Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is:
21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief - een warm concert

image
Ken je dat gevoel: je gaat naar een orkest uitvoering en er zit ergens tussen strijkers één violiste die je kent. En om een of andere reden is je betrokkenheid bij de uitvoering versterkt. Zelfs naar wie naast je zit wil je wellicht zeggen: Ja maar haar ken ik! Zij is de dochter van mijn beste vriendin!
Waarom vinden we dat fijn? Kennelijk ontstaat er een verbinding met jou en het orkest, die door haar aanwezigheid bij jou versterkt wordt. Of wellicht ben je zelfs plaatsvervangend trots. Maar hoe dan ook, je luistert net een beetje anders. Het concert wordt warmer als het ware.
En omgekeerd, hoe zit dat? Als jij staat te zingen en er is één iemand die speciaal voor jou komt om te luisteren, zing je dan niet ook net een beetje warmer? Of maakt het je niets uit?
En als er nou eens helemaal geen publiek, helemaal niemand  naar onze uitvoering zou komen luisteren, zou je dat jammer vinden of vind je dat  juist lekker rustig?
Wel, zoals de zaken nu staan, komen er 20 mensen luisteren naar 125 zangers bij de Matthäus Passion
  Helpt u mee er een warm concert van te maken?   
Zoals het er nu voor staat bij de Johannes Passion komen er 7 luisteraars voor 97 zangers!
En dat dan nog wel op Goede Vrijdag!!! Kortom……
laten we er samen werk van maken!
 
Maar je kunt ook nog besluiten zelf mee te zingen, natuurlijk!
Matthäus Passion op zat 9 april of
Johannes Passion op Goede Vrijdag 15 april
 
Fijne dag!
Madeleine, Janny, Gaia en het meezingteam.

 

Matthäus Passion Meezingconcert
Zaterdag 9 april 2022 - Dominicuskerk Amsterdam


De passietijd is niet compleet zonder de meezing-uitvoering van de Matthäus Passion. We zijn inmiddels geoefend in repetities en uitvoeringen op afstand, maar we hopen op een gezamenlijke uitvoering. De Dominicuskerk biedt ons alle ruimte. 
Voor een ieder die wil oefenen - erin komen – en naar het evenement toeleven zijn er 2 zoomsessies per stem. Deze oefensessies vinden live plaats in Driebergen of via Zoom.

De integrale uitvoering op zaterdag 9 april vindt plaats met onze professionele solisten en het eigen orkest Capella Passionata o.l.v. Madeleine Ingen Housz.

Interesse? Lees meer en meld je aan!

Johannes Passion
Goede Vrijdag 15 april - Dominicuskerk Amsterdam


Wat een prachtige indeling: zing met velen de Johannes Passion als voorloper naar Pasen op Goede Vrijdag. En wellicht zong je zelfs al de dag vóór Palmzondag de Matthäus Passion mee! Een geweldige vreugdevolle voorbereiding naar Pasen, naar opstanding, naar lente en zomer, naar levend beleven!
Ken je de Johannes Passion? Laat je uitdagen! De Johannes Passion is korter dan zijn bekendere broer de Matthäus, maar veel heftiger! Je zingt als woedend volk, als demonstrant, als soldaat, ja bijna als ME!

Schrijf je in en laat je meevoeren door dit mooie meesterwerk. Dit is inclusief studie-avond op vrijdag 1 april..Daarvoor studeer je zelf alvast de betreffende partijen.
Interesse? Lees meer en meld je aan!