Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Zing thuis NU MéT slotconcert o.a Bach,Händel,Vivaldi

5 september- 9 januari 2021 Let op de datum ! dit project is voorbij!

Zing thuis NU Mét life slotconcert op 9 jan, o.a Bach, Händel, Vivaldi
elke stem zijn eigen ZOOM repetitie!
we helpen je aan bladmuziek, aan studie-websites
tot slot: concert in Dominicus!

We hebben heel grondig naar de veiligheid en richtlijnen van RIVM en Protestantse Kerken in Nederland gekeken. En vooral naar de ventilatierichtlijnen om in kerken een bepaalde tijd te mogen zingen, naast de 1,5 meter afstand. En zijn tot de conclusie gekomen dat we met zelfs circa 100 mensen ruim kunnen voldoen aan de officiële veiligheidseisen in de Dominicuskerk. Daarom kunnen we dit, zoals de zaken er nu voor staan, veilig aanbieden met circa 40 mensen.

Maar we snappen natuurlijk ook aarzelingen, als u misschien een wat kwetsbare gezondheid hebt; dus het staat u natuurlijk vrij om het slotconcert dan te laten schieten….

Downloads

Met dit project willen we een start maken met de combinatie van thuis studeren en samen uitvoeren. Wij leveren alle hulp voor instuderen via websites aan jou aan en ook alle bladmuziek krijg je als pdf via een link toegestuurd. Daarna komen op zaterdagen steeds alle stemmen aan bod. Elke stemsoort wordt ruimschoots alles 2x gestudeerd met Zoom. In die les is er een vragenuurtje in de pauze en daarna zingen we weer verder! Alle stukken van jouw stem. Als je het leuk vindt om mee te doen met andere stemmen, staat dat je vrij! We hebben in juni met orkestleden video- en geluidsopnames gemaakt, ook die staan ons ten dienste. Vóór aanvang van het project houden we een keer proef-inlog in Zoom, zodat we bij de eerste repetitie zonder haperen van start kunnen gaan. Op de website kun je zien om welke stukken, zie groene balk bovenin Downloads. Na inschrijving ontvang je per mail een complete link met bladmuziek en studie hulp.

Waarom Zing thuis Nu vraag je je misschien af? Welnu,
1 je helpt Passieprojecten met Corona overleven,
2 je helpt jezelf door te blijven zingen,
3 en we doen samen de ervaring op om op een nieuwe thuis-manier de muziek je eigen te maken.
Jan en Madeleine zien bij dit project af van inkomsten. Er blijven nu eenmaal genoeg kosten over aan technische opname en Zoom over. We hopen dan ook op ca 40 nieuwe deelnemers, dan kan de uitvoering doorgaan. Doe mee en ga de uitdaging aan.
Bij de uitvoering op 9 januari 2021 speelt het opname-kwartet life mee in de grote Dominicus-kerk in Amsterdam. Dus een echt meezingconcert.
Soort: stemrepetitie aan huis
Periode: 5 sept - 12 dec - 9 jan 2021
Tijden: zat. 10.00-12.30
Bijzonderheden: elke stem 2 eigen repetities!! zoom+LIVE 9 jan 2021
Prijs: €57
Leiding: Madeleine, Jan vd Zanden
Niveau: ♪ - ♪♪
Locatie: Dominicuskerk
Spuistraat 12
1012 TS Amsterdam
Locatie studiedag: huiskamer van jezelf


TUTTI serie zaterdagen
STEMSOORT 10.00-12.00
SOPR 5-9-2020
ALT 19-9-2020
TEN 3-10-2020
BAS 17-10-2020
SOPR 14-11-2020
ALT 21-11-2020
TEN 28-11-2020
BAS 12-12-2020
UITV DAG DOM 9-1-2021


Na opgave sturen wij je alle bladmuziek toe, en alle studie websites, waarmee je precies jouw eigen stem kunt beluisteren en instuderen.
Een repetitie is 2 uur werken aan jouw ene stem die jij gekozen hebt. Maar je mag met elke andere stemrepetitie meedoen waar je maar wilt.
We starten met inzingen en even met elkaar kennismaken.
Ook krijg je bij je opgave je een link toegestuurd waarmee je op de dag zelf kunt klikken om in Zoom te komen. .

Heb je een webcam? Heb je een microfoon?
Zoom maakt het ons niet moeilijk, ' t installeert zichzelf als je op de link klikt en even daarna zie je onze gezichten en hoor je ons!

dirigent Madeleine Ingenhousz

Strijkkwartet: Willem Bijleveld, Suus Bijleveld, Peter Klusener, Evelien Prakke
continuo: Jan van der Zanden
Hieronder kunt u algemene reacties plaatsen. Voor vragen of opmerkingen graag contact met ons opnemen.
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is:
22:54, 23 oktober 2021
Vandaag een fantastische dag gehad. De Messiah gezongen in de Dominicuskerk. Schitterende uitvoering met prachtige solisten. Een voorrecht om mee te mogen doen. Hartelijk dank hiervoor
door: Rachel Mertz
10:16, 6 juli 2021
Wat heb ik zaterdag een super mooie dag gehad. Heerlijk om de nummers die ik thuis en met Zoom ingestudeerd had samen met een groepje geoefende zangers te mogen zingen. En de afsluiting in de kerk met een klein groepje publiek was de kers op de taart. Hartelijk dank dat jullie dit zo hebben door laten gaan.
door: Rachel Mertz
18:54, 5 juli 2021
Toch nog een live afsluiting van het zoom repetities van september tot december 2020, op zaterdag 3 juli 2021. En het bleek dat de zoom repetities hun werk hadden gedaan. De partijen zaten er zelfs na een paar maanden rust nog haarscherp in. We konden dus echt meteen echt zingen, wat was dat heerlijk. Zeker 's middags in de prachtige Dominicuskerk. Er heerste een blije stemming, ook Madeleine en Jan aan de piano waren heel positief. Want we konden weer live zingen! Al met al: een heerlijke dag! Dank!!
door: Louise Klaasen
12:42, 27 oktober 2020
Ik doe via zoom mee aan het oefenen op zaterdagochtend van de stukken van bach, vivaldi en handel. Hoewel ik liever fysiek zou oefenen is het me meegevallen en vind ik het leuk om te doen! Het voorzingen van madeleine, haar tips en uitleg over de betreffende muziek maken het levendig en ik leer er veel van. En jan geeft niet aflatend steun door zijn spel op keybord of piano. Jacqueline Onrust
door: Jacqueline Onrust
20:55, 17 oktober 2020
Het was fijn vanmorgen. Fijn om samen te zingen, maar juist ook met een extra cadeautje. Ik heb weer veel geleerd. Dat was onverwacht. Ik kwam alleen om te zingen. Maar ik mis een hoop theorie. Zing op gevoel maar juist de noten, namen, theorie met de grondtoon, naar huis en van huis toon, de toonladders. Ik weet er te weinig van. Erg leuk om zo tijdens de repetitie er meer van te leren. Kijk uit naar de volgende repetitie. En Madeleine; als je volgend jaar besluit een theorieklasje te starten dan doe ik zeker mee.
door: Bert
12:47, 3 oktober 2020
Het zoomzingen op zaterdag bevalt me boven verwachting goed. Vooral het met elkaar alle stemmen instuderen. Je krijgt daardoor een veel betere kijk op de muziek. De extra informatie die Madeleine geeft, maakt het voor mij echt leerzaam. Het mooiste effect: ik voel me na zo'n ochtend samen zoomzingen de hele verdere dag bijna net zo blij en energiek als na een gewone koorrepetitie.
door: Paulien van den Andel
11:18, 3 oktober 2020
Optreden en samen fysiek zingen moeten we maar vergeten voorlopig, dat komt wel weer een keer. Maar zingen is heerlijk en dat kan prima met zoom. In januari zou ik best een keer de stabat mater van pergolesi nog eens willen doen en Cantique de Jean Racine, Het Deutsches Requiem van Brahms, Requiem van Fauré. Gewoon samen zoomen op zaterdagochtend, met begeleiding van Jan of evt. een versie van het orkest. Ik vind je begeleiding geweldig en inspirerend, Madeleine. Dus je doet er mij een plezier mee om door te gaan. Groet, Cobi
door: Cobi Hoorweg
11:17, 3 oktober 2020
Zoomsessie Bach e.a. Het zoomen op zaterdagochtend is fijn. We zingen samen - zo voelt dat echt. Bovendien ben ik mijn eigen stem en zuiverheid goed aan het oefenen, omdat ik die natuurlijk heel goed hoor. Ik weet nu ook uit ervaring dat hierdoor de trefzekerheid bij het life-zingen (op 1,5 meter) erg verbetert. Maar het is vooral fijn om SAMEN te zingen. Dankjewel Madeleine en Jan, groetjes van Annemiek
door: Annemiek Waterborg
18:20, 19 september 2020
Het experiment zingen via Zoom is geslaagd. Ik vond het heerlijk om weer te zingen. Madeleine en Jan waren beide goed te zien en te horen. Ook de manier van aanleren en de puntjes op I zetten ging goed. Ik merkte dat ik veel profijt had van het meedoen met de meezingconcerten en vooral de studiemiddagen waar ik veel geleerd en ook inzicht heb gekregen in de manier van zingen, stemgebruik, luisteren etc. Ik verheug mij op de volgende keer. Mara
door: Mara van Daalen
12:56, 5 september 2020
Vanmorgen voor de eerste keer meegezongen met dit zoom project. (Als alt met de sopranenpartij) Ik vond het heel erg leuk. De piano was goed te horen. Madeleine zong alles voor en wij zongen thuis mee. (Op mute) Het was voor mij boven verwachting beter en leuker dan ik dacht. Het stimuleert enorm om thuis te gaan oefenen. De volgende keer met mijn eigen stem...ik heb er zin in!!!! Fijn dat dit op deze manier kan. Lieve groet, Ankie
door: Ankie Aben
17:51, 27 augustus 2020
Ik wil wel graag meedoen, maar wat zijn de omstandigheden in de Dominicuskerk op het concert van 9 jan. Hoeveel mensen mogen er mee doen en wat voor ventilatievoorzieningen zijn er? Is de placering op 1.5 meter afstand? Met vr.gr. Ineke Achttienribbe
door: Ineke Achttienribbe