Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Johannes Passion Meezingconcert Amsterdam 2014

30 maart-12 april 2014 Let op de datum ! dit project is voorbij!

Passietijd 2014
Een goede traditie: uitvoering van de Johannes Passion. Dit jaar voor de derde keer als Meezingconcert onder leiding van Madeleine Ingen Housz, in de Dominicuskerk Amsterdam en in de Geertekerk in Utrecht.

Downloads

Passietijd 2014

zaterdag 12 april in de Dominicuskerk Amsterdam
Ook van de Johannes Passion zijn er dit jaar 2 uitvoeringen. Naast de uitvoering in Amsterdam ook op Goede Vrijdag 18 april in de Geertekerk in Utrecht.

Studiedag vooraf:
Met de eigen stem inzingen, samen de moeilijke passages oefenen, afstemmen op elkaar, aanwijzingen voor thuis oefenen. Deze dag is inbegrepen in de deelnemersprijs en vindt plaats op 30 maart van 10:00 tot 16:30.
Plaats: MuzyQ, Atlantisplein 1, Amsterdam
Zie voor de praktische informatie onder voorbereiding.

Stoomcursussen
Voor ieder die extra wil oefenen - erin komen - samen naar het evenement toeleven zijn er weer stoomcursussen:
Voor sopranen en alten op 16 en 23 maart van 13:00 tot 17:00
Voor tenoren en bassen op 28 maart en 4 april van 18:00 tot 22:00


Soort: Meezingconcerten
Periode: 12-4-2014
Tijden: 10:30 - 18:00
Bijzonderheden: Dominicuskerk, Amsterdam
Prijs: €49,-
Leiding: Madeleine Ingen Housz

Dagindeling zaterdag 12 april 2014
Dominicuskerk, Amsterdam
10.00- 10.30 aankomst deelnemers
10.30 -11.00 koorrepetitie, inzingen
11.00 - 12.30 koor en orkest
12.45 - 13.45 koor en orkest
13.45 - 15.00 solisten en orkest
13.45- 15.00 lunchpauze voor het koor
15.00 openstelling voor luisteraars
15.00- 15.30 koor opstellen, orkest stemmen
15.30- 16.30 uitvoering deel 1
16.30- 16.45 pauze
16.45- 18.00 uitvoering deel 2


De voorbereiding bestaat uit de volgende mogelijkheden:
  • 1.Stoomcursus
  • 2 Studiedag en/of avond
  • 3 Bladmuziek
  • 4 Oefen-Cd

1. Stoomcursus
  • Voor alten en sopranen op 2 zondagen: 16 en 23 maart.
  • Voor tenoren en bassen op twee vrijdagavonden: 28 maart en 4 april.
Inschrijving hiervoor is los van de inschrijving voor meezingen op de uitvoeringsdag.

2. Studiedag
Op 30 maart is er een (bij de deelnemersprijs inbegrepen) studiedag in MuzyQ, Atlantisplein 1 in Amsterdam, vlakbij Amsterdam Muiderpoort MuzyQ.
Onder leiding van verschillende repetitoren wordt er de hele dag gewerkt in stemgroepen, koor en met beide koren.

vanaf 9.30 aankomst en koffie
10.00 - 12.00 repetitie 1 in stemgroepen
12.00 - 13.00 lunchpauze (broodjes en soep verkrijgbaar)
13.00 - 14.30 repetitie 2 s/a en t/b
14.30 - 15.00 theepauze
15.00 - 16.30 repetitie 3 tutti koor
3. Bladmuziek
U zorgt zelf voor bladmuziek.
We gebruiken de uitgave van Peters.
Zelf halen bij Broekmans & van Poppel in Utrecht = 10% korting op vertoon van uw inschrijvingsbewijs van PassieProjecten.
Zelf halen of
Bestellen bij muziekwinkels

4. CD-Oefenmateriaal
Er zijn uitstekende ingezongen oefen-Cd`s in de handel, uitgave `Chorsingen Leicht gemacht` van Peters. U kunt die bij de muziekvakhandel bestellen. Of u maakt gebruik van de gratis midibestanden van Cyberbass.
Cyberbass

Impressie 2010 Geertekerk
Klik hier om te horen en te zien .....
Madeleine Ingenhousz houdt van Meezingconcerten. Ze voerde diverse malen de Mattheus Passion als meezingconcert uit. Niet de perfectie maar de bevlogenheid, het verlangen om dit stuk te zingen krijgt alle ruimte tijdens een meezingconcert. Daarom is het niveau telkens hoger dan verwacht. Klankgeworden spontaniteit en vrijheid.

dirigent Madeleine Ingen Housz
orkest
inleider
evangelist
Christus
Pilatus
Capella Passionata
Rinse Reeling Brouwer
Eelke van Koot
Andreas Goetze
Jan Hilbert
sopraan Wendeline van Houten
alt Ina Boersma
tenor Govert Valkenburg
bas Joost Schouten
Hieronder kunt u algemene reacties plaatsen. Voor vragen of opmerkingen graag contact met ons opnemen.
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is:
12:04, 30 april 2014
Wat was 12 april een fantastische dag, nu, 30 april, hoor ik nog steeds de klanken van de johannes passion .....het leven, de Kracht die ik nodig heb hiervoor, is weer opnieuw aangeboord........ de inspiratie is groot, dank allemaal!
door: margriet hoek
23:52, 16 april 2014
Ronduit knap hoe je een club moeizaam zingende tenoren/baritons/bassen in zo korte tijd als er gisterochtend was, 'aan de gang' weet te krijgen. Dat moet toch tot enthousiasme leiden en naar meer smaken bij die mensen. Iets anders maar toch vergelijkbaars zag ik toen je met de sopraan bezig was. Geweldig hoe zo'n zootje ongeregeld tot een acceptabele Johannespassie komt; dit maakte ik op uit de woorden van een kennis die kwam luisteren. Tot nu toe ben ik niemand tegengekomen in het muziekwereldje die met zoveel humor en spontaneiteit de mensen op hun fouten opmerkzaam weet te maken, zonder dat ze zich 'in de hoek gezet' of 'onder druk gezet' voelen. Prachtig! Daarbij hielp vast dat er geen categorie was (solisten, orkest) die corvee zat te draaien, bv. omdat ze met kop en schouders boven de rest uit staken. In de pauzes van de repetitiedag twee weken geleden hoorde ik soortgelijke waardering van andere deelnemers. Als er een meezing h-moll Mis komt, doe ik mee. Kritiek: de preek van de dominee zou wat korter mogen dan 15 minuten.
door: Stephan Paus
23:15, 16 april 2014
Voor de tweede keer de Johannes meegezongen en weer erg genoten, Madeleine, solisten, orkest, bedankt! Verder waardeer ik de inleidingen, deze keer van Rinze Reeling Brouwer; we zingen niet alleen noten maar ook woorden, daar mogen we best bij stilstaan. Volgend jaar weer de Mattheus, ook mooi, maar dan graag weer in de hertaling van Jan Rot! Ineke Visser-Luirink PS de voor mij nieuwe repetitor in de MuzyQ bij de alten vond ik kundig en plezierig
door: Ineke Visser-Luirink
13:36, 16 april 2014
Vorig jaar de Mattheus en nu de Johannes (mee) gezongen. Veel geleerd, veel genoten. Wat is Madeleine toch een geweldige dirigent. Met zachte hand dwingt, sleept ze je waar ze je wil hebben, en dat is altijd op een plek waar je je trots, tevreden en veilig kunt voelen. Maar de muzikanten waren ook niet voor de poes. De twee fluitisten die zo ongelooflijk synchroon speelden en de hoboïsten die er juist een spel(lette) van maakten gaven veel inspiratie aan het koor. En de solisten hadden ook niet stilgezeten: ze waren weer beter dan vorig jaar. Met een extra vermelding voor de evangelist. Ik hoop dat hij ontdekt wordt en dat wij later kunnen zeggen dat we erbij waren. Tot de volgende keer! Monique Hollman
door: Monique Hollman
13:36, 16 april 2014
Wat een fantastisch gebeuren gister in de Dominicuskerk, het meezingen in de Johannespassion! Ik zong voor de eerste keer en beheerste uiteraard niet alles. Maar Madeleine straalt helemaal uit dat het om het plezier in het zingen gaat en dat niet ieder nootje perfect hoeft te zijn. Bovendien voelde ik me zeer gesteund door mijn medekoorleden die allemaal heel goed zongen. Ik was te laat voor een strategische plek bij de alten maar een koorlid was zo aardig om mij haar plaats af te staan waardoor ik naast een heel goede zangeres zat. Het was geweldig om nu echt midden in de muziek te mogen staan en onderdeel van het geheel uit te maken! Madeleine,super bedankt voor je fantastische begeleiding, je enthousiasme en humor tijdens de stoomcursus, studiedag en uitvoering. Heel graag doe ik de volgende keer weer mee! Mieke van Roon
door: Mieke van Roon
13:35, 16 april 2014
L.S. Gistermiddag was ik bij de uitvoering van de Johannespassion in De Dominicuskerk. Oh, wat een ergerlijk lange inleiding voordat de werkelijke Passion begint. Natuurlijk goed bedoeld allemaal maar heus, ik kom voor de Johannespasie en niet voor een interpretatie en uitleg die op zo'n moment langs me heen gaat. Ook van een concert van vorig jaar herinner ik me zo'n irritante inleiding. Kan dit s.v.p. in het vervolg achterwege blijven? Het zou de kwaliteit van zo'n middag enorm ten goede komen!!!! Vriendelijke Groet, Paula van Dijk
door: Paula van Dijk
10:30, 16 april 2014
Ha Madeleine, Janny en Remco, Wat heb ik genoten afgelopen zaterdag in de Dominicuskerk! Het was hard werken zo'n eerste keer de Johannespassion zingen, maar zeer de moeite waard. Ik vond het een feestje en bovendien prachtig om te zien hoe jij Madeleine met veel geduld de zangers die hun partij nog niet zo goed kenden in goede banen leidde, chapeau! Dit smaakt naar meer. Hartelijke groeten van Jeannette van Tulder, 1e alt.
door: Jeannette van Tulder
12:04, 13 april 2014
De meezingdag van de Johannes Passion 2014 was een fijne beleving. We begonnen met inzingen, waarbij we leerden waarom de 'appelbeet' van belang is om de ruimte van de kerk te kunnen bevatten. Daarna was er een goede opbouw van repeteren, hetgeen resulteerde in het concert om half vier. Het was mijn vierde keer en door de artistiek leider ontdekte ik toch nog weer nieuwe, rijke schakeringen in dit prachtige werk van die bekende componist uit ons buurland. Ik was verrast door de mooie solisten. Het orkest heeft ons goed begeleid. Samen met de alten om mij heen was ik na afloop zeer voldaan. Ik heb enorm genoten. Met dank aan Stichting Passieprojecten. Wilma Reezigt
door: W. Reezigt
12:00, 11 maart 2014
Geweldig die oefen cd
door: Gaia

16 DECEMBER '14 Weihnachts Oratorium Meezingconcert Amsterdam 2014
Meer Informatie