Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is:
21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief Live luisteren naar Cer. of Carols zondag 16 jan om 13.00

image

The Ceremony of Carols van Benjamin Britten

zondag 16 januari 2022 13:00 Benjamin Britten Ceremony of Carols

Komende zondag wordt de ochtenddienst in de Dominicuskerk afgesloten met de 3 stemmige Ceremony of Carols, gezongen door onze 7 zangeressen van PassieProjecten met Madeleine ingen Housz.
Via de streamdienst van de kerk is dit mee te maken:
Hier is de link:
https://dominicusamsterdam.nl/luister/
Het belooft een mooi halfuurtje luisteren te worden en zo kan je je even thuis te voelen in een prachtig lege Dominicus kerk. een beetje late kerstmuziek die daar ver bovenuit stijgt, nu de kerk in de dienst weer een paar mensen toelaat!
We wensen u een fijne luister ochtend! 
Over de achtergrond van dit boeiende stuk:
3stemmig vrouwenkoor.en piano of harp
Benjamin Britten schreef dit tijdens de oorlogsjaren op een boot!
Na 3 zeer succesvolle jaren als componist in America ging Britten aan boord van een Zweeds vrachtschip op 16 Maart 1942 op de vaart van Engeland naar VS. De reis duurde een maand. Onderzeeboot controle was het doel van de reis. Tijdens de reis meerde het schip aan in Halifax, Canada, waar Benjamin een boek met middeleeuwse gedichten aantrof. De teksten zijn soms navrant: ze maken een vergelijking van het kerstverhaal als een oorlogs veldtocht ! Dat paste dus precies in het moment van 1942! Zo ontstond dit werk. Hij koos teksten uit en zette die op muziek aan boord van dat schip! Zo ontstond 'The Ceremony of Carols'. Het is oorspronkelijk alleen geschreven voor een jongenskoor en harp.Maar intussen een geliefd stuk voor vrouwenkoren.

stemcoach: Madeleine
zang: Carla, Isa, Elly, InekeMies, Kirsten, Pythia
Piano : Jan van der Zanden