Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Bart van Lieshout


Bart trad voor het eerst op in het jongenskoor van de Matthäus Passion. Zijn eerste solo-optreden was als de jonge Nicolaas in Britten’s Saint Nicolas. In zijn tienerjaren stond Bart op het podium in musical en opera projecten, waaronder Noah’s Flood van Britten en Bernstein’s West Side Story waarin hij de rol van Tony zong en speelde.
Tijdens zijn studie trad Bart regelmatig op als solist in werken van onder andere Bach, Mozart, Poulenc, Barber, Stravinsky, Rachmaninov en Janáček. Naast deze oratoriumprojecten met orkest, zong hij in kamermuziekconcerten opera aria’s en liederen uit Schubert’s Winterreise en Des Knaben Wunderhorn van Mahler.

Bart tourde door Hongarije met Krashna Musika als baritonsolist in Duruflé’s Requiem en zong de tenorsolo in Dvořák’s Te Deum tijdens de hoogmis in de Stephansdom in Wenen. In de afgelopen jaren zong Bart Mozart’s Requiem, Johann Sebastian Bach’s Hohe Messe en de Maria Vespers van Claudio Monteverdi, naast zijn jaarlijkse optredens als Evangelist in Bach’s Johannes Passion en Matthäus Passion.

Bart kreeg zanglessen van Hans van Heiningen en volgde diverse masterclasses bij Nienke Oostenrijk en Werner van Mechelen. Nico van der Meel coachte Bart voor de rol van Evangelist in de Johannes en Matthäus Passion, en Bart wordt nu gecoached door Maria Acda.
 
foto is gemaakt door Elbert Besaris

image