Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten - Zing en luister mee!

image
Less is more!

In 2001 voerden we voor het eerst een meezingconcert uit. We kregen toen naast enthousiasme ook soms smalende reacties. Maar die smalende reacties kwamen met name van instanties die nu in grote zalen meezingconcerten geven met 800 of 1000 man. Grappig. Maar voor ons ook een beetje lastig: dat zijn veelal gesubsidieerde organisaties. Soms voel je je een beetje onder de voet gelopen.

Maar juist daarom zijn we steeds weer heel blij met al die zangers die juist kiezen voor onze “kleinschaligheid”. Ja heus, een meezingconcert met "maar" 140 zangers heet dus nu kleinschalig...

Daarom ook even een vraag aan u. Zou u via Facebook onze meezingconcerten iets meer stem willen geven, middels delen en/of liken?

Pergolesi 8 febr Amsterdam
Johannes Passion 21 maart Utrecht
Matthäus Passion 4 april Amsterdam
Requiem Mozart 2 mei Utrecht

En dan: Welke Passion gaat u dit jaar zingen? En waarom niet een keer allebei?
Steeds meer voelen we dat met Kerstmis en met Pasen zingen inhoud aan die jaarfeesten geeft. Daarom organiseren wij in de Paastijd zowel de Johannes Passion als de Matthäus Passion. Er ligt ruim twee weken tijd tussen beide Passionen, voor de liefhebber!

Tot meezings,
Madeleine Ingen Housz

Stabat Mater Pergolesi & Cantique de Jean Racine Fauré
Amsterdam, zaterdag 8 februari 2020

Met de twee studiemiddagen zijn we in deze periode druk bezig met alle zangers om de uitvoering op 8 februari te laten klinken als een klok.

Zangers genoeg, maar die willen ook graag gehoord worden! Daarom een oproep aan luisteraars: wil je komen luisteren naar deze prachtige stukken, inclusief de extra solocantate "Ich habe genug"  door Joost Schouten? Wees welkom!

Koop je luisterkaarten vooraf op onze website. In de voorverkoop zijn ze €17,- en aan de kassa €19.-. Graag tot ziens in de Dominicuskerk in Amsterdam!

Luisterkaarten? klik hier!


Johannes Passion
Utrecht, zaterdag 21 maart 2020

Dit jaar heeft u de keus uit twee verschillende passie-meezingconcerten: We beginnen met de Johannes Passion op 21 maart in de Geertekerk te Utrecht. Daarna volgen 2 uitvoeringen van de Matthäus Passion, in Amsterdam en Utrecht (zie blok hieronder).

De Johannes Passion is korter dan de Matthäus, maar feller van toon en ook een stukje moeilijker. Laat u uitdagen!

Voor de Johannes Passion is er één studiedag op zaterdag 7 maart van 10:30 tot 1700 uur. Plaats: Parnassos - Kruisstraat 201, Utrecht
We rekenen op zangers die dit stuk al goeddeels kennen.

Interesse? Lees meer!


Matthäus Passion
Amsterdam, zaterdag 4 april 2020
Utrecht, vrijdag 10 april 2020

Hoe kan het nou toch Pasen worden zonder Matthäus Passion?  Kom meezingen en meldt je aan. Doordat we inmiddels een traditite hebben opgebouwd is de kwaliteit van de uitvoering verrassend hoog! Voor de uitvoering in Amsterdam op 4 april is er nog ruim plek voor deelnemers!

Geen Matthäus zonder studiedag met PassieProjecten: deze dag vooraf is een belangrijk onderdeel van het voortraject. Hier leggen we samen de basis. Deze studiedag is inbegrepen in de deelnemersprijs.

Voor een ieder die extra wil oefenen en samen naar het evenement toeleven zijn er weer stoomcursussen voor sopranen/alten en voor tenoren/bassen. Warm aanbevolen voor beginnende én ervaren zangers.

Interesse? Lees meer!

 

Requiem Mozart
Utrecht, zaterdag 2 mei 2020

Voor Dodenherdenking kozen we dit jaar het Requiem van Mozart. Daarom extra ruimte voor de inleiding van Lt. kol. Esmeralda Kleinreesink. Zij vertelt over haar eigen ervaringen over de strijd in Afghanistan. Ze schreef er een boek over: "Officier in Afghanistan".

De uitvoering vindt plaats op 2 mei in de Geertekerk, Utrecht. De gezamenlijke studiemiddag vooraf is op 25 april in Parnassos, Utrecht, en is inbegrepen in de prijs.

Doe mee aan dit zo bekende en mooie Requiem. Wie al meezingt met Matthäus of Johannes: schroom niet dit werk ook mee te zingen! Dit Requiem is zo veel makkelijker in te studeren dan Matthäus en Johannes! Daarom: alle zangers en luisteraars zijn van harte welkom om in een volle kerk dodenherdenking een prachtige vorm te geven, middels luisteren en zingen.

Interesse? Lees meer!