Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Judith van den Dool

Mezzosopraan Judith van den Dool werd geboren in muzikale familie, en zong als kind, speelde viool en piano. Met haar familie werden vooral cantates en de Johannes Passion van J.S. Bach uitgevoerd. Op 18-jarige leeftijd vertrok Judith voor een half jaar naar Parijs waar zij haar zangstudie begon bij de Spaanse sopraan Isabel Garcisanz.
Terug in Nederland volgde Judith de workshop “Stop een tijger in je stem” bij Madeleine Ingen Housz. Zij vervolgde haar zangstudie aan het Utrechts Conservatorium bij Henny Diemer en studeerde een jaar Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht. In juni 2018 behaalde zij na haar Bachelordiploma, ook haar Masterdiploma aan het Utrechts Conservatorium.

Tot haar repertoire behoren alt - en mezzosoli in bekende oratoria. Ook zingt Judith graag coloratuur mezzorollen van componisten als Handel en Rossini, en Franse en Russische Liedkunst. Bij De Nieuwe Opera Akademie zong Judith de rol van Nancy in Benjamin Britten's Albert Herring. Met de Radio Kamer Filharmonie o.l.v. Micha Hamel was Judith te horen in de première van Bob Zimmerman’s lyrische suite Cadenza in het Muziekgebouw aan ’t IJ met aria’s geschreven voor haar stem. 
Judith wordt vocaal gecoacht door Jennifer Larmore in Parijs.

"When love first tasted the lips of being human, it started singing." - Rumi 

 

image