Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Mozart Requiem Meezingconcert

20 mei 2017 Let op de datum ! dit project is voorbij!

Het requiem van Mozart als meezingconcert van PassieProjecten:
Heerlijk om deze zo bekende en zo mooie muziek als meezingconcert uit te voeren.
De uitvoering is op zat 20 mei 2017 in de Pauluskerk in Breukelen.

Downloads

Op 20 mei 2017 organiseert PassieProjecten een meezingconcert met de Dodenmis.
Een mooie manier om met dit gezamenlijk zingen stil te staan bij de slachtoffers van oorlog en geweld. Maar ook zonder deze achtergrond de moeite waard om samen te zingen.
VROUWEN DIE ZICH AANMELDEN ALS TENOR MOGEN GRATIS DEELNEMEN AAN DE STOOMCURSUS VAN DE TENOREN

UIt welk jaar is jouw Peters uitgave? Zie voorbereiding! New Edition 2009 David Black- Süssmayr


Soort: Meezingconcerten
Periode: 20 mei 2017
Tijden: 13.00 - 21.00u
Bijzonderheden: Niveau 1, zeer toegankelijk!!zie toelichting bij
Prijs: €45,-
Leiding: Madeleine Ingen Housz
Locatie: Pauluskerk
Straatweg 37
3621 BG Breukelen

Dagindeling
12.30 treinreizigers en auto's verzamelen op P&R bij station Breukelen
12.40 vertrek naar schepersweg auto's en treinreizigers
13.00 -14.30 inzingen en start 1e koorrepetitie schepersweg breukelen
14.30 - 14.50 pauze koffie en thee
14.50 -15.00- 16.30 2A-koorrepetitie met orkest
16.30 - 17.00 2B-koorrepetitie met S+ B-solist
17.00 -18.00 buffet
18.15 - 19.00 3e repetitie koor en orkest in Pauluskerk
19.00 orkest en solisten
19.30 deuren open voor luisteraars
20.00 - ca.21.00 korte inleiding uitvoering

Kleding: Doe iets aan wat je prettig vindt. Neem een sjaal mee of iets warms ivm locatiewisseling


Voorbereiding
Voor dit project geldt niveau-indicatie 1. Zie hier wat dit inhoudt. De voorbereiding bestaat uit de volgende mogelijkheden:
  • 1 stoomcursus
  • 2 bladmuziek
  • 3 oefen-Cd
Stoomcursussen Requiem 2017
Voor ieder die extra wil oefenen - erin komen - samen naar het evenement toeleven zijn er weer stoomcursussen. Deze zijn niet inclusief in het project maar moet u extra bestellen.
Voor sopranen en alten op zondag 7 mei - 12.30-16.30u. Let op! gewijzigde tijden.
Voor bassen en tenoren op vrijdag 12 mei 18.00-22.00u.
De stoomcursussen vinden plaats aan t Haagje 1, Driebergen.

3 Bladmuziek
U zorgt zelf voor bladmuziek. We gebruiken de uitgave van Peters.Ca.2009 verscheen een nogal vernieuwde uitgave bij Peters: Neuausgabe David Black. (Urtex) Als je uit oudere versies zingt, wijken bladzij nummers grondig af. En nog erger: er staan geen maatnummers in. We raden je sterk aan uit deze vernieuwde versie te zingen! Tijdens de repetitie ben je anders vaak in de war waar we beginnen met zingen!
Wanneer u deze bij Broekmans & van Poppel in Utrecht zelf gaat halen, ontvangt u korting op vertoon van uw (email-)bevestigingsbewijs van PassieProjecten.
4 Oefen CD
Er zijn uitstekende ingezongen oefenCD`s in de handel, uitgave Chorsingen Leicht gemacht van Peters. U kunt die bij de muziekvakhandel bestellen of via de website van Edition Peters.
Er blijkt op de studieCD chorsingenleicht gemacht een storende fout: de hosanna delen zijn met een andere versie dan die van Süssmayer ingezongen.
Nog fijner is wellicht de meest moderne aanpak: de app van Carus Music. daar is partituur en stem en begeleiding compleet! een aanrader!
Tenslotte kunt u ook gebruik maken van gratis midi-bestanden, zoals te vinden op

bestellen bij muziekwinkels

Ook kun je zelf je stem instuderen ahv de uitstekende app van CarusMusic: kies
Je hoort je stem gezongen en de partituur loopt mee met de muziek op je scherm!
Je koopt dat via je mobiele telefoon of tablet.
Zie muziekwinkels

dirigent: Madeleine Ingen Housz
orkest: Capella Passionata
sopraan: Johanneke Vogel
alt - Betty Borstlap
tenor - Peter Vos
bas - Ruben Olthof

Hieronder kunt u algemene reacties plaatsen. Voor vragen of opmerkingen graag contact met ons opnemen.
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is:
13:45, 5 juni 2017
2015-06-04-19-31-19.Licht van eeuwige troost Lux aeterna luceat eis, Domine ‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’ Dag Madeleine, Een nieuwe kleur aan het Requiem, met die gedachte kwam ik gisteravond thuis. Héél bijzonder voor muziek, die ik al zo vaak met zo veel dirigenten heb gezongen. Echt geweldig hoe je ons gisteren weer met hart en ziel hebt meegenomen. Naar mijn gevoel hebben we er iets heel moois van gemaakt, Mozart waardig! Jij en het team ontzettend bedankt! Met een warme groet, Hans
door: Hans
12:22, 21 mei 2017
Een hele mooie dag, het Requiem is en blijft een monument in de muziek. Altijd weer wonderlijk dat het een prachtig en indrukwekkend muzikaal geheel wordt. Allemaal dragen we daaraan bij en dat is het hartverwarmende van zo'n meezingconcert. Ook de heerlijke Thaise maaltijd gaf een extra gevoel van die saamhorigheid. Iedereen hartelijk bedankt!
door: Hans
17:53, 11 april 2017
Beste Madeleine, ik zou best, en wat graag, mijn zangervaringen in de Dominicuskerk op zaterdag 8 april willen beschrijven. Alleen aarzel ik of ik op de juiste site zit omdat hier alleen reacties te lezen zijn uit 2016 en van 'een vrijdag concert'. Is het een idee om voor de duidelijkheid de verschillende concerten te markeren?.Ik zit popelend klaar met mn pen en zal alvast een beginnetje maken met de aanhef: Gegrüßet ! wachtend op een aanwijzing of, waar, en wanneer ik van start kan gaan., jopje
door: Jopje Bakker
20:10, 13 mei 2016
Beste Madeleine, Hartelijk dank voor een prachtige dag en een fantastisch concert vanavond. Mijn vader en ik hebben weer genoten bij jou. Wel een topprestatie weer, van nivo.
door: Bert
23:01, 8 mei 2016
Voor mij was het een nieuwe ervaring zo'n meezingproject, best lastig maar ook geweldig alle voorbereidingen mee te maken en uiteindelijk in de prachtige kerk samen te zingen en ook met de prachtige solisten. Madeleine, wat een geduld en gedrevenheid heb je om dit stuk in te studeren. De muziek zingt nog steeds na....
door: Christiane
16:56, 7 mei 2016
Bijzonder waardevol vind ik de inspirerende inleiding vooraf als opmars voor het concert daarna. Heerlijk gezongen ! Dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt.
door: José van den Berg
21:18, 4 mei 2016
Twijfel, zal ik wel gaan ben wat schor en verkouden. We zouden samen gaan een vriendin sopraan, echter de dag ervoor is er een andere vriendin van ons overleden, aan ALS een vreselijke ziekte. Maar achteraf ben ik zo blij dat ik ben gegaan. bij de repetitie mijn stem gespaard en tijdens de uitvoering heerlijk gezongen. Ik stond vooraan naast de man van de sopraan. Prachtige uitvoering meegemaakt, Madeleine bedankt.
door: Ruud Koelewijn
17:40, 4 mei 2016
Ik heb zelf enorm genoten. Wel het gevoel dat de muziek nog veel meer geheimen bevat en ik ze pas ben begonnen te ontdekken. Prachtige formulering en helemaal eens: de muziek ontvouwde zich voor en door ons. Met een sopraansoliste met een stem ' straight from Heaven!' Ontroerend mooi. Dank voor de inspirerende en opstuwende leiding met liefdevolle hand . Rob
door: Rob Boerboom
14:23, 4 mei 2016
Wat heb ik genoten, voluit te mogen zingen in deze mooie kerk.Ik ben het helemaal eens met de bas.Madeleine je hebt geweldig alle inzetten gegeven .De cd had ik grijs gedraaid en dankzij ook koorpartijen hoefde ik alleen maar naar jouw mond te kijken om te weten wat ik moest zingen. Demuziek zingt nog steeds na in mijn hoofd.Op naar het Weihnachts.
door: Ans Tuitel
13:26, 4 mei 2016
Dag Madeleine, Dankjewel voor het geduld met ons zangers, die graag willen zingen.... Ik ben onder de indruk van wat je uit ons allen weet te halen... Het getuigt van groot vertrouwen, waarbij je ons eerst wel duidelijk probeert te maken : te kijken, te kijken en als dan de uitvoering komt, blijkt dat het bijna kan alleen maar te kijken, want je doet ons tijdens het dirigeren voor hoe te zingen en legt ons de woorden in de mond. Voor mij is het werken aan een dergelijk stuk ontroerend, vooral de betekenis van al deze bijbelteksten en de uitleg vooraf, waarbij de nadruk werd gelegd op een "menselijk" Deutsches Requiem, waar alles in zit, heftigheid, maar ook vreugde, vreugde, vreugde en milde warme klanken. Ik kom er graag 3 uur met de trein voor naar Amsterdam... : Was vannacht om 1.00 uur thuis.. Weliswaar bekaf, maar helemaal vervuld van de muziek en dan speciaal de prachtige klanken. Ik ben dankbaar, dat ik deze projecten een paar keer per jaar kan meemaken. Heb intussen veel van je geleerd, en als ik dichterbij zou wonen, zou ik ook naar Driebergen komen..., maar dit is al geweldig. Ik wens je toe dat je dit nog lang kan en mag volhouden... Hartelijk dank en liefdevolle groeten van Gertruud
door: Gertruud
12:45, 4 mei 2016
Dag Madeleine, Met veel plezier heb ik afgelopen zondag meegedaan met het D. Requiem van Brahms. Knap dat met relatief weinig repetitietijd en zo’n grote diverse groep zangers een, weliswaar niet perfecte, maar wel mooie en geïnspireerde uitvoering kon worden neergezet. Compliment! Prachtige solisten ook! Hartelijke groet en ongetwijfeld tot ziens,
door: Anneloes
12:41, 4 mei 2016
Beste Madeleine en alle mensen die jl. zondag tot zo'n fijne dag hebben gemaakt: hartelijk dank voor de organisatie van dit muziekfeest. Ik heb genoten van het begin tot het eind. Tot een volgende keer. Vriendelijke groet, Lilian
door: Lilian
08:39, 4 mei 2016
Ik heb zeer genoten van het meezingprojekt......het is een prachtig stuk muziek, best moeilijk om te zingen....we hebben hard gewerkt en het resultaat was er naar.....zeker ga ik weer meedoen....
door: jop de boer