Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Koristenscholing

29 september- 8 december 2014 Let op de datum ! dit project is voorbij!

Vaak lijkt van blad zingen iets heel moeilijks, maar ieder die 'Altijd is kortjakje ziek' kan zingen, zingt al een kwint. Wil je meer weten over toonladders, notennamen, akkoorden? Deze koristenscholing maakt je een 'bruikbaar' koorlid die snel en handig zijn of haar weg vindt in de partij. PassieProjecten organiseert de koristenscholing op zeven maandagavonden in Amsterdam, onder leiding van Madeleine Ingen Housz.


Noten lezen bestaat uit: weetjes, snappen en innerlijk gehoor trainen. In deze cursus halen we die drie zaken uit elkaar. We gebruiken kinderliedjes als kapstok en dat helpt je bij het studeren van grote koorwerken, heus!

Vragen die o.a. aan de orde komen: Hoe zit een toonladder eigenlijk in elkaar? Welke notennamen bestaan er en wat is een bas- of vioolsleutel? Wat is een toonsoort eigenlijk? Grondtoon, drieklank, akkoord, mineur, majeur… wat is het en hoe kan ik het zelf horen?

Uitgangspunt bij de koristenscholing is dat je eigen innerlijk gehoor scherpt en gebruik maakt van melodieën die je al jarenlang kent. Daardoor kun je met een beetje toegevoegde kennis -maar vooral door innerlijk horen- diverse muziekelementen, bijvoorbeeld intervallen, voor jezelf toegankelijk maken. Wat een onbereikbare wereld kan lijken, blijkt allang in jezelf aanwezig!


Soort: koristenscholing
Periode: 29 sept - 8 dec 7x ma avond per 14 dgn
Tijden: 19.30-21.00u
Bijzonderheden: lees, wat je hier kunt leren. Korting? zie bestellen
Prijs: €95,- (aanbetaling mogelijk)
Leiding: Madeleine Ingenhousz
Locatie:


7 avonden van 19.30-21.00u: De startdatum is 29 sep.
29 sept, 13 en 27 okt, 3 en 10 en 24 nov. 8 dec.


Er volgt na elke les wat huiswerk voor de volgende keer en zo komt vanzelf boven tafel waar je iets nog niet goed snapt of niet weet hoe je het moet aanpakken. Soms is dat een opdracht waarbij je iets moet uitschrijven, soms is het meer oefenopdracht die op de avond behandeld is.
Zo heb je het meeste profijt van de cursus!

leiding ligt bij Madeleine Ingen Housz
Hieronder kunt u algemene reacties plaatsen. Voor vragen of opmerkingen graag contact met ons opnemen.
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is:

16 DECEMBER '14 Weihnachts Oratorium Meezingconcert Amsterdam 2014
Meer Informatie
23 NOVEMBER '14 Ceremony of Carols 2014
Meer Informatie
17 SEPTEMBER '14 Kleinkoor Wereldzang Utrecht (e.o.) herfst '14
Meer Informatie