Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Jorne van Bergeijk

De bariton Jorne van Bergeijk (1992) begon zijn zanglessen bij Dirkjan Horringa in Utrecht en bij Iris de Koomen in Wageningen. Daarna volgde hij de vooropleiding klassieke zang aan het ArtEZ te Arnhem, alwaar hij les had van Harry van Berne. Na zijn middelbare school vervolgde hij zijn zangstudie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hier studeerde hij bij Maria Acda en Frans Fiselier. In 2014 slaagde hij voor zijn Bachelor examen en momenteel vervolgt hij zijn studie aldaar in de Master opleiding. Vanaf september 2015 zal hij verder studeren aan de Dutch National Opera Academy in Amsterdam.
 
Jorne volgt hiernaast ook regelmatig lessen bij Meinard Kraak en is tweemaal in de zomer een week bij hem in zijn huis 'L'Atelier de Chant de la Creuse' in Frankrijk geweest om lessen te volgen. Verder deed Jorne mee aan onder andere masterclasses bij Carolyn Watkinson, Bo Skovhus en Stefan Vladar en meerdere improvisatieworkshops bij Claron Mcfadden.
 
In 2011 zong hij mee in het Schönbergproject (de Gurrelieder) van Reinbert de Leeuw en soleerde hij onder andere bij het Haags KamerKoor, Kamerkoor AdLibitum en Salone dell opera. In 2012 speelde hij in Nieuwegein de rol van Aeneas in de opera "Dido&Aeneas" van Henry Purcell. In April 2013 liep hij stage bij het Groot Omroepkoor waar hij werkte met het Koninklijk Concertgebouw Orkest onder leiding van Riccardo Chailly. In September 2013 zong hij in een concert ter ere van de 75e verjaardag van Reinbert de Leeuw werken van Claude Vivier en Oliver Messiaen. In Februari 2014 was hij solist bij de Young Composers Meeting in Apeldoorn, waar hij een tiental nieuwe stukken van jonge componisten uitvoerde met Orkest de Ereprijs. In April 2014 zong hij de rol van Pilatus in een geënsceneerde versie van de Johannes Passie met Capella ad Fluvium o.l.v. Dirkjan Horringa.
Eind 2013 was Jorne understudy van de rol Créon in de opera Medée van Luigi Cherubini met het gezelschap Opera2day. De laatste voorstelling maakte hij in de Rotterdamse schouwburg in deze rol zijn operadebuut.(artikel op www.operamagzine.nl).
 
Samen met de uit Litouwen afkomstige pianiste Gabrielė Žemaitytė vormt hij sinds september 2012 een duo. In juli 2014 gaven zij samen hun eerste recital met liederen van Schumann en Vaughan Williams.
 

image