Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Stoomcursus Hohe Messe Meezingconcert 2019 sopranen I en II

8 september-29 september 2019 Let op de datum ! dit project is voorbij!

PassieProjecten organiseert opnieuw met de Hohe Messe op zaterdag 12 oktober 2019 een bijzonder meezingconcert in de Dominicuskerk te Amsterdam.
De leiding ligt in handen van Madeleine Ingen Housz.
Speciaal voor drukke zangers die toch graag extra willen studeren, organiseren we de stoomcursus.


Gevorderde en beginnende zangers kunnen zich ten volle voorbereiden op de uitvoering van de Hohe Messe door deel te nemen aan de stoomcursus.
De stoomcursus voor sopranen 1 en 2 bestaat uit twee zondagmiddagen en wordt net als het concert zelf geleid door Madeleine Ingen Housz met begeleiding op de piano.
Neem je zelf het klavieruittreksel (Peters) mee?


Soort: Meezingconcerten
Periode: zondag 08 en 29 sep 2019
Tijden: 13.00u - 17.00u
Bijzonderheden: Haagje 1, Driebergen
Prijs: € 35,-
Leiding: Madeleine Ingen Housz
Niveau: ♪♪♪♪
Locatie: Haagje 1 15min van NS-Driebergen
't Haagje 1
3971MZ Driebergen
Locatie studiedag: Dominicuskerk
Spuistraat 12
1012 TS Amsterdam

Tijden en voorzieningen
13.00 - 15.00 1e repetitie
15.00 - 15.30 pauze
15.30 - 17.00 2e repetitie
bij binnenkomst is een consumptiebonnetje te koop voor €2. daarna mag je onbeperkt koffie en thee nemen.

Thuis, evt. met hulp van een oefen-Cd. (Peters)
Het is belangrijk dat ieder zelf een klavieruittreksel heeft. (Peters)
Stoomcursussen -
Voor alle stemgroepen is er een tweedaagse stoomcursus. Verplicht voor deelnemers die dit stuk nog niet eerder zongen en een fijne - extra - inverstering voor ieder. De prijs hiervan is inbegrepen in de combiprijs.
Locatie van alle stoomcursussen: ' t Haagje 1, Driebergen
  • Tenor en bas op vrijdagavond 6 en 27 september 18:00 - 22:00 uur
  • Alten op zaterdag 7 en 28 september van 11:00 - 15:00
  • Sopranen I en II op zondag 8 en 29 september van 13:00 tot 17:00
1e keer: II Credo + tips voor dl 1, 3 en 4
2e keer: dl 1, 3 en 4 + confiteor 20- 21 et expecto

Madeleine Ingen Housz
Jan van der Zanden begeleider op de piano.
Hieronder kunt u algemene reacties plaatsen. Voor vragen of opmerkingen graag contact met ons opnemen.
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is:
14:17, 30 september 2019
Hallo, voor de eerste keer studeer ik de Hohe Messe van Bach in. Niet iedere dag maar al maanden bezig, hoor! 2 stoomcursussen achter de rug: en wat is dat een zegen! Alleen sopranen onder elkaar die onder de deskundige leiding van Madeleine heel veel leren! Wat ben ik blij dat zoiets bestaat, want je leert er de echte kneepjes 'van het vak'. Ik zou iedereen aanraden een stoomcursus te volgen. Ook al denk je dat je het kan, vergis je niet. Als amateur zie je gauw iets over het hoofd.....en lest but not least: het is super gezellig om met elkaar aan iets moois te bouwen. Alle lof voor Madeleine voor de enorme organisatie en dan ook nog voor elke stemgroep en orkest tijd te hebben om ons klaar te stomen...
door: Aafje Pronk
10:55, 30 september 2019
Nog een 2de reactie: Het was gisteren weer een bijzondere repetitie bij Madeleine en Jan. Zó ontzettend leerzaam en vooral werken aan de lastigste gedeeltes van de Hohe Messe. We kregen tips om ze beter en "eenvoudiger" te kunnen aanleren. Bovendien is het een mooie locatie en fijn om met gelijkgestemden samen te zijn. Ik ging er moe heen en ging vol energie naar huis. M.a.w. De stoomcursus is een echte aanrader!
door: Lean
10:18, 30 september 2019
Inmiddels heb ik twee stoommiddagen voor de Hohe Messe achter de rug. Als ik met coria.nl meezing gaat dat naar mijn idee best goed, maar wat viel het tegen om dan met twee stemgroepen aan de slag gaat. Allerlei loopjes bleken toch nog niet zo goed ingestudeerd als gedacht. Door de stoomcursus weet ik dat er nog werk aan de winkel is. Daarom raad ik iedereen die een mooie uitvoering wil neerzetten aan om aan de stoomcursus mee te doen.
door: Olga Versteegh-Piso
08:45, 30 september 2019
De stoomcursussen vind ik het leukste onderdeel van Passieprojecten. Fijn om in een wat kleinere groep alles in te studeren. Daar leer je veel van en bovendien is het erg gezellig. Echt een aanrader!
door: Pythia
08:38, 30 september 2019
Dank je Madeleine, voor de inspirerende en gezellige 2e middag stoomcursus! Heerlijk om 2 middagen extra ondergedompeld te worden in deze prachtige muziek. Fijn dat je precies de moeilijke stukken eruit lichtte waardoor ik deze week nog gerichter kan studeren en dit geweldige muziekstuk er nog beter in komt te zitten.
door: Anke
00:45, 10 september 2019
Het was gistermiddag heel leerzaam, soms ook erg confronterend dat ik met sommige gedeeltes nog veel moeite heb. Terwijl ook hele stukken goed gaan. Ik weet nu waar ik vooral aan te werken heb. Ik zat tussen 2 sopranen, die met zelfstudie De Hohe Messe voor de eerste keer hadden ingestudeerd. Ik vind dat enorm knap, het was fijn met hen te zingen! Ik kijk uit naar de komende repetities en zeker ook naar de stoomcursus. Madeleine legt alles goed uit en dat helpt enorm om met meer plezier te kunnen zingen! Hartelijke groetjes, Lean
door: Lean


Nieuwe perspectieven
Hallo Madeleine,

Ik had nog nooit met een meezingconcert (ook niet de Mattheus Passion) meegedaan, dus ik had besloten het hele traject mee te doen: stoomcursus én concert met voorbereidende dag. Ik had in de periode daarvoor de muziek al enigszins ingestudeerd thuis.

Ik heb de stoomdagen erg leuk gevonden, ik vind , dat jullie beiden het met veel enthousiasme en humor deden, en het is leuk, om dit met zo`n groep te doen.(....)
Nogmaals: het was erg leuk, en jouw enthousiaste uitnodiging aan de alten, om de hoge G met de sopranen mee te doen, ontlokte bij mij zowaar ineens een prachtige G uit mijn keel... hoe is het mogelijk!... Dit opent nieuwe perspectieven!!

Groetjes,
Anja