Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Veel gestelde vragen:

KAN IEDEREEN MET ALLES MEEZINGEN?
Bij PassieProjecten is de doelstelling dat zo veel mogelijk mensen zo veel mogelijk zingen. Bij ieder meezingconcert worden dan ook alle delen die voor het koor bedoeld zijn door meezingers gezongen, dus ook de hele moeilijke delen. Omdat niet iedereen een gelijke ervaring heeft in het zingen bieden we voor alle meezingconcerten ook stoomcursussen voor een goede voorbereiding. Zie daarvoor de informatie over ‘voorbereiding’ bij het betreffende meezingconcert. Daarnaast hebben we een globale indeling gemaakt van de moeilijkheidsgraad van verschillende meezingconcerten zodat u houvast heeft bij uw inschatting of u toe bent aan een bepaald meezingconcert.

NIVEAU-INDELING
1 Meezingavond
2 Pergolesi - Stabat Mater, Mozart - Requiem- Gloria Vivaldi
3 Bach – Matthäus Passion, Johannes Passion, Bach – Weihnachts Oratorium, Händel – Messiah
4 Brahms – Requiem, Bach - Hohe Messe, Britten – Ceremony of Carols, Schütz - Exequien - kleine koorprojecten zonder orkest
Ad 1 geen noten, uitsluitend korte teksten worden getoond. Zin in zingen is ruim voldoende
Ad 2 Zin in zingen is voldoende en leuk om de noten eens mee te lezen, daar steek je wat van op. Notenkennis niet vereist.
Ad 3 Er is zo goed studiemateriaal voorhanden, dat wie daarmee aan de slag gaat, kan hier meezingen. Noten kunnen lezen, is wel zeer aan te raden. Zo leer je ahv studiemateriaal steeds beter de weg in je klavieruitreksel, je eigen noten, en ook gaandeweg zicht op wat andere stemmen zingen.
Ad 4 Zonder notenkennis en eigen investering in je partij ga je het niet redden Je hebt koorervaring. Deze projecten vragen zelfwerkzaamheid en zelf inzicht. Hier kan je niet leunen op je buurvrouw/man! Eigenlijk is dit geen meezingproject, maar meer een zing-project!

ANNULERINGSREGELINGEN
Annulering van Meezing-concerten en luisterkaarten
 • Annuleren kan tot 4 weken voor aanvang van de eerste studiemoment horend bij het betreffende meezingconcert. U krijgt het betaalde bedrag gerestitueerd, verminderd met 25 euro administratiekosten.
 • Luisterkaarten worden niet gerestitueerd, ook niet met opgaaf van redenen.
Annulering van Cursussen
 • Bij annuleren tot 3 weken voor aanvang is 1/3 van het cursusbedrag verschuldigd;
 • vanaf 3 weken voor aanvang wordt 2/3 in rekening gebracht;
 • vanaf 1 week voor de cursus is restitutie niet meer mogelijk;
 • bij restitutie wordt 25 euro administratiekosten afgetrokken.
Annuleren van koorweken
 • bij annuleren tot 2 maanden van te voren is 50 euro verschuldigd.
 • bij annuleren tot 1 maand van te voren wordt 250 in rekening gebracht.
 • Binnen 1 maand van te voren is restitutie niet meer mogelijk.

BEVESTIGING VAN UW BESTELLING
 • na betaling van uw bestelling krijgt u per e-mail een bevestiging van deelname en betaling. Deze e-mail geldt als bevestiging. U krijgt, ook voor luisterkaarten, geen papieren entreebewijzen thuisgestuurd.
 • heeft u geen e-mail ontvangen? Controleer dan of deze niet per ongeluk in uw spam-box is beland en of u het e-mailadres juist heeft ingevoerd bij de bestelling.

DE ORGANISATIE
Op www.passieprojecten.nl vindt u de verzameling van activiteiten van 2 organisaties. De meezingconcerten zijn activiteiten van de Stichting Passieprojecten en worden door een klein team onder verantwoordelijkheid van het stichtingsbestuur uitgevoerd.
NL60TRIO 07868 441 40 tnv St. Passieprojecten

De overige activiteiten: het Passiekamerkoor en Sing together worden door de zelfstandige onderneming van Madeleine Ingen Housz uitgevoerd, madeleine@passieprojecten.nl


Hoe kan ik met een midi mijn eigen stem afluisteren?

Open deze site http://vanbasco-karaoke-player.en.softonic.com/ (ctrl toets indrukken en aanklikken) VanBasco Karaoke Player 2.53 “Free Download” aanklikken Nogmaals VanBasco Karaoke Player 2.53 “Free Download” aanklikken Dan de vraag uitvoeren of opslaan. Klik op “uitvoeren” “Accept” & Download aanklikken English op “volgende” klikken Klik op “volgende” “I agree” aanklikken C/program Files/ enz “volgende” aanklikken Alles is aangevinkt “volgende” aanklikken Dan “voltooien” aanklikken

Hij start vanzelf op met verschillende schermpjes. Het “Show tips at startup” scherm kan je sluiten (close). Het eerste scherm is je bediening net als een cassetterecorder, play, stop, rew enz. Als je op het eerste scherm op het kruisje drukt recht boven (exit), dan sluit je alle schermpjes. Er staat een snelkoppeling in je start scherm waarmee je de player weer kan opstarten. Onderin je bedieningsscherm staan 5 knoppen. Playlist-Control-Karaoke-Output-Piano. Druk deze knoppen maar eens aan en uit dan zie je wat er gebeurt. Je kan hiermee schermpjes uitschakelen die je bijvoorbeeld niet wilt zien. In het scherm van Karaoke (introduction) lopen (indien aanwezig) teksten mee die je dan kan mee zingen. Niet bij onze midi files dus. Bij het midi output scherm kan je instrument (acc. 1,2,3 enz) aan en uit zetten met de rode toets en harder en zachter met de grijze toets. Met het kleine control scherm kan je het tempo veranderen. Er zijn twee manieren om je midi files van DAF op te halen naar de player.

Zoek zelf je midi file op die Wim gestuurd heeft. Klik met rechts op het nummer en ga naar “openen met” en klik met links op vmidi. Hij start vanzelf. Start de player via de snelkoppeling. Klik op her eerste scherm op “playlist”. Zoek in het rechter gedeelte je midi file op in je computer. Dubbelklik op het nummer en hij schiet naar het linker gedeelte. Dubbelklik het nummer in het linker gedeelte en hij speelt af.Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is:
12:02, 23 februari 2016
Dag , Bij de begrafenis van mijn vader , meer dan 20 jaar geleden , klonk het Halleluja-koor bij het naar buiten dragen van de kist door de broers en zussen. Nu hebben mijn zus en ik de Messiah meegezongen in Utrecht en waren onze gedachten bij pa. Die dag was zijn sterfdag. Een heel intense beleving van deze prachtige muziek ! We hebben genoten ( en pa ook , denk ik ) Nog meer prachtige muziek : in 2015 ben ik begonnen met me de Hohe Messe eigen te maken. Het gaat heel goed ! Komt hij op het meezing-programma in 2017 ? Hartelijke groeten , Ed
door: Ed Lemstra