Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Weihnachts cantate dienst 2020 DOMINICUS-A'DAM

19 december 2020 Let op de datum ! dit project is voorbij!


olv Madeleine Ingen Housz

Downloads

Om ons studiekarakter te behouden houden we nu Zoomrepetities - voor elke stem apart
 • zo 13 dec voor sopraan en alt
 • zat 12 dec voor bas en tenor.
VIA: STEMSOORT datum tijd
ZOOM SOPR 13-12-2020 13.30-15.30
ZOOM ALT 13-12-2020 10.30-12.30
ZOOM TEN 12-12-2020 13.30-15.30
ZOOM BAS 12-12-2020 16.00-18.00
Streaming UITV DAG 19-12-2020 15.30-17.00
Aanmelden via bestellen.Je krijgt de link naar ZOOM toegestuurd! Op vrijdag 11 dec 20.00-21.00 is er gelegenheid de Zoom -link uit te proberen die je toegestuurd krijgt na opgave.
 • Deelname kost €0 en na afloop voor wie wil een vrijwillige bijdrage
 • Voor mensen met normale inkomsten vragen we lichte corona ondersteuning (€28)
 • Voor een beperkt aantal zangers is er gelegenheid mee te zingen in de Dominicuskerk zelf (€59)
 • Wie zich heeft aangemeld, mag alle ZOOMsessies meedoen van alle stemmen, als je dat leuk vindt!
Dit jaar zingen we tijdens het meezingconcert:
 • Cantate 1 Jozef en Maria op weg naar Bethlehem
  Cantate 3 herders op naar de stal en de aanbidding in de stal
  Cantate 5: Drie Koningen op weg naar Bethlehem de ster volgend
Het Weihnachts Oratorium bevat 6 cantates. Oorspronkelijk was het bedoeld voor 6 liturgische plechtigheden tijdens de twaalf heilige nachten.
Meer achtergrondinformatie over deze afzonderlijke cantates vindt u hier.


Soort: Meezingconcerten
Periode: 19 dec 2020 Stream + ZOOM op 12 en 13 dec.
Tijden: 15.30 stream uitvoering- met solisten en orkest!!
Bijzonderheden: ZOOMrepetities 12 dec+ 13 dec. Zie Voorbereiding
Prijs: €0/ €28/ €59 zie alg informatie (aanbetaling mogelijk)
Leiding: Madeleine Ingen Housz
Niveau: ♪♪ - ♪♪♪♪
Locatie: Dominicuskerk
Spuistraat 12
1012 TS Amsterdam
Locatie studiedag: huiskamer van jezelf


Locatie: meezingen en/of luisteren in de eigen huiskamer.
Via website: kerkdienst gemist Dominicus
locatie uitvoering: Dominicuskerk - Spuistraat 12 - Amsterdam
Tijd: 15.30-17.00 zat 19 decemberDe keuze van cantates voor dit jaar is: 1, 3, 5. en slotkoraal Jesus bleibet meine Freude
De voorbereiding bestaat uit de volgende mogelijkheden:
 • 1 zoomrepetie per stem (ipv stoom en studiedagen)
 • 2 bladmuziek aanschaffen
 • 3 oefen-apps en websites
Zoomrepetities - Na opgave krijg je tijdig een in-ZOOM- LINK toegestuurd. Ook krijg je op vrijdag 11 dec gelegenheid om het in - zoomen te testen. We doen dat tussen 20.00 - 21.00 met dezelfde link!

Voor een ieder die wil oefenen - om erin te komen – en naar het evenement toe te leven.
Zie bij bestellen.Wie zich voor Zoom heeft aangemeld, mag alle sessies meedoen van alle stemmen, als je dat leuk vindt!
2 Bladmuziek
Je zorgt zelf voor bladmuziek. We gebruiken de uitgave van Peters.
3 Gratis websites die helpen jouw stem in te studeren. Onderzoek zelf welke website jou het meeste bevalt.
1 carus-app die je kunt aanschaffen voor tablet en smartphone: Ga naar Playstore en download Carus Music en kies het stuk en je stem. Afspeelbaar in langzamer tempo erg handig!
Je hoort naar keuze je stem ingespeeld bij de mooie opname en de partituur loopt mee met de muziek op je scherm!
2 www.koorpartijen.nl . waarmee je zelfs de noten kunt mee lezen: volg de aanwijzingen, je kunt midi luisteren of zelfs luisteren en noten meelezen! Voor dat laatste moet je een programmaatje downloaden, zoals aldaar aangegeven onder "uitleg". Kan snel en langzaam afgespeeld worden.
Let wel: koorpartijen.nl werkt niet op APPLE! Wel via Microsoft
3 www.coria.nl helpt lastige plekken rustig instuderen! super behulpzaam
4 https://www.choralia.net/mp3catalogue.html met een slimme truc van de bouwer, kan je min of meer de tekst electronisch verstaan. Erg leuk.

Zie muziekwinkels
Hieronder kunt u algemene reacties plaatsen. Voor vragen of opmerkingen graag contact met ons opnemen.
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is:
18:10, 2 januari 2021
Dank! Het was een prachtige ervaring om mee te zingen. Dank aan allen die dit mogelijk maakten. Als er een vervolg komt, doe ik graag mee. Welmoed
door: Welmoed
12:36, 30 december 2020
heel fijn om weer te zingen
door: Elida Boon
12:18, 27 december 2020
Hoi Madeleine, Wij hebben daarnet heel stilletjes en met heimwee zitten luisteren en kijken naar het Weihnachtsoratorium. Heel veel dank.......
door: Piet
12:15, 27 december 2020
Wat een fijne meezing Weihnachts was dat! Ik heb, behalve mijn koorpartij, lekker met de solisten meegezongen, dat maakte het heel speciaal.
door: g.
16:29, 22 december 2020
Ik vond het een hele ervaring! Heb lekker meegezongen, maar was blij dat niemand me horen kon, want de stemcapaciteit is beperkt geraakt door gebrek aan oefening omdat mijn koren een lockdown van bijna een jaar hadden. De hoogte was soms wel erg hoog (sopraan) . ik miste ook de zangstemmen om me heen. Maar toch was het fijn en het was op het zoom-scherm goed te volgen . Het geluid vond ik verrassend goed, mooie akoestiek! Het orkest en de solisten waren uitstekend. Wel vreselijk zo'n lege kerk te zien : dus volgend jaar weer met z'n allen in de Dominicus !!! tot die tijd graag weer eens zoomen.
door: margreet hekelaar
10:17, 22 december 2020
Het was heel leuk om deels mee te doen, thuis. Mijn vriendin stopte wel haar oren dicht, maar ik heb ervan genoten. Voor zover ik kon meezingen tenminste, want ik had weinig tijd om het voor te bereiden. Met ons koor, Amsterdamse Bachvereniging, kunnen we niet oefenen. Dat mis ik erg. Nu heb ik in elk geval dít gedaan. Hartelijk dank, en ga hiermee door alstublieft!
door: Jouke Kramer
20:48, 21 december 2020
Een bijzondere ervaring! Ook remote had je het gevoel er toch helemaal bij te zijn. Alle koordelen met volle overgave meegezongen! Bedankt! Ga hier mee door!
door: Roeland Jacobse
19:36, 21 december 2020
Ik vond het een erg mooie uitvoering, ook met de kleine bezetting van het orkest. De hoboïsten waren weer prachtig, evenals de trompettist. En het was weer genieten van het mooie geluid van Linde Schinkel en de andere solisten. Het was wel raar om de solisten onze partij te horen zingen. Ik heb alleen maar geluisterd, niet meegezongen. Dat doe ik liever weer een keer in het echt. Hartelijke groet, Marian
door: Hessel
18:12, 21 december 2020
Ik heb er ontzettend van genoten. Van de repetitie en van het concert! Prachtig concert. Het meezingen lukte voor een deel, maar realiseer me dat dat natuurlijk veel meer repeteren vergt. Herhalen mag van mij zeker! En top georganiseerd, een applaus voor allen!
door: Anneke Denekamp
17:33, 21 december 2020
Ik was in eerste instantie heel teleurgesteld dat het live meezingen in de kerk niet doorging. Ik heb evengoed genoten van het meezingen via internet. Zangers en orkest hebben het geweldig gedaan en het was toch een beetje alsof je erbij was.
door: Helene vd Meulen
17:15, 21 december 2020
Het was prachtig ! Een prima (klein) orkest en uitstekende solisten. Heerlijk thuis meegezongen en soms ook kippenvelmomenten, zo noem ik dat maar als ik geraakt word, beleefd. Had vooraf niet gedacht dat het zo mooi kon zijn. Bedankt allen !
door: Johan van den Berg
17:15, 21 december 2020
Het was geweldig. Zingen is zo fijn. Ga zo door!
door: Evelien Everts
15:47, 21 december 2020
Afgelopen zaterdag zat ik er helemaal klaar voor, meeezingen met het Weinachtsoratorium! De kerk is zo mooi om te zien en toen het orkest begon, moest ik onverwacht toch wel even een traantje wegslikken. Zo prachtig, de klanken van dit kleine orkest en daarna de solisten die ook heel mooi zongen! En de koordelen heb ik, na het slikken, heerlijk meegezongen, Dank je wel Madeleine en alle anderen die dit concert hebben georganiseerd en uitgevoerd! ,Een financiële bijdrage, als dank, voor alle inspanningen, heb ik reeds gedaan. Hartelijke groet, Loes.
door: Loes Koekkoek
13:08, 20 december 2020
Ik had door het scherm willen kruipen. Prachtig! Uitvoerenden, sfeer, geluid, kleuren, ALLES
door: g.
13:05, 20 december 2020
Dank voor jullie mooie hobospel in dit bijzondere Weihnachtsoratorium! En natuurlijk ook complimenten voor alle andere uitvoerenden. De minimale bezetting zorgde voor een maximale transparantie.
door: Frans
12:42, 20 december 2020
Lieve mensen, ik ben ontroerd door wat jullie ons mogelijk gemaakt hebben; het meezingen met het Weihnachts oratorium in deze bizarre tijden.Hier in mijn eigen kamertje thuis, kaarsje aan. en bevrijdend dat het niet erg was als ik een fout maakte. Ik vond de klank echt prachtig, jullie opstelling ook, en de kleuren zo subtiel en zo prachtig en wat een mooie solisten! en wat hebben jullie solisten alles gegeven van je stem om ook alle choralen t e zingen! het hele beeld was wonderschoon, en ik heb genoten van het meezingen met bijna alles; choralen en aria's. Prachtig was ook de klank van het orkest en Madeleine wat dirigeerde je super duidelijk ! aan allen die aan dit wel heel bijzondere projekt mee gewerkt hebben, mijn grote dank. ook natuurlijk de mooie woorden die de voorganger sprak, en de mensen van de Dominicus kerk. Dank dank.
door: Barbara
12:39, 20 december 2020
Dagdag, Hartelijk bedankt voor deze uitvoering. Het was geweldig! Al voor het begon: de wijze waarop jullie kleding op elkaar was afgestemd, super. En de gesproken teksten, mooi. Ik heb veel meegezongen, afwisselend als sopraan en alt of met de hobo en altviool. Maar ook geluisterd naar het orkest. Dik compliment dat ze dit met zo weinig mensen zo goed hebben gedaan. Ook heel fijn om de solisten weer te zien en te horen. En Madeleine! Hopelijk doen we het volgend jaar weer met ons allen in het echt, maar ik heb ook nu heel erg van genoten van deze muziek. Dank jullie wel!
door: Paulien
17:27, 19 december 2020
Wat een fijne meezing Weihnachts was dat! Ik heb, behalve mijn koorpartij, lekker met de solisten meegezongen, dat maakte het heel speciaal.
door: Marjan Vernooy
17:16, 19 december 2020
Heerlijk thuis gezongen. Jammer dat het niet in de Dominicuskerk mocht, maar thuis toch het Weihnachts meebeleefd en meegezongen. Geluid en beeld waren perfect. En ik kon nu ook de aria's thuis meezingen ;-) Hopelijk zingen en zien we elkaar een volgende keer weer live.
door: Bert