Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Zomerzangweek Vrij-uit & eigenwijs Limburg 2017

4 augustus-11 augustus 2017 Let op de datum ! dit project is voorbij!

NIEUW
Naast eenvoudige cometogethersongs, gaan we aan de slag met
een korte mis van Haydn Missa Joannis de Deo. met klein concert tot slot.


Limburg: We leven en werken die week in een prachtige ruime Carréhoeve, in de vrije natuur.
Deze hoeve staat naast het eeuwenoude klooster St Elisabeth. We zingen dagelijks in de kapel van het klooster en aan het eind van de week zingen we voor de nonnen en andere bezoekers.
De omgeving: Langs de Kloosterhof lopen enkele wandelroutes die u door het Leudal voeren langs de Zelsterbeek, de Leubeek en de typische Limburgse holle wegen.

Downloads

NB het loopt nogal hard met de aanmeldingen dus wees op tijd!

ZIngen, dat merkwaardige samenraapsel van je zelf vergeten èn jezelf vinden!

We willen zo graag vrij-uit zingen. We willen graag onze eigen stem kunnen vasthouden. Maar doe je dat ook? Wat houdt je tegen? Moet ‘t mooi, moet ‘t zuiver? Moet, moet.
In deze week éérst vrij-uit en dan MAG er vaak veel meer dan je denkt.
Deze week in zeer kleine bezetting geeft ruimte naast plezier ook je stem verder te ontwikkelen, voor jezelf en in contact met je medezangers. We hopen de missa brevis van Haydn in het repertoire op te nemen.

Prijs:
cursus € 300,00

Verblijf € 395,00 incl. maaltijden standaard 2pers.kamer, ter plekke te betalen of desgewenst een week van te voren over te maken.
Eenpersoonskamer: € 128,- toeslag
Aanbetaling €300,00

Groepsgrootte:10 -23 dln.

Vroegboekkorting tot 21 april € 45,-
Mocht u onverhoopt niet geplaatst kunnen worden bv door een overschrijding van het max aantal deelnemers, dan krijgt u daarvan zo snel mogelijk bericht."

Annuleringsregeling
Bij annuleren vóór 1 juni 2017 is € 50,- verschuldigd.
Bij annuleren tussen 1 juni en 15 juli 2017 wordt € 350,- euro in rekening gebracht.
Ná 15 juli is restitutie niet meer mogelijk.


Soort: zangweek
Periode: 4-11 aug 2017
Tijden: aankomst 16.30u/vertrek 10.00u
Bijzonderheden: deeln aantal min 10 max 23
Prijs: €695 (aanbetaling mogelijk)
Leiding: Madeleine Ingenhousz
Locatie: Kloosterhof
Sint Elisabethsdreef 1
6081 NS Haelen - Limburg

Dagindeling:

± 09.00 ontbijt
9.30 –11.00u zingen in de kapel van het klooster
11.00- 12.00 vrij uit zingen/ ritme
12.30u lunch/ warme maaltijd
14.00–16.00u zingen in de kapel van het klooster
16.00-17.00 ruimte voor individueel werk ahv eigen vraag of ritme met Lothar?
18.30u avond maaltijd
± avonden: wisselend al naar gelang onze wensen.Waar kies je voor om aan deze week mee te doen?
Zingen olv Madeleine in kleiner verband betekent: je eigen grenzen verleggen, zachtjes uitgedaagd worden en zie daar, of je nu veel of weinig bagage meenam: je hebt aan het eind van de week je eigen grenzen verlegd. En een hoop bezwaren bezworen.

Oefenmateriaal Missa Brevis Sancti Joannis de Deo van Haydn

De koorpartituur hoef je niet zelf aan te schaffen, die krijg je van Passieprojecten. De deelnemers die bij de voorbereidingsavond op Tweede Pinksterdag waren hebben de partituur al mee gekregen. Was je niet bij de voorbereidingsavond maar wil je de partituur wel graag voorafgaand aan de zomerweek ontvangen: laat het ons weten per mail (info@passieprojecten.nl), dan sturen we hem je toe (waarbij we je wel vriendelijk willen vragen om de verzendkosten voor eigen rekening te nemen). Mocht je niet kunnen wachten met het bestuderen en wellicht zelfs oefenen van de mis van Haydn (wat we ons goed kunnen voorstellen, want hij is prachtig!), dan kun je, naast de partituur zelf, gebruik maken van verschillende oefenmaterialen:

· Carus app, voor op smartphone of tablet: ga naar de app store en download de Carus Music App. Kies éérst je stem met het pijltje rechtsboven in je scherm!! Zoek daarna met behulp van het menuutje linksboven de Missa Brevis Sancti Joannis de Deo van Haydn, selecteer en reken af (€ 4,99). Ook afspeelbaar in langzamer tempo; handig!

· Website: www.koorpartijen.nl/haydn_orgelmis.htm Dit is een gratis midi bestand. Volg de aanwijzingen, je kunt midi luisteren of zelfs luisteren en noten meelezen! Voor dat laatste moet je een programmaatje downloaden, zoals aldaar aangegeven onder 'uitleg'. Kan snel en langzaam afgespeeld worden. Afspeeltip: gebruik ipv media player of I-tunes VLC Media Player - gratis download. Bij het afspelen kun je op ieder moment de muziek langzamer of sneller afspelen met één klik.


Madeleine Ingenhousz, zang en stemwerk en organisatie
Eva de Jong - piano begeleiding, zang en organisatie


Hieronder kunt u algemene reacties plaatsen. Voor vragen of opmerkingen graag contact met ons opnemen.
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is:
22:14, 13 augustus 2017
Twee dagen na afloop van de zangweek zingen alle liederen en de mis van Haydn nog door me heen, alsof ik in een andere dimensie ben. Ik heb super genoten, van het zingen, de uitgebreide warming ups, de mis van Haydn en de sfeer in de groep. Voor mij op veel niveaus en dimensies onvergetelijk en echt een aanrader.
door: Liesbeth Boerwinkel
10:32, 12 augustus 2017
Het was en bijzondere ervaring om een hele week alleen maar met stemexpressie bezig te zijn Het waren volle dagen waarbij de Misa Brevis van Haydn en wereld liederen geoefend werden en uitgevoerd voor het publiek in het klooster Een hele waardevolle ervaring om dit met een groep mensen te doen die elkaar niet kenden en waarbij er tijdens de week een samen zijn gevoel ontstond door het zingen Echt een aanrader !
door: Emilie Dalmulder
15:25, 23 augustus 2016
Een heerlijke week zingen, ritme en weer opladen en geïnspireerd worden. Mooi om te zien én ervaren hoe kundig en vrij Madeleine de week leidde. De individuele les was geweldig. Sinds tijden niet meer zo open en lekker gezongen. De hemelpoorten gingen weer open en de engelen zongen met mij! En een geweldig team met koks en Marleen erbij. Veel dank. Henriëtte Middelkoop
door: Henriëtte Middelkoop
22:26, 20 augustus 2016
Een feest om alle dagen met elkaar te zingen, steeds vrijer te zingen, op elkaar afgestemd te raken....Madeleine verstaat de kunst om ieder te inspireren, deskundig en uitbundig. Marleen 's organisatietalent bracht de nodige rust. Een heerlijke vakantieweek!
door: emmy toonen
18:01, 19 augustus 2016
Heerlijk gezongen, alle ruimte voor mijn eigen geluid! Boeiend om klank, zang en ritme te leren via het horen en het nadoen. En telkens weer opnieuw proberen. Dat ga ik vaker toepassen! Aanbevolen!
door: Els Bremer
16:21, 14 augustus 2016
Madeleine pakte mij bij de hand en sprong met mij in het diepe. Uit eigen beweging kwam ik weer boven drijven, zingend vanuit het diepste van mijn ziel. Ik durf mijn stem te laten klinken. José
door: José Pauw