Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Stem-1-daagse vr 7 juni 2019

7 juni 2019 Let op de datum ! dit project is voorbij!


Kleine groep, persoonlijke aanpak staan centraal.

Iedereen kent wel ergens het verlangen om te zingen of gewoon helemaal vrij uit te gaan met je stem, maar vaak komt het er niet van. Ken je het gevoel dat je wellicht de buren stoort?
Bij de stem1-daagse met Madeleine Ingen Housz zingen we samen en alleen,
vanuit het verlangen om vrij uit te zingen. Met hart en ziel, maar ook met grond onder de voeten.

Deze workshop is VOL - volgende stem1-daagse is op
vrijdag 13 september

Downloads

Samen zingen is heerlijk, alleen zingen is doodeng. Alleen zingen is je zelf bloot geven, kwetsbaar worden. Hoe ga je daar mee om? Tijdens de stem-1-daagse helpt Madeleine je gehoor te geven aan de impulsen van je lichaam, je klankkast. Vrijheid, plezier, het lichaam in cadans: daar zijn we naar op zoek.

Vanuit verschillende invalshoeken, disciplines, werkwijzen en werkvormen staat vrij uit zingen centraal. Madeleine: “Denken komt van boven, vitaliteit komt van onder. Hoe ontmoeten die twee krachten elkaar? Helpt je denken je vrijuit te zingen of wordt het oorlog van binnen? En hoe steunt je rug je daarbij de verbinding aan te gaan? Zingen is stem geven aan de ziel.”

Wil je meer weten over Madeleine en haar visie op stemexpressie en stembevrijding? Klik dan hier.Soort: Stemexpressie
Periode: vrij 7 jun 2019
Tijden: 10.00-16.30u
Bijzonderheden: stembevrijding
Prijs: €74 (aanbetaling mogelijk)
Leiding: Madeleine Ingen Housz
Locatie: Haagje 1 15min van NS-Driebergen
't Haagje 1
3971MZ Driebergen

De dag begint met de vraag wat je voor wens hebt dat je met je stem zou willen aanpakken op deze dag.
Daarna verkennen we de stem los van muziek, simpel met geluid, hoog en laag en hard en zacht. Vaak hilariteit, omdat we gewoonlijk de kans niet hebben flink kabaal te maken.
Er volgt lichaamswerk met klank en adem-werk.
In de middag gaan we aan het zingen van melodieën die ons uitdagen om klankrijk te zingen.
Hier is veelal een voortdurende afwisseling tussen de hele groep en iemand alleen. De groep kan de solist enorm veel steun geven.
Zo ronden we vaak de dag zingend af.

Hieronder kunt u algemene reacties plaatsen. Voor vragen of opmerkingen graag contact met ons opnemen.
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is:
11:52, 14 maart 2019
Beste, lieve Madeleine, Wat een lieve en mooie woorden als afscheid. Voor mij, maar ik weet zeker voor de meesten van ons was het een bijzondere en bevrijdende dag. Veel cursisten dragen een blokkade of angst met zich mee waaronder ik ook. Jij weet dat als geen ander. Het was voor mij fascinerend om te zien hoe snel je iemand door die muur of over een drempel heen trok. Maar ik zag ook bij een van de deelnemers dat je het verleiden om die stap te maken op tijd losliet. Complimenten!
door: Egbert
11:50, 14 maart 2019
Hi Madeleine, De stemworkshop was voor mij echt helemaal leuk! Lekker zingen, lekker bewegen, naar jouw aanwijzingen luisteren, en deze toepassen was soms een uitdaging. Op inspirerende wijze was je met ons bezig. En wat kon jij in een korte tijd veel informatie verwerken die je van de cursisten kreeg en daarop inspelen, wow. Fijn dat het een kleine groep was. Kortom, ik laat het niet bij deze ene keer ;-)
door: Mariëtte
11:47, 14 maart 2019
Dag Madeleine, Dank voor de muziek! Kan ik mezelf begeleiden op de piano. Ja, het was een bijzondere dag en dat ik zelf zong, had ik zeker niet zo verwacht!
door: Kirstin
19:43, 11 maart 2019
Wat een mooie en fijne dag was dit! Madeleine bezit de gave om iedereen mooier en beter te laten zingen. En dat ook nog met veel humor en plezier. Ze 'tilt' je zomaar over de drempel, die je natuurlijk zelf hebt opgeworpen. Voor mij was het moeilijk om te zingen met wat meer volume en ook met de zuurstof ging het niet helemaal goed (te veel óf te weinig?). Ik weet nu dat ik moet zingen vanuit mijn voeten en ook lekker relaxed hangend tegen een muur. Dat gaat stukken beter! Zingen is nu nog veel leuker geworden. Dank je wel Madeleine! Marijke Stuut
door: Marijke Stuut

Wat deelnemers ons schreven
*Heerlijk gezongen, plezier gemaakt. Ruimte ervaren om veel meer klank te maken.Ineke.

*Ik ben opeens in mezelf gaan geloven. Dat kwam als een grote schok met veel emotie. Een heleboel onzekerheid opeens verdwenen, dat is prachtig.
Joke.

*De workshop heeft mij geholpen door het zingen de verbinding tussen mijn hoofd en mijn lijf te herstellen. Bevrijdend!
Wilma.

*Wat ik geleerd heb?? Ik kan (leren) zingen. Ik kan beter aarden - ik ben NU geaard.
Wouter.

*Een avontuurlijke ontdekkingsreis in de onbekende gebieden van mijzelf.
Joost.

*Een ware ontdekking om naar binnen te gaan bij mezelf en vervolgens met de stem naar buiten.
Rinie.

*Ik wil deze lichaamservaring van warmte doordragen in mijn werk, ik werk nu met meer ontspanning met groepen mensen.
Paul.

*Herkenning en de vinger op de juiste plek legde je. Verantwoordelijkheid nemen in ontspanning en lekker blijven zingen. Dank je ook voor het herinneren om te stoppen met... Wat een inzichten!
Marja.

*Energie komt uit je benen. Het denken komt van boven. Het meest geleerd heb ik om vanuit mijn benen/knieën te zingen. Geluid, zang komt van onderaf. Prachtig.
Karin.

Genoten inclusief tranen en frustratie
Wat is het toch jammer dat jij niet erkend wordt door de zorgverzekeraars als een fantastische therapeute.
Ik spreek nu alleen voor mijzelf! Als ik zie wat jij allemaal bij mij naar boven haalt en wat jij mij allemaal laat voelen ! Soms kun je heel confronterend zijn en kan dat even heel hard aankomen, maar later kan ik het dan weer een plekje geven.Het spelen met stem , geluid en lijf levert veel meer op dan de gesprekken met de psychologe.
Ik heb genoten van de stemexpressie dagen, ook al waren er tranen en frustraties! Ik ben er nog lang niet, het borrelt enorm van binnen, maar ergens is die `nieuwe jas` !
Heel veel dank voor jouw enorm enthousiasme en geduld!
Lieve groet,
Anneloes

Lieve Madeleine,
In het najaar heb ik bij jou in Saig in het Zwarte Woud een stembevrijdingsworkshop gevolgd. Misschien herinner je je dat we in de auto een uur lang koukleumend te zaten praten over mijn herkomst uit de DDR enzovoort.
Ik wil je nogmaals voor deze geniale workshop bedanken.
Vandaag heb ik weer eens naar de opnames van het individuele werk geluisterd. Je hebt mij zo’n sterke stem ontlokt dat ik elke keer bijna niet kan geloven dat ik dat zelf ben. En dat terwijl er in het begin bijna geen toon meer uitkwam. Elke keer dat ik naar die opname luister schiet ik weer vol. Dat was een bevalling met lachen, huilen en zweten. En je hebt me aan het einde nog vastgehouden tot dat ik weer stevig op mijn benen stond. En vandaag besefte ik pas echt, met hoeveel geduld en liefde je me daar hebt opgehaald.
Wat ik heb gemerkt is dat een van jouw sterke kanten is, dat je de mensen daar ophaalt waar hij of zij net is. Ik heb me opgehaald gevoeld. En dat is een van de belangrijkste dingen die leraren, therapeuten en alle anderen zouden moeten kunnen. Maar ja, hoeveel kunnen dat nou echt?
Ook een half jaar later zeg ik het je nog een keer: bedankt, bedankt, bedankt!
Er werd iets nieuw geboren op dat moment. Twee dagen later wist ik wat er geboren was, tenminste voor een tijdje: moed. Ik ging na afloop van de workshop naar een vriendin in Freiburg. Ik vroeg aan haar of ze me naar de Freiburger Münster (Dom van Freiburg) wilde begeleiden. Ik wilde daar zo graag mijn aardklankfluit spelen, maar ik wist niet of ik dat voor elkaar zou krijgen.
En het is mij gelukt.
De Dom was vol mensen. En ik durfde op mijn diepe, prachtige fluit (pentatonisch) improvisatie te spelen. De mensen bleven ineens staan en hielden even stil toen ze de fluit hoorden. Natuurlijk stond ik te trillen… maar ik heb het wel gedaan. En ik had moed. Dat was nog de moed en de kracht, die ik in de workshop heb gekregen. Wow, lach. Wat mooi. En vandaag lukt het mij om in makkelijke situaties mijn aardklankfluit te pakken en mensen daarmee te raken.
Twee maanden geleden heb ik spontaan met een vrouw uit Nederland gespeeld. Wij communiceerden afwisselend met onze fluiten over 60 mensen heen, die in het midden op matrassen zaten. Wij vonden het ontzettend leuk om te doen omhelsden elkaar aan het eind.
Ik zal zeker bij een van je cursussen dit jaar weer mee doen en verheug me er nu al zeer op.
Lieve groet,
Heike

Beter in mijn vel.
Beste Madeleine,
Al een langere tijd was ik ontevreden over mijn stem. Ik vond mijn stem niet volwassen klinken.
Vaak voelde ik mij ongemakkelijk bij mijn eigen geluid.
Mijn stem belemmerde me tijdens mijn werk als projectmanager. Niet altijd werd ik gehoord of voor vol aangezien.
Geregeld heb ik er over nagedacht dat ik er wat aan wilde doen maar wist niet hoe.
Toen adviseerde iemand me met jou contact op te nemen.
Vanaf de eerste afspraak voelde ik me bij jou op mijn gemak. We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt.
Na elke sessie ging ik blij en vol energie weer naar huis.
Mijn stem heeft inmiddels meer zijn eigen kleur gekregen.
Ik ben me bewust wanneer hij rustig is en op kracht en wanneer ik hem knijp en hij onzeker is. Tevens merk ik dat hij een groter bereik heeft gekregen.
Echter door het werk wat we samen gedaan hebben is zeker niet alleen mijn stem veranderd.
Als mens zit ik veel beter in mijn vel en sta ik steviger in het leven.
Je hebt me geholpen bij mijn kracht te komen en dat weerklinkt in mijn stem.
Hierdoor merk ik dat ik op mijn werk maar ook privé gehoord word.
Heel veel dank voor je hulp.
Miranda

Aandacht voor de stem en meer.....
Hoi Madeleine,
De trainingen van Madeleine gaan verder dan de aandacht voor je stem. Ze spiegelt ook hoe je op haar overkomt zowel fysiek als de inhoud van je gesprek, wat dat met de ontvanger van de communicatie doet.
De eerste gesprekken kwam ik als een `stuiterbal` binnen en ging bijna volledig relaxed naar buiten.
Na twee trainingen bij Madeleine had ik een belangrijk gesprek waarin ik me conform haar aanbevelingen heb voorbereid.
Belangrijkste tip: ga terug in je zelf en zoek daar de rust. Voor het gesprek bewust 10 minuten in `mijzelf` teruggetrokken en ik kon rustig het gesprek ingaan waarin ik de kracht in mijzelf vond en niet bij de `toehoorders`.
Lianne

Fenomenaal
De selectie van de liedjes, de afstemming op wat nodig is, de leiding die je neemt en de ruimte die je geeft. Ook om angst weg te nemen om t niet goed te doen of niet goed te zijn. Het finetunen zodat `t nog mooier wordt, jouw uitleg van de context, de uitnodiging om te luisteren en waar te nemen. Teveel om op te noemen. Het resultaat bij mij was na een lange intensieve dag waarin ik het koud had naar lekker tintelende handen en voeten, en een gevoel weer helemaal heel te zijn. Heerlijk!
Er werd iets nieuws geboren