Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Weihnachts Oratorium 2019

21 december 2019 Let op de datum ! dit project is voorbij!

CANTATES 1,4, 5, en 6 .
Utrecht - concert om 16.30
olv Madeleine Ingen Housz.


DE KERK IS VOL -

ER ZIJN OOK GEEN LUISTERPLAATSEN MEER
Het Weihnachts Oratorium van Bach bestaat uit zes cantates. Oorspronkelijk was het bedoeld voor zes liturgische plechtigheden tijdens de twaalf heilige nachten. De teksten van de cantates komen uit de evangelieteksten van Mattheus en Lucas.

Dit jaar zingen we tijdens het meezingconcert:
Cantate 1 1e Kerstdag
Cantate 4 Naamgeving
Cantate 5: Het licht dat de wijzen zagen
Cantate 6: De wijzen bij Herodes

Meer achtergrondinformatie over deze afzonderlijke cantates vindt u hier.

Voor een ieder die extra wil oefenen - om erin te komen – en samen naar het evenement toeleven zijn er weer stoomcursussen. Zie bij bestellen.
Let op: Luisterkaarten zijn in de voorverkoop €22,- en aan de kassa €24.-.
Het beeld is van Brigida Almeida

Soort: Meezingconcerten
Periode: 21 dec 2019
Tijden: 10.00-19.00 - Uitvoering 16.30u- 19.00 cant 1,4,5,6
Bijzonderheden: Studieochtend ZAT 14 dec. 10.00- 13.00
Prijs: €54,-
Leiding: Madeleine Ingen Housz
Niveau: ♪♪ - ♪♪♪♪
Locatie: Geertekerk Utrecht
Geertekerkhof 23
3511 XC Utrecht
Locatie studiedag: Dominicuskerk
Spuistraat 12
1012 TS Amsterdam

DAG-INDELING ZATERDAG 21 DEC
10.00- 10.30 aankomst deelnemers
10.30- 12.30 1e koorrepetitie, inzingen, orkest komt erbij
12.30- 13.00 lunchpauze
13.00- ca.14.20 2e koorrepetitie met orkest
14.20-14.35 theepauze
14.35- 15.50 orkest met solisten-pauze voor koor buiten of binnen
16.00- 16.30 deuren open voor publiek
16.15- 16.30 tijd om koorplaats in te nemen
16.30- ca.19.00 Kort woord Herman Weelink + Uitvoering

Let op: Luisterkaarten zijn in de voorverkoop €22,-

en aan de kassa €24.-.
De deuren gaan open voor luisteraars om 16.00u.
Locatie: Geertekerk - Geertebolwerk 23 - Utrecht

Eten en drinken
In de kerk is koffie en thee verkrijgbaar, eigen lunch meenemen kan, maar in de omgeving van de kerk zijn veel mogelijkheden om iets te eten.

Kleding boven: rood boven- zwart onder
Kiest u liefst iets dat gemakkelijk zit en toch `netjes` is. Afhankelijk van het feest vinden wij een kleur erg leuk. Bv. voor Kerst: wat dacht u van rood met een gouden accent? Grijs liever niet. Jacquet, zwart pak, lange zwarte jurk hoeft allemaal niet, U bepaalt zelf wat `netjes` is, maar ook lekker zit .
staan zit schema voor alle zangers
Cantate I staan bij 1
zitten 2-8 blijf zitten. Dus ook bij koraal 5
slotkoraal 9 : staan
Cantate IV staan bij 36
staan bij 42
Pauze pauze
Cantate V staan 43- 46
zitten : 47 tm 53!! Dus ook bij slotkoraal 53
Cantate VI staan: 54
zitten 55-62 dus ook bij koraal 59
opstaan voor 63 en blijf staan t/m 64


De keuze van cantates voor dit jaar is minder moeilijk:: 1, 4, 5, 6. Doe de stoomcursus. Uw buurman/vrouw op de uitvoeringdag maakt u daarmee blij! Maar wie al jaren meezingt, kan het zeker aan! Gewoon een fijne uitdaging.

De voorbereiding bestaat uit de volgende mogelijkheden:
  • 1 stoomcursus
  • 2 studieochtend
  • 3 bladmuziek
  • 4 oefen-Cd
1 Stoomcursussen Weihnachts Oratorium 2019
Voor ieder die extra wil oefenen - erin komen - samen naar het evenement toeleven zijn er weer stoomcursussen. Deze zijn niet inclusief in het project maar moet u extra bestellen.
Voor sopranen en alten op 23 en 30 nov van 13:15 tot 17:00.
Locatie: 23 november Parnassos, Utrecht; 30 november 't Haagje, Driebergen
Klik hier om aan te melden: stoom A/S
Voor tenoren en bassen op 22 nov en 6 dec van 18:00 tot 22:00.
Locatie: 't Haagje 1, 3971MZ Driebergen. Klik hier om aan te melden: stoom B/T

2. Studieochtend voor iedereen: zat 14 dec. 10.00-13.00
Samen de lastigste plekken en koordelen doornemen. Dat is een fantastische opmaat voor de uitvoering.In de Dominicuskerk te Amsterdam.
Dagcoördinator: Flora Huberts

3 Bladmuziek
U zorgt zelf voor bladmuziek. We gebruiken de uitgave van Peters.
Wanneer u deze bij Broekmans & van Poppel in Utrecht zelf gaat halen, ontvangt u korting op vertoon van uw (email-)bevestigingsbewijs van PassieProjecten.
4 Oefen wijzen
Er zijn uitstekende ingezongen oefen-Cd`s in de handel:
1 de uitgave Carus bij carus: en bij CD-Carus Carus Choir Coach kan snel en langzaam afgespeeld worden.
2 Of de carus-app die je kunt aanschaffen voor tablet en smartphone: Ga naar Playstore en download Carus Music en kies het stuk en je stem. Afspeelbaar in langzamer tempo erg handig!
Kies je Weihnachts Oratorium (€14,99) Je hoort naar keuze je stem ingespeeld bij de mooie opname en de partituur loopt mee met de muziek op je scherm!
3 Een gratis midi bestand waarmee U zelfs de noten kunt mee lezen: www.koorpartijen.nl . volg de aanwijzingen, u kunt midi luisteren of zelfs luisteren en noten meelezen! Voor dat laatste moet u een programmaatje downloaden, zoals aldaar aangegeven onder "uitleg". kan snel en langzaam afgespeeld worden en
4. website www.coria.nl helpt lastige plekken rustig instuderen! super behulpzaam

Zie muziekwinkels

Dirigent: Madeleine Ingen Housz
Orkest: Capella Passionata
continuo: Jan van der Zanden
sopraan - Linde Schinkel
echo: Noëlle Sodaar

alt - David Cohen
tenor - Steven van Gils
bas - Rutger van Oeveren
Inleiding - Herman Weelink
Dagcoördinator - Flora HubertsHieronder kunt u algemene reacties plaatsen. Voor vragen of opmerkingen graag contact met ons opnemen.
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is:
09:59, 22 december 2019
Lieve mensen, wat was het weer een feest gisteren. Dank, dank, dank aan Madeleine en haar fantastische team van vrijwilligers (sommige noem ik niet specifiek, maar weten wel wie ik bedoel) die dit allemaal mogelijk maken, dank aan het orkest, solisten en alle medezangers. Ik hoop en denk, Madeleine, dat deze Weinachts er een was waar je heel tevreden mee bent. Voor mijn gevoel hebben wij de zangrers, met enorm veel geestdrift en ook ingetogenheid gezongen en dus je aanwijzingen en passie goed gevolgd. Cantate I mocht er volgens mij ook zijn dankzij de geestdriftige duidelijke aanwijzingen van Herman. Voor iedereen ook voor het publiek was het een prachtige voorbereiding voor Kerstmis. Gelukkig Kerstfeest en een gelukkig en muzikaal Nieuwjaar vol gedeeld zangersgeluk. Betsy
door: Betsy
16:51, 30 januari 2019
Allereerst bedankt voor de fantastische projecten en de professionaliteit en bevlogenheid van u als dirigente. Heb veel ervaring in koorzangen en onderhoud m’n stem middels zanglessen Heb voor de Weihn ook veel geoefend en heb dat ook gemerkt in de altgroep, men kende z’n partijen. Openingskoor ging goed! De andere koren klonken “rommelig” De grootste oorzaak is dat er veel te weinig gekeken wordt en men er vandoor gaat. Maar dat is bekend. Ik verlies als koorlid wel de muzikale beleving van dit prachtige werk! Toch ga ik weer meedoen aan een nieuw project!
door: Frouk
15:33, 6 januari 2019
Dag Madeleine, Ik had voor het eerst geen blij gevoel na afloop van de uitvoering van het W O. Ik wijt het geheel aan mezelf en niet aan jou of medezangers. Terwijl ik het meeste heel fijn vond om te zingen. Had ik mezelf niet goed genoeg voorbereid? Was ik verzadigd met zingen? Wat een geneuzel van mezelf. Ik had lekker gezongen en toch nam mijn brein het over door mijn blijheid weg te kapen OMDAT ik af en toe een stukje niet lekker zong. Ik herkende me geheel ( als ik het tenminste goed begrepen heb) in jouw woorden. Dank.
door: Liesbeth
15:12, 26 december 2018
dag Madeleine, wat heb ik weer genoten : deed voor de vierde keer mee (vanaf 2013, nadat ik in Trouw een pagina groot artikel las over de Passieprojecten en dacht dat wil ik ook wel.... en elke weer anders... Wat dapper en moedig om je dochter in te zetten en ter zijde te staan... Voor mij was dat EXTRA: zo door te geven wat je al die jaren zelf hebt ervaren en opgebouwd! Hulde om dat te durven... En ook uiteindelijk dat je de uitvoering stil zette! Beter opnieuw beginnen dan "doormodderen". Dierbare Madeleine, ik ben dankbaar dat ik mee kan/mag doen en hoop dat nog mooi een tijd vol te houden.
door: Gertruud
15:08, 26 december 2018
Dag Madeleine, Wat een feest was het weer om het Weihnachts-Oratorium te zingen onder jouw bezielende leiding Wat deed je dochter het geweldig , ze heeft een vriendelijke uitstraling .Wat geweldig mooi als je dit samen met je dochter mag doen, kippenvel. Als ik het gezongen heb is het voor mij kerst en zijn andere vieringen niet meer nodig. Hopelijk volgend jaar weer.
door: Ans
15:05, 26 december 2018
Ja, je bent een professional en die standaard kun je nooit helemaal loslaten. Dat spanningsveld kan ik goed begrijpen. Er moet altijd weer water bij de wijn. Maar bij alle meezingkoren die ik ken, wordt er bij jou het best gezongen. Ja, je bent een professional en die standaard kun je nooit helemaal loslaten. Dat spanningsveld kan ik goed begrijpen. Er moet altijd weer water bij de wijn. Maar bij alle meezingkoren die ik ken, wordt er bij jou het best gezongen.
door: Marjan
15:03, 26 december 2018
Beste Madeleine, Als ik over de meezingconcerten vertel aan mijn Vlaamse vrienden, zeg ik steeds: het is zoals bij de olympische spelen, meedoen is belangrijker dan winnen. Het is natuurlijk prettiger als alles vlekkeloos verloopt, en meestal gaat het op de uitvoering beter dan ik aan de hand van de repetities had gedacht dag het zou zijn. Deze keer was dat niet zo. Ik heb een heerlijke dag gehad, en, dat ben ik zeker, velen met mij. Stoppen en herbeginnen is mij liever dan doormodderen. In ieder geval heel oprechte dank
door: Maria
22:01, 24 december 2018
Hallo Madeleine, Het is nu de 5e of 6e keer dat ik meedoe en altijd is het weer een fantastische, zij het vermoeiende dag. De sfeer is geweldig, de zangers zijn blij en toegankelijk. Ik kom altijd alleen en men vraagt mij wel eens of ik dat niet "eng" vind, zo in m'n uppie, maar met zangers ben je nooit alleen! Als ik dichterbij woonde zou ik zeker komen helpen (vind ik altijd gezellig) dus laat ik het bij een financiële bijdrage. Ik wens je mooie kerstdagen en tot 11 januari. Irene Teitler
door: Irene Teiter
18:40, 24 december 2018
Ha Madeleine, Dank voor je kerstgroet na de heerlijke zangdag jl zaterdag. Ik wens jou en de jouwen PACEM, en dan niet in religieuze maar in spirituele zin vrede, vrede met en in jezelf, over alles, elke dag weer. Ik ben pas naar een congres geweest over stigma en zelfstigma, beiden zeer onwenselijk en ongelukkig het downplayen van de ander of jezelf, nergens voor nodig waist of feel good time en energy. Energetisch gebeurden er overdag prachtige dingen, men werd zekerder en het klonk prachtig. Zelf vond ik de inleiding een energievreter, aardige man maar ik google wel als ik over bach wil weten.Het haalde bij mij de positieve energie totaal weg en moest weer helemaal opladen en focussen op muziek. Ik weet haast zeker dat veel anderen dat ook hadden. UItzonderlijk goed en daar ben ik ook nog zeer van onder de indruk en aan het nagenieten waren de solisten, fantastisch gewoon en ademloos geluisterd. Wat ik heb opsgestoken is o.a.het boekloos zingen waar ik nog op moet oefenen maar wat idd veel prettiger zingt, de i als o met je mond makend etc etc. Bij de tenoren is een leuk ervaren en vrijblijvend clubje ontstaan Wat elkaar verstaat ahw. Zingen voor de lol en niet als missie maar wel zo goed mogelijk. Zelf heb ik de lichte afwijking dat zowel voor als na muziek maken ik wil genieten van de focus, ik ben dan geen prater oid niet sociaal en wil niet helpen.Muziek is in een druk bestaan een moment van rust en stilte en verstilling. Er wordt al zoveel gepraat en geregeld. Dus reken niet op mij qua stoelen en klussen. PS het applaus na afloop sprak boekdelen, warm en vol apreciatie vooral naar jou en de andere musici. Dat overstijgt perfectie dat gaat over intermenselijke warmte En saamhorigheid, iets waar de wereld naar hunkert !!! Fijne dagen in pacem toegewenst en heel graag tot zings Jan Willem tenor i.o Den haag Ps ik krijg een melding van onbeveiligde site.
door: Jan willem