Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is:
21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
nieuwsbrief 2024 Bach-Buxtehude-Fauré

image
Beste muziekminnaars,

We hoppen, - denk ik- , allemaal wat heen en weer tussen enerzijds bezorgd-zijn over de toekomst van de wereld en de aarde, anderzijds wees-dankbaar  voor wat-er-voor-ons-in-Nederland allemaal mogelijk is. Natuurlijk we wensen elkaar Gelukkig Nieuwjaar, met de beste wensen, maar laat het toch alsjeblieft net iets meer zijn dan een plichtpleging!
Dus is juist zingen en niet-zwijgen zo'n mogelijkheid. Ik beleefde dat heel sterk bij ons uitbundige Weihnachts-Oratorium, waar ik bij de aanloop naar de 1e repetitie juist een raar gevoel had. Hoe kan ik na Gaza nu vrolijk zingen? Gelukkig werd de uitvoering juist een grote feestdag! Het gaf mij heel veel energie voor de hele kersttijd. En wat staat ons te wachten?
Is requiem Fauré samen met Bach-cantate en Buxtehude cantate niet precies waar we nu mee aan de slag gaan? De vroegboekkorting loopt t/m 3 januari 2024
Of vrouwen/dames, heb je zin om eind januari dichtbij huis er nog even op uit te gaan en in klooster de Weyst samen te zingen, zonder de druk van een uitvoering? 
Jaaragenda seizoen 2023-2024
Koorzang weekend de Weyst - 19-21 januari 2024
o.l.v. Madeleine Ingen Housz
Dit weekend zingen we mooie, maar geen ingewikkelde 3-stemmige stukken voor de vrouwenstemmen sopraan/mezzo-sopraan/alt. Van blad kunnen zingen is geen vereiste, notenkennis wel. 14 deelnemers; laatste kans, je kunt je nog aanmelden!
meer info, zie: Weekend de Weyst


Bach - Buxtehude - Fauré, zaterdag 24 februari 2024
o.l.v. Madeleine Ingen Housz

Live koorrepetities op zaterdagen 3 en 10 feb 2024
en mèt orkest op zondagavond 18 feb 2024
Uitvoering in de Torenpleinkerk - Vleuten
meer info, zie: Bach - Buxtehude - Fauré 2024

Fauré was niet de eerste die voor koor en veel altviolen componeerde! Bach en Buxtehude deden dat ook. De Bachcantate past bovendien in het kerkelijk jaar van februari! Tot slot is het in 2024 precies 100 jaar geleden dat Fauré overleed.
Matthäus Passion - Goede Vrijdag 29 maart 2024
o.l.v. Madeleine Ingen Housz

Repetities: live per stem: 2 of 3, én 9 maart - tutti: 24 maart
Uitvoering in de Dominicuskerk - Amsterdam
meer info, zie: Matthäus Passion meezingproject 2024
Vroegboekkorting tot 1 februari 2024!