Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is:
21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief op naar Matthäus live 2022

image
Hoera, we mogen weer. Kennelijk was onze inschatting goed: onze meezingprojecten kunnen weer van start. We gaan weer zingen, samen wel te verstaan.
Zingen verbindt.
En dat lijkt ons in deze tijd een zinvolle bijdrage aan het herstel van vertrouwen in de samenleving. Nu in deze tijd van polarisatie, waarin de één een bericht voor fake houdt, terwijl de ander meent dat juist dat de waarheid is. We dreigden elkaar kwijt te raken. Juist nu is de verbinding van het samen zingen zo belangrijk. De vraag ‘wat is waarheid’ die in de Johannes Passion in alle toonaarden gesteld wordt, is zo ontzettend actueel!
We gaan elkaar weer ontmoeten en Covid is eindelijk daarbij niet meer het hoofd-onderwerp. Terwijl, zolang er het virus rondwaart, we met respect ieders huiver willen herkennen en erkennen. Daar geven we ruimte in de kerk voor wie dat wil. Voor de anderen: geen 1,5m, geen QR.

Johannes én Matthäus Passion meezingen Live én thuis
Dus kom meezingen, de Matthäus Passion op zat. 9 april, en/of de Johannes Passion op Goede Vrijdag 15 april, beide in de Dominicuskerk in Amsterdam.
Johannes én Matthäus Passion  Luisteren Live én thuis
Ook is het weer mogelijk om luisteraars in de kerk uit te nodigen. En nieuw hierbij is: luisteraars kunnen meezingen met de koralen, er is zelfs een speciale oefen-zoomavond voor koralen ingeroosterd.
Vanuit huis: Ook is het mogelijk om thuis te repeteren én uitvoering mee te zingen, want alles komt in streaming. Bestel dan een life-luisterkaart en betaal naar eigen inzicht. Je krijgt de link toegestuurd.
Bestellen kan:
 
graag tot zings
team Meezing Projecten: Madeleine, Janny, Gaia en Peter
 

 
 

Matthäus Passion Meezingconcert
Zaterdag 9 april 2022 - Dominicuskerk Amsterdam


De passietijd is niet compleet zonder de meezing-uitvoering van de Matthäus Passion. We zijn inmiddels geoefend in repetities en uitvoeringen op afstand, maar we hopen op een gezamenlijke uitvoering. De Dominicuskerk biedt ons alle ruimte. 
Voor een ieder die wil oefenen - erin komen – en naar het evenement toeleven zijn er 2 zoomsessies per stem. Deze oefensessies vinden live plaats in Driebergen of via Zoom.

De integrale uitvoering op zaterdag 9 april vindt plaats met onze professionele solisten en het eigen orkest Capella Passionata o.l.v. Madeleine Ingen Housz.

Interesse? Lees meer en meld je aan!

Johannes Passion
Goede Vrijdag 15 april - Dominicuskerk Amsterdam


Wat een prachtige indeling: zing met velen de Johannes Passion als voorloper naar Pasen op Goede Vrijdag. En wellicht zong je zelfs al de dag vóór Palmzondag de Matthäus Passion mee! Een geweldige vreugdevolle voorbereiding naar Pasen, naar opstanding, naar lente en zomer, naar levend beleven!
Ken je de Johannes Passion? Laat je uitdagen! De Johannes Passion is korter dan zijn bekendere broer de Matthäus, maar veel heftiger! Je zingt als woedend volk, als demonstrant, als soldaat, ja bijna als ME!

Schrijf je in en laat je meevoeren door dit mooie meesterwerk. Dit is inclusief studie-avond op vrijdag 1 april..Daarvoor studeer je zelf alvast de betreffende partijen.
Interesse? Lees meer en meld je aan!