Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

4WKND jaartraining stemexpressie

23 september- 3 juni 2017 Let op de datum ! dit project is voorbij!

Zin in zingen? Ja gewoon: heb je zin om te zingen? Of zelfs een diep verlangen? Valt dat in de praktijk tegen, omdat je vals zingt of denkt dat dat zo is, of durf je niet echt uit te zingen? Of word je hees? Of was je al hees? In dat geval: er botst iets van binnen tussen verlangen en op de rem staan.

Wil je vitaliteit en zelfvertrouwen en speelsheid terugwinnen? De Jaartraining Stemexpressie geeft je volop de kans het experiment met jezelf aan te gaan. Het geeft dikwijls een diepgaande en verfrissende impuls aan jezelf én aan het zingen. Daarover gaat de Jaartraining Stemexpressie.
Een nieuwe verfrissende kennismaking met jezelf!
Deze cursus is volgeboekt

Downloads

Deze cursus is volgeboekt

1 vrij/zat per seizoen + 1 openings vrijdag op vrijdag 23 september

  • Zang, ritme, gezamenlijk, en ahv eigen vragen individueel werk in de groep.
  • Luistermateriaal met blad muziek staat tot je beschikking voor elk volgend weekeinde Dmv Dropbox
  • Elke keer is er voor de vaste deelnemer in de middag gelegenheid om aan een eigen vraag te werken. Vaak betrek ik de groep daarbij, en is dat zeer ondersteunend voor de betrokkenen. Vaste dag indeling: ritme, zang lunch individueel werk, zingen. Start op vrijdagochtend, Slot op zat middag rond 18.00.
  • Geen huiswerkplicht: Met dat materiaal staat het je geheel vrij, naar eigen inzicht je al of niet voor te bereiden.
  • Voor ca 6 deelnemers is tegen kleine vergoeding slapen op ’t Haagje mogelijk.
  • In de weekeinden in nov en januari komt Lothar Berger uit Keulen over als gastdocent voor Taketina
TIP: WACHT NIET TE LANG MET JE AANMELDEN, OF STEL JE VRAAG TIJDIG, WANT ER ZIJN AL HEEL WAT AANMELDINGEN.


Bv. je wilt meer van je laten horen / je staat op een kruispunt in je bestaan / je bent al het praten-over beu. Maar je wilt je innerlijk verder ontplooien / je bent aan iets nieuws toe, geen idee wat / je voelt dat je klassieke zangles wel leuk is, maar niet de vernieuwing brengt waar je honger naar hebt / je zit te veel in je hoofd en het lukt niet om dat met je hoofd te bestrijden / je wilt je depressie anders benaderen / je wilt vrijer worden in optreden en spreken in publiek / ademproblemen / hees worden op het foute moment/monotoon overkomen.

Lees hier meer over Madeleine's visie op stemexpressie en stembevrijding.

De 4 vrijdag/zaterdag-weekeinden


Soort: NIEUW: 4WKND jaartraining stemexpressie
Periode: 23 sept 2016 - 3 juni 2017
Tijden: 9.30-21.30/ 9.30- 17.00
Bijzonderheden: Kerngroep min 10. losse weekeinden ook mogelijk
Prijs: €985 (aanbetaling is mogelijk) (aanbetaling mogelijk)
Leiding: Madeleine Ingen Housz
Locatie: Haagje 1 15min van NS-Driebergen
't Haagje 1
3971MZ Driebergen

Data trainingsdagen: 2016-2017
vrijdag 23 september; vrij/zat 11-12 nov; vrij/zat 20-21 jan 2017; vrij/zat 21-22 apr; vrij/zat 2-3 juni
een lunch ,

Vrijdag:
9.30 –12.00u ritme en zingen
12.30u lunch
13.30–15.00u wandelen, uitrusten, etc

15.00 thee
15.30-17.00 ruimte voor individueel werk ahv eigen vraag
17.30u warme maaltijd

19.00 -21.30 avond programma

Zaterdag

9.30 –12.00u ritme en zingen
12.30u lunch
13.30–15.00u wandelen, uitrusten, etc

15.00 thee
15.30-17.00 ruimte voor individueel werk ahv eigen vraag
17.00- 17.30 naar huis

Prijs: €985,- Indien het bedrag niet op te brengen is, zoeken we samen naar een passende oplossing. Je inschrijving is geldig bij een aanbetaling van €437 euro
  • Toelichting op het tarief:
    De prijs die dit kost is reëel. Maar in deze tijd is ook reëel dat sommigen dit niet kunnen betalen. Kijk daarom naar je zelf-inschatting. Als je besluit mee te willen doen en minder kunt betalen, is dat ok! Overleg het even per email. Meldt je dan aan op deze website en vermeld dat svp bij de OPMERKINGEN, welk bedrag je gaat betalen op basis van zelf-inschatting. Maar het minimum blijft staan op €680
  • Betaling in termijnen is mogelijk: 1e betaling van €437,- bij inschrijving, 2e betaling €548 voor 15 jan 2017


docent: Madeleine Ingenhousz
Ritme-docent TaKeTiNa : Lothar Berger
organisatie: Janny Cornelisse
Hieronder kunt u algemene reacties plaatsen. Voor vragen of opmerkingen graag contact met ons opnemen.
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is:
18:02, 14 augustus 2016
Madeleine pakte mij bij de hand en sprong met mij in het diepe. Uit eigen beweging kwam ik weer boven drijven, zingend vanuit het diepste van mijn ziel. Ik durf mijn stem te laten klinken. José
door: Jose
10:58, 18 mei 2016
Goh, heb het gevoel dat ik in een stroomversnelling zit! Er gebeurt zoveel op het gebied van zingen/muziek! Ik ga samen met iemand aan de slag om muziek te maken, zingend wat mij betreft, die een helende uitwerking kan hebben. Zo is het plan. Ik voel de inspiratie bubbelen. De jaarcursus heeft een grote invloed op mijn leven gehad. Ik durf weer te zingen. Iets wat zo'n anderhalf jaar geleden nog ver weg was: ik kende mijn eigen stem niet meer. Ik heb mijn stem weer leren kennen en gaande weg steeds meer vertrouwen gekregen in het gebruik van de stem en haar helende werking in verschillende situaties. Zodat anderen (weer) verbinding met zich zelf ervaren. Zoals je zo prachtig omschreef in je slotwoordje bij de uitreiking van het certificaat van deelname. Madeleine nog reuze bedankt voor de superfijne en inspirerende tijd die we met elkaar doorbrachten!! Ik weet er valt nog heel veel te leren, maar het schip zet koers de haven uit.. anna
door: anna
16:31, 16 mei 2016
Het was een heel fijn jaar. samen zingen en expressie geven aan wat er in je leeft, Het verlangen om je te laten horen en te laten zien in een veilige setting. Mijn levensritme terug vinden en uiting geven aan wat er in me leeft was voor mij een prachtige ontdekking. Wat fantastisch dat we ook hebben mogen werken met een prachtige mannengroep. Samen hebben we een bijzondere mannenklank mogen laten horen. Maar niet alleen het zingen was voor de mannen belangrijk, maar ook de veiligheid onder elkaar en de krachtige en kwetsbare energie die er ten volle mocht zijn. We hebben samen heel wat uurtjes gezongen, waar we met elkaar onze comfortzone hebben verlegd ik hoop dat er volgend jaar vele mannen zich opgeven voor deze bijzondere cursus. Reinout Hofstede.
door: Reinout Hofstede
11:16, 16 mei 2016
Moet je aan meedoen: een belevenis ! Een veelzijdige cursus voor een ieder die iets heeft met zingen en weten wil wat zingen moeilijk of makkelijk maakt. Ben je bovendien geïnteresseerd in multi tasking (meerder acties tegelijkertijd uitvoeren) dan kun je tijdens deze cursus je bekwaamheden toetsen en/of verbeteren. Ik heb er voor minstens een jaar inspiratie opgedaan om mijn kwaliteiten als zanger te verbeteren. Teun van der Ven door: Teun van der Ven
door: Teun vd Ven
21:11, 15 mei 2016
Van 'Wie denk je dat je bent'? naar 'Wie ben ik'? Dat is de reis die ik het afgelopen jaar heb gemaakt in de jaartraining. Het terugvinden van het buikgevoel en de loodlijn met Taketina, het plezier van het met elkaar meerstemmig zingen, de openheid en veiligheid van de groep waren heel fijn. En toen stond ik daar bij de eindpresentatie, en was er helemaal. Zowel in kwetsbaarheid, als in plezier en uitpakken. Wat fijn dat alles er helemaal mag zijn; dat binnen naar buiten mag, en buiten naar binnen mag komen.
door: Marlies Verlinde
21:01, 12 mei 2016
Beste Madeleine, Twintig jaar geleden schreef ik een stuk over een leraar die een handleiding voor het schoolvak zelfverdediging had ontwikkeld. De kop van het artikel luidde: 'Ze gaan rechtop lopen, ze krijgen zelfvertrouwen. Door de jaartraining ben ik rechter op gaan lopen. Ik bewaak mijn loodlijn. Het voelt alsof mijn ogen nu hoger zitten. Verder weet ik nu dat ik een tenor ben terwijl ik me altijd voor een bas gehouden heb. Het is me duidelijk geworden dat sensitiviteit niet mijn sterkste punt is, maar dat ik dit compenseer met interesse. De zelfkennis is gegroeid.
door: Henk Streng

Beter in mijn vel.
Beste Madeleine,
Al een langere tijd was ik ontevreden over mijn stem. Ik vond mijn stem niet volwassen klinken.
Vaak voelde ik mij ongemakkelijk bij mijn eigen geluid.
Mijn stem belemmerde me tijdens mijn werk als projectmanager. Niet altijd werd ik gehoord of voor vol aangezien. Vanaf de eerste afspraak voelde ik me bij jou op mijn gemak. We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt.
Na elke sessie ging ik blij en vol energie weer naar huis.
Mijn stem heeft inmiddels meer zijn eigen kleur gekregen.Tevens merk ik dat hij een groter bereik heeft gekregen.
Echter door het werk wat we samen gedaan hebben is zeker niet alleen mijn stem veranderd. Als mens zit ik veel beter in mijn vel en sta ik steviger in het leven.
Je hebt me geholpen bij mijn kracht te komen en dat weerklinkt in mijn stem. Hierdoor merk ik dat ik op mijn werk maar ook prive gehoord word.
Heel veel dank voor je hulp.
Miranda

Er werd iets nieuws geboren
Lieve Madeleine,

Ik wil je nogmaals voor deze geniale workshop bedanken. (....) Je hebt mij zo`n sterke stem ontlokt dat ik elke keer bijna niet kan geloven dat ik dat zelf ben. Dat terwijl er in het begin bijna geen toon meer uitkwam.(...) Het was een bevalling met lachen, huilen en zweten. Je hebt me aan het einde nog vastgehouden tot dat ik weer stevig op mijn benen stond. Vandaag besefte ik pas echt, met hoeveel geduld en liefde je me daar hebt opgehaald.

Wat ik heb gemerkt is dat een van jouw sterke kanten is, dat je de mensen daar ophaalt waar hij of zij net is. Ik heb me opgehaald gevoeld. Dat is een van de belangrijkste dingen die leraren, therapeuten en alle anderen zouden moeten kunnen. Maar ja, hoeveel kunnen dat nou echt?

Ook een half jaar later zeg ik het je nog een keer: bedankt, bedankt, bedankt!

Er werd iets nieuw geboren op dat moment. Twee dagen later wist ik wat er geboren was, tenminste voor een tijdje: moed.
Lieve groet, Heike

Deur open....
Er is ergens een deur voor me opengegaan, ik snap het niet, maar het is wel zo.
Tijdens het zingen ervaar ik nu een vrijheid als nooit tevoren. Er open voor staan en dan gebeurde dit. Ongelofelijk, maar waar. Ik wist dat er iets moest zijn, en het is me aangereikt, waardoor ik me nu bevrijd voel, me verbonden weten met de aarde, zingen van onderaf......en een versmelting met mijn eigen ziel. Het is zoals het is.....Heerlijk!!
Margriet
Energie en stroomversnelling
Dat stem en zang zo direct in verbinding staan met je bekken, was voor mij een leerzame ervaring!
Annette

De( jarenlange) zoektocht naar mezelf is in een stroomversnelling gekomen.
Jos

De aandacht voor het contact met je rug zorgt ervoor dat de ervaring die je opdoet met het zingen zich verdiept. Het biedt letterlijk steun in mijn rug, moed om mezelf te laten horen... en dat geeft nieuwe energie! Ellen

Doordat we tijdens de opleiding ook hard, lelijk en `rauw` mogen zingen, werd ik bevrijd van de druk om altijd maar mooi te zingen... en het bijzondere is dat mijn stem zich daardoor verdiept en daardoor uiteindelijk veel meer en mooier gaat klinken.
Johanna

Een intensief en spannend traject, maar zo waardevol en grensverleggend. Ik zet stappen die ik niet eerder heb durven zetten.