Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Koen Masteling

 
Koen Masteling is veelzijdig werkzaam binnen het klassieke werkveld. Zo speelt hij in verschillende operaproducties, waaronder traditionele producties, maar ook veel nieuw geschreven werk. Hij is solist bij concerten met repertoire dat reikt van oude muziek tot hedendaagse muziek.
 
Tijdens de laatste jaren van zijn middelbareschooltijd kwam hij voor de vraag te staan of hij verder wilde gaan met zijn passie voor zingen aan het conservatorium of zijn passie voor theater aan de toneelschool. Uiteindelijk kwam hij een opleiding tegen die een perfecte combinatie vormde: muziektheater klassiek aan het conservatorium van Tilburg. In 2021 studeerde hij hier cum laude af met zowel hoofdvak zang als hoofdvak spel. Zijn studie heeft hij daarna vervolgd  aan het conservatorium van Rotterdam (Codarts) waar hij in 2023 is afgestudeerd. Tijdens zijn studies heeft hij ook gewerkt met onder andere Margreet Honig, Henk Neven, Daan Boertien, David Bollen, Maarten Hillenius, Charlotte Riedijk en Harry Ruijl.
 
Hij  is solist bij verschillende oratoria en opera/operette concerten met onder meer Philharmonie Noord en Domestica Rotterdam. Naast het zingen van verschillende passies  zong hij ook liedrecitals met Mark van Nispen. Ook is hij te horen te horen zijn in opera’s bij onder andere Opera Spanga en het Apollo Ensemble.
 

image