Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

De Digitale Meezing-Matthäus (DDMM)

1 april-10 april 2020 Let op de datum ! dit project is voorbij!

zing vanuit je huiskamer mee!
AANMELDEN is verlengd KAN TOT 8 APRIL

Ondanks de nieuwe maatregelen tegen het coronavirus: samen de Matthäus Passion zingen met zangers en musici uit heel Nederland.Digitale opname met professionele Barok-musici (audio en video). Kom je digitaal meezingen?

NIET alle delen, maar wel grote koren en alle koralen EN 'Mache dich mein Herze rein'! met Madeleine als dirigent.

Let wel: Dit project is niet inwisselbaar met of een vervanger voor onze eigen Meezing Matthäus in Utrecht en Amsterdam. Het staat er helemaal los van.
Het is simpelweg een prachtig extra platform om je stem te laten horen!


Deze corona-periode stelt ons voor extreme uitdagingen. Thuis, op het werk en zeker ook in onze vrije tijd. Iedereen weet dat wij onze activiteiten hebben moeten stoppen en dat de deelnemers aan onze vele meezingconcerten helaas -op korte termijn- hun stem niet in de Dominicus- of Geertekerk kunnen laten horen.

Maar: wat zouden jullie ervan vinden om vanuit je eigen huiskamer deel te nemen aan De Digitale Meezing-Matthäus (DDMM)? In een van de komende dagen plaatsnemen in je eigen woon-, slaap- of studeerkamer. Je eigen partij inzingen, opnemen en insturen. En dan op 10 april, Goede Vrijdag, de complete uitvoering downloaden en het totaal van alle deelnemers beluisteren. Geheel corona-proof!

Graag stellen wij jullie voor aan dit prachtige initiatief van Berend Stumphius, waaraan Madeleine als dirigent ook een bijdrage heeft mogen leveren. Berend heeft in samenwerking met professionele musici, zangers en enkele superknappe technici De Digitale Meezing-Matthäus georganiseerd.

We kunnen je een fantastische aanbieding doen: deelnemers vanuit PassieProjecten betalen niet € 32,00 maar € 23,00 om mee te zingen in dit project. Dit is inclusief meezingen aan het “refrein” van Mache dich mein Herze rein! Een fantastische kans om alsnog de Matthäus uit te voeren in een unieke samenwerking. En uiteraard steek je met je bijdrage de participerende musici een warm hart onder de riem!

Na je inschrijving ontvang je de link van het orkest en de professionele basiszangers, en jij gaat met je webcam meezingen!


Soort: Meezingen vanuit je huiskamer
Periode: Vandaag t/m 10 april
Tijden: Vrije tijd: ieder op zijn eigen moment, insturen vóór 8 april
Bijzonderheden: UNICUM- kom meedoen!
Prijs: Kortingsprijs PassieProjecten: €23
Leiding: Berend Stumphius (m.m.v. Madeleine Ingenhousz)
Niveau: ♪♪♪
Locatie: huiskamer van jezelf


Meld je hier op deze site aan voor De Digitale Meezing-Matthäus. ALLEEN HIER KUN JE JE AANMELDEN TEGEN DIE SPECIALE PRIJS (€ 23,00)! Wij zorgen voor de terugkoppeling aan de organisatie. Daarna krijg je per e-mail de meezing-opname om, nou ja, mee te zingen dus!

Op de website van De Digitale Meezing- Matthäus vind je meer informatie over het initiatief. Hier hoef je je dus niet nogmaals aan te melden. Wacht niet te lang, want het traject om je bijdrage in te sturen loopt tot uiterlijk 8 april. Daarna vindt namelijk de montage van alle ingezonden stukken plaats.

Op Goede Vrijdag, 10 april, krijg je alles toegestuurd en kun je luisteren naar onze gezamenlijke, individuele inbreng en eindresultaat. De tijd is aan jou!

Welke delen worden uitgevoerd?
  • Openingskoor olv Berend
  • alle koralen en enkele koordelen
  • Mache dich mein Herze rein- refrein olv Madeleine
  • slotkoor olv Berend

Je meldt je aan bij ons. Daarna koppelen wij je gegevens terug aan de organisatie. Van De Digitale Meezing-Matthäus krijg je dan een band met opname-instructies.

Zodra je gaat opnemen heb je wellicht vragen, daarvoor kan je terecht bij dedigitalemeezingmatthaus@gmail.com

NB De uitvoering is in Barok-stemming. De A=415, en niet A=440 zoals je bij ons gewend bent. Dat is fijn in de huiskamer, je hoeft niet zo heel hoog te zingen!

Berend Stumphius en vele anderen, o.a. Madeleine Ingenhousz
Hieronder kunt u algemene reacties plaatsen. Voor vragen of opmerkingen graag contact met ons opnemen.
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is: