatje downloaden, zoals aldaar aangegeven onder "uitleg". kan snel en langzaam afgespeeld worden

Ook kun je zelf je stem instuderen ahv de uitstekende app van CarusMusic: kies je Weihnachts Oratorium (€14,99) Je hoort je stem gezongen en de partituur loopt mee met de muziek op je scherm!


Zie muziekwinkels

Dirigent: Madeleine Ingen Housz
Orkest: Capella Passionata
continuo: Jan van der Zanden
solisten:
sopraan - Johanneke Vogel
altus - David Cohen
tenor - Jeroen de Vaal
bas: Berend Eijkhout
Inleiding: Margreet Blaisse
Hieronder kunt u algemene reacties plaatsen. Voor vragen of opmerkingen graag contact met ons opnemen.
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is:
23:50, 24 december 2016
Het was weer een geweldige belevenis. Vanwege onze opstelling zo dicht bij de muzikanten, was alles zeer intens en heb ik nog eens goed kunnen beseffen hoe rijk tekst en muziek zijn en hoe moeilijk de solopartijen voor zangers en musici.een prachtige voorbereiding op Kerstmis. Heel veel dank aan Madeleine en alle medewerkers zangers en musici.
door: Betsy Raymakers
14:38, 24 december 2016
Dag Madeleine, Je was weer goed. Nog een paar keer en we zingen alles zonder boek. prettige feestdagen
door: harrie tuinhof
12:05, 9 januari 2016
Lieve Madeleine, Er was geen gelegenheid meer om je persoonlijk te complimenteren, gisteravond. Daarom nu maar een berichtje aan de Maistro. Grote dirigenten worden immers zo aangesproken. En ik denk niet dat dit begrip een vrouwelijk equivalent heeft; Maistra klinkt niet goed. Je bent enorm gegroeid als dirigent en dat rechtvaardigt de titel. Na de pauze was het koor beter op dreef, meer energie. Zo’n lange oefen- en uitvoerdag vraagt om goed energie- management. Tot mijn vreugde zag ik veel jonge zangers. De volgende generatie schuift aan. Mooi dat Flora van de preekstoel zong.
door: Peter
11:59, 9 januari 2016
Hallo Madeleine (en Remco) – Wat was het weer een feest gisteren Wat kon die Bach een muziek schrijven…, en – wat kun jij “een stelletje amateurs” optillen naar een niveau dat het waarlijk “zum Freude Music machen” is. Met al die stukken in driekwart maat – we gingen bijna dansend naar huis! Maar ook de verstilling bij de koralen –zo intens! We (Angela en ik) hopen dat we nog lang mee mogen doen! Mvrgr., Cees
door: Cees
21:20, 27 december 2015
Beste Madeleine, Hartelijk dank voor je inspirerende en altijd optimistische begeleiding van het Weinachtsoratoriu in Amsterdam. De stoomcursus was erg plezierig en nuttig en de uitvoering was boven mijn verwachting. Het orkest en de solisten waren ook erg mooi, het was kicken om het geheel voor het eerst te horen bij de uitvoering. Je ziet me zeker weer eens terug, wellicht weer bij Bach maar misschien ook bij iets anders. Dit was voor mij de eerste keer en het is goed bevallen.
door: Ans
17:06, 27 december 2015
De Dominicuskerk is een fantastische locatie . Voor herhaling vatbaar
door: a. dolfing
13:43, 24 december 2015
Iedereen bedankt voor de enorme spirit die we deelden zaterdag 19-12-15. Om dat zo even met elkaar "neer te zetten" kan niet zonder een grote en ook wat onbesuisde passie voor deze muziek. Ik was vooral onder de indruk van de overmacht van de sopranen, die ik meestal als bas nauwelijks hoor. Nu stegen zij boven alles uit en kon ik tijdens het zingen extra meegenieten van hun partij. Medebassen bedankt; jullie waren enorme steun. Tenoren en alten ook prachtig. Orkest, instrumentalisten en solisten plus repetitor; chapeau! En last but not least voor Madeleine een extra buiging. Ik kom terug!
door: Douwe Kamstra Dzn
09:28, 24 december 2015
Meike en ik hebben het als heel fijn ervaren. Nu kan de kersttijd beginnen. Tijdens de pauze deelde Meike haar eigen gebakken tulband uit en hebben we gepraat met de Syrische gasten. Het was een waardevolle avond
door: Mieke Slagt Nijsen
20:31, 23 december 2015
weihnachts Oratorium 2015..leuk en leerzaam om mee te doen..voor herhaling
door: Hermien de Jong
20:09, 23 december 2015
Het zingen heeft mij weer met grote vreugde vervuld. Het mooiste vind ik de liefde waarmee Madeleine ons de hele dag geïnspireerd heeft. En samen in Bethlehem komen we toch wel, al is het in een licht verschillend tempo. Groet, Wouter
door: Wouter van Hensbergen
19:54, 23 december 2015
Veel dank, Madeleine en de rest. Vooral Remco's snelle reactie en inzet van een verpleegkundige vriendin voor een drukverband om mijn door een auto overreden voet. Ik loop weer trouwens. Het zingen ging iets minder, te veel pijn en met een been omhoog is niet alles. Ik ben blij dat ik gebleven ben. Kees
door: Kees Rutten
16:41, 23 december 2015
Wat een geweldige dag was het, in een prachtige Dominicuskerk! Ook heb ik genoten van de stoomcursussen en de oefenavond als voorbereiding op de uitvoering. Het was mijn derde project bij Madeleine. Ik ben onder de indruk, hoe zij met onbekende zangers en niveaus dit niveau kan bereiken.
door: Marijke van den Berg
13:24, 23 december 2015
Wederom heb ik van een dag Houszmuziek genoten !
door: Flip de Jager
13:05, 23 december 2015
Voor de eerste keer meegedaan en helemaal verliefd geworden. Wat een makkelijke groep om in mee te doen. Enorm onder de indruk van het algemene niveau en Madeleines kunst om alles in zo korte tijd bij elkaar te trekken! ik kom nog vaker terug! Heel erg hartelijk dank voor deze mooie ervaring. Ik ben er nog steeds helemaal vol van - dagen later, zelfs nog! Fantastisch!
door: Dagmar
12:29, 23 december 2015
Het was fijn om te doen. Heel goede inleiding! Mijn 'gasten' vonden het jammer dat er ter introductie niet iets warms gezegd wordt over de formule van de meezingconcerten, dat het heel bijzonder is om dat met zo'n groep amateurs te kunnen doen. Klinkt wellicht als reclame voor jullie zelf, maar als Madeleine iets daarover zou zeggen als oefenmeester en dirigent, dan is dat alleen maar heel erg mooi! Tot het volgende concert!
door: Anna Vos
10:47, 23 december 2015
Madeleine, Je was weer in topvorm zaterdag. Bedankt. Mijn middelbare schoolvriend die voor de eerste keer ( na een week oefenen) meedeed was direct verkocht en zien we dus volgend jaar weer terug.
door: Harrie
10:30, 23 december 2015
Ik heb genoten van de dag, van het begin tot het eind. Het enthousiasme spatte er van alle kanten van af. En de professionaliteit ook.... De woorden van Madeleine zijn me uit het hart gegrepen. Chapeau en dank!
door: Marina Kapteyn
10:25, 23 december 2015
Wat een prachtige dag was het! Veel inzet! Serieus gewerkt! Er wordt naar kwaliteit gestreefd! Maar ook ontspannen en met humor!! Erg leuk dat Madeleine de trompetpartij ging zingen, omdat de trompettisten er nog niet waren. Erg grappig en knap! Fijne ambiance! Mooie kerk! ( akoestiek viel me 100% mee) Ik vond de opstelling heel prettig! Kortom: ik heb genoten en herken me in de reactie van Madelein!
door: José de Ruiter
10:00, 23 december 2015
Sinds zaterdag heb ik nog steeds de melodieën in mijn hoofd die we ten gehore hebben gebracht, heerlijk! Zoals ik tussen het repeteren door tegen mijn zangmaatje zei: " het is weer één groot feest!" Wat goed dat er toch enkele vluchtelingen zijn gekomen. Elkaars muziek leren kennen is een goeie manier om met elkaar in contact te komen.
door: Lydia Stolwijk
09:52, 23 december 2015
Wat een geweldige samenvatting met tientallen details van een geweldige middag. Ik kan dat niet beter en doe dat ook niet dus, want alles is gezegd, en het komt zo uit je hart, Madeleine, en dat is nu net wat deze meezingconcerten van jou zo uniek maken. Je weet met je enorme enthousiasme(behalve het vakman(vrouw)schap), bij iedereen er meer dan 100% uit te krijgen. We hoeven je mimiek en eigen concentratie maar te volgen....Heel hartelijk dank, ook aan alle medezangers en orkestleden, hardwerkende vrijwilligers die het allemaal mogelijk maken voor al weer een geweldige dag. Op naar de volgende!! Hele mooie kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar vol prachtige muziek.
door: Betsy Raymakers
09:24, 23 december 2015
we waren bezoekers en genoten van sfeer, enthousiasme en geweldige muziek! Dank daarvoor aan allen!
door: Annemarie van westerop