Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

koorzang weekeind in de Weyst 19-21 januari

19 januari-21 januari 2024 Let op de datum ! dit project is voorbij!

Sopranen alten en lage alt/ vr. tenor - vrouwen-weekeind
3-stemmige eenvoudige liedzettingen o.a. uit de barok naast lichtvoetig Gerwshin. In kleine groep met tijd voor individuele vragen


Wat gaan we zingen?
Heerlijk om samen te zingen, stukken die niet al te moeilijk zijn. Je kunt wel noten lezen, maar je kan niet 'van blad zingen', want dat is echt best moeilijk dat maar weinigen goed kunnen.Die twee worden vaak verward. Dat laatste vergt vaak veel oefening. In dit weekeind kunnen we stukken samen ter hand nemen, maar ook is er gelegenheid om trucs te leren hoe je met nieuwe noten voor je neus, je die toch zo handig mogelijk je eigen maakt. Kan je dan toch nog een klein beetje leren van blad te zingen? Of wil je liever een gezamenlijke zangles? We maken het programma samen. Onze vroegbarok componisten geliefd in Engeland helpen ons aan prachtige juweeltjes om samen te zingen:
Zodra je je hebt aangemeld stuur ik je de link naar de PDF's toe. Voor sommige stukken stuur ik in later stadium wat hulpbronnen op om je voor te bereiden op sommige stukken.
Het programma bepalen we samen. Bij mooi weer wil je immers ook de moestuin zien!

Bijzondere locatie de Weyst
Wij, 3st - zangers zijn de enige gasten dit weekeind.
De beheerders van de Weyst, waaronder de oprichters Sid Bachrach en Nella Bachrach-van der Jagt leven volgens de uitgangspunten en idealen van Mahatma Gandhi en Lanza del Vasto, die gebaseerd zijn op vredeswerk, een rechtvaardige en geweldloze samenleving en met respect voor het milieu en de natuur.
Tarief:
Het weekeind tarief is laag. Mocht je toch korting willen, als dat bedrag je struikelblok is, dan doe je dat in goed vertrouwen: Met een ondergrens van €210. Geef dat svp even bij je aanmelding aan in het vak "opmerkingen".


Soort: Drie-stemmig zingen weekeind
Periode: vrij.avond 19jan-zo.mi 21 jan 2024
Tijden: welkom vanaf vrij 15.30 - zo 16.00
Bijzonderheden: kleine groep met tijd voor ind. vragen, éénpers.kamers
Prijs: €330 (aanbetaling mogelijk)
Leiding: Madeleine Ingen Housz
Niveau: Noten lezen, maar van blad kunnen zingen niet nodig
Locatie: De Weyst Gemeenschap (voormalig klooster)
Pater Petrusstraat 21
5423SV Handel

  • vrijdagmiddag welkom van af 15.30. Eerste zingen rond 16.00
  • zaterdag samen tijdsindeling maken
  • zondag naar huis ca. 15.30 of 16.00 in overldg

Vervoer naar de Weyst: zodra je je hebt opgegeven of juist aarzelt ivm vervoer, laat ons dat weten, er zijn genoeg mogelijkheden om samen te rijden met de auto! Op het erf van De Weyst kan geparkeerd worden. We gaan carpoolen.

Als het niet lukt je voor te bereiden bv omdat je wel noten kan lezen, maar het wijsje toch niet voor elkaar kan krijgen, dan oefenen we gewoon samen ter plekke. Wel heb je de muziek vast in een map uitgeprint.
Je krijgt ruim van te voren de pdf's blad muziek toegestuurd. en voorzover aanwezig zijn er stellig vele Youtubes te vinden van de gekozen stukken,die je opgang kunnen helpen. Maar we hoeven dit weekeind niet al die stukken af te krijgen natuurlijk! We kiezen samen ter plekke wat en hoeveel.
Heb je individuele vraag over je stem, neem die mee! Heel leuk om gezamenlijk daarmee te werken samen!

Madeleine Ingen Housz,
dirigent, workshop van blad zingen of gezamenlijke zangles
Hieronder kunt u algemene reacties plaatsen. Voor vragen of opmerkingen graag contact met ons opnemen.
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is:
22:17, 25 februari 2024
Wat een mooi zangavontuur was het onder de expressieve en energieke leiding van Madeleine, De uitleg, lichaamsoefeningen, vele soorten liederen e leuke groep zorgden voor een mooie reis, De inspirerende, plek en de hartelijke gastvrijheid van Sid en Nella die ons overheerlijke maaltijden serveerden met groenten uit eigen tuin maakte het weekend compleet.
door: Andriëtte
11:58, 15 februari 2024
Naast de complimenten voor de eigenaren van deze prachtige locatie, veel complimenten voor de warme , vakkundige begeleiding door Madeleine. De uitdaging om zoveel mogelijk los van het blad te zingen , is spannend en bevalt mij heel goed. Het is het loslaten, waardoor ik me meer opgenomen voel in de muziek.
door: Ineke Schouten
12:06, 8 februari 2024
Ook al moest ik door omstandigheden wat eerder weg, ik heb genoten van dit weekend. Wat een fijne locatie. De beheerders deden er alles aan om het ons naar de zin te maken. Maakten nog een bordje warm eten voor ons apart, omdat we eerder weg moesten. Ik heb het zuurkoolrecept thuis ook gemaakt. Was bijna net zo lekker. Madeleine was enthousiast en kundig en gaf verrassende oefeningen die het zingen lichter maakte. Het waren heerlijk, inspirerende dagen en een volgende keer ga ik vast weer mee.
door: Wil Eiting, via Simone Evenhuis
13:44, 1 februari 2024
Een heerlijk weekeinde gehad vol passie voor zingen en eten. Prachtige plek, geweldig verzorgd.
door: Irma
11:28, 25 januari 2024
Het was een geweldige ervaring, dit weekend Alles werkte mee; een hele fijne locatie met schatten van beheerders, heerlijk eten, iedereen een eigen kamer En dan het zingen; Madeleine leidt de groep enthousiast en vakkundig; geeft veel goede informatie over de structuur van de muziekstukken, dit maakt het zingen goed ingekaderd Ik ga zeker de volgende keer weer meedoen!
door: Simone Evenhuis
09:45, 25 januari 2024
Wat een fantastische plek is dit, en helemaal met die sneeuw en dat heldere weer...... Zingen, wandelen, binnen en buiten geweldig veel ruimte.... En bovenal , wat kunnen Sid en Nella koken !!! Met alleen maar eigen producten, grote complimenten voor jullie.
door: Ineke Schouten
21:42, 22 januari 2024
Wat heerlijk, zo'n heel weekend zingen met een groep vrouwen! De accommodatie was fantastisch, Sid en Nella bijzonder gastvrij en hun eten heerlijk! En door de afwisseling die Madeleine erin bracht, was het ook niet vermoeiend. Kirsten was als vrijwilliger al helemaal onmisbaar. Dank jullie wel, allemaal!
door: Joke Stahlie
19:00, 22 januari 2024
Het was een intensief weekend in de Weijst, waarna ik juist opgeladen weer thuis kwam. Prima cel, heerlijk eten, mooie wandeling, leuke mensen. Sportief, komisch, en vakkundig, resulteerde in een paar mooie liederen uitgevoerd in de kapel. Madeleine, met volharding in organiseren heb je weer een leuk project op de wereld gezet. Proficiat!
door: Carla de Jong