Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Brahms Requiem Meezingconcert

1 mei 2016 Let op de datum ! dit project is voorbij!

Het tweede requiem meezingconcert van PassieProjecten: Ein Deutsches Requiem van Johannes Brahms. Heerlijk om deze zo bekende en zo mooie muziek als meezingconcert uit te voeren. De uitvoering is op zondag 1 mei 2016 in de Dominicuskerk in Amsterdam.

Downloads

Op de zondag voor de Nationale Dodenherdenking, 1 mei 2016, organiseert PassieProjecten een meezingconcert met de Dodenmis, Ein Deutsches Requiem, van Johannes Brahms. Een mooie manier om met dit gezamenlijk zingen stil te staan bij de slachtoffers van oorlog en geweld. Maar ook zonder deze achtergrond de moeite waard om samen te zingen.

We spelen de orkestbewerking van Linckelmann. Luisteren? klik hier

VROUWEN DIE ZICH AANMELDEN ALS TENOR MOGEN GRATIS DEELNEMEN AAN DE STOOMCURSUS VAN DE TENORENSoort: Meezingconcerten
Periode: 1 mei 2016
Tijden: 14.00 - 21.15u
Bijzonderheden: Niveau 2, zie toelichting bij
Prijs: €38,-
Leiding: Madeleine Ingen Housz
Locatie: Dominicuskerk
Spuistraat 12
1012 TS Amsterdam

Dagindeling
13.30 - 14.00 aankomst deelnemers
14.00 - 15.30 1e koorrepetitie, inzingen
15.30 - 15.50 pauze
15.50 - 17.20 2e koorrepetitie
17.20 - 17.40 pauze
17:40 – 18:40 3e koorrepetitie met S+ B-solist
18.40 - 19.30 dinerpauze koorleden
19.30 deuren open voor publiek, koor neemt plaats
20.00 - ca.21.30 korte inleiding uitvoering

Kleding: Doe iets aan wat je prettig vindt. Ons voorstel is: zwart onder (rok of broek) en wit of lichte kleur boven, al of niet gemixed met zwart of grijs.
Voorbereiding
Voor dit project geldt niveau-indicatie 3. Zie hier wat dit inhoudt. De voorbereiding bestaat uit de volgende mogelijkheden:
  • 1 stoomcursus
  • 2 studiemiddag
  • 3 bladmuziek
  • 4 oefen-Cd
1 Stoomcursussen Brahms Requiem 2016
Voor ieder die extra wil oefenen - erin komen - samen naar het evenement toeleven zijn er weer stoomcursussen. Deze zijn niet inclusief in het project maar moet u extra bestellen.
Voor sopranen en alten op zondag 3 en 17 april van 13.00 tot 17.00u.
Voor tenoren op vrijdag 8 en 22 april, tenoren van 17.00 tot 21.00,
De stoomcursussen vinden plaats aan t Haagje 1, Driebergen.
2. Oefendag zondag 24 april van 10.30 tot 17.00u
Samen een keer de koordelen doornemen is een fantastische opmaat voor de uitvoering. Wie kan, die komt. Locatie: Parnassos, Kruisstraat 201, Utrecht
De prijs: 4,- ter dekking van de kosten; ter plekke te betalen.
3 Bladmuziek
U zorgt zelf voor bladmuziek. We gebruiken de uitgave van Peters.
Wanneer u deze bij Broekmans & van Poppel in Utrecht zelf gaat halen, ontvangt u korting op vertoon van uw (email-)bevestigingsbewijs van PassieProjecten.
4 Oefen CD
Er zijn uitstekende ingezongen oefenCD`s in de handel, uitgave Chorsingen Leicht gemacht van Peters. U kunt die bij de muziekvakhandel bestellen of via de website van Edition Peters.
Nog fijner is wellicht de meest moderne aanpak: de app van Carus Music. daar is partituur en stem en begeleiding compleet! een aanrader!
Tenslotte kunt u ook gebruik maken van gratis midi-bestanden, zoals te vinden op http://www.koorpartijen.nl/deutsches_requiem.htm

Ook kun je zelf je stem instuderen ahv de uitstekende app van CarusMusic: kies Brahms (14,99)
Je hoort je stem gezongen en de partituur loopt mee met de muziek op je scherm!
Zie muziekwinkels

dirigent: Madeleine Ingen Housz
orkest: Capella Passionata
sopraan: Titia van Heyst
bas: Joost Schouten
inleider: Marien van den Boom

Hieronder kunt u algemene reacties plaatsen. Voor vragen of opmerkingen graag contact met ons opnemen.
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is:
19:29, 3 mei 2016
Beste Madeleine en alle mensen die jl. zondag tot zo'n fijne dag hebben gemaakt: hartelijk dank voor de organisatie van dit muziekfeest. Ik heb genoten van het begin tot het eind. Tot een volgende keer. Vriendelijke groet, Lilian
door: Lilian
17:26, 21 maart 2016
Dank u voor de herinnering. Ik heb ein Deutsches Requiem een jaar of 4-5 geleden meegezongen, dus ik moet er hard aan trekken. Ik zing bas, 8 april is voor mij onmogelijk; 22 april kan ik wel. Kan ik dan meedoen? Hoe is heel kort het programma voor beide avonden? .Vriendelijke groet, Hans van Liefland
door: Hans van Liefland
10:41, 28 mei 2015
Beste Madeleine Heb het afgelopen concert erg mooi gevonden, en als heel bijzonder ervaren om dit concert op te dragen voor Nepal. Dat je Nepalese kleding droeg was erg passend en mooi. Zelf ben ik vorig jaar voor het eerst in Nepal geweest, dit was een lang gekoesterde wens. Wij kwamen toen op 25 april aan in Kathmandu, zoals je weet was nu de aardbeving op 25 april dus gaf dit een wel heel speciaal gevoel en was erg bezig in gedachten met de Nepalezen. De sherpa s en de reisleider die we hadden. Dus extra bijzonder om het prachtige requiem van Mozart op te dragen aan hen. Dank daarvoor.
door: Mary
16:34, 22 mei 2015
Beste Madeleine, Otteline en ik hebben genoten. Niet in het minst door jouw overvloeiende inspiratiebron.
door: Willem
14:48, 11 mei 2015
Het was en top-dag. Alles liep op rolletjes. Zangers en luisteraars zeer tevreden. Uitvoering ging prachtig. Kortom groot succes!
door: Wouter
14:13, 11 mei 2015
Wat een schitterende dag hadden wij! Een volle Dominicus met enthousiaste zangers en zo als altijd een bevlogen Madeleine! Als je zo tussen de zangers zit, dan hoor en voel je van alles. Blij, voldaan en ontroerd door de klanken in de kerk!
door: Antje
14:03, 11 mei 2015
Beste Madeleine, Even een reactie naar aanleiding van je bericht over de uitvoering van het Requiem van Mozart. Inderdaad: het was een prachtige uitvoering (die steeds terugkomt)! Het bijzondere vond ik dat al vanaf het begin van de dag, het koor alert reageerde op al je waardevolle suggesties waardoor we met elkaar steeds mooier muziek gingen maken. Later met de aanvulling van het orkest werd de verbinding (en schoonheid) nog versterkt. Ik vond het best spannend hoe het tijdens de uitvoering 's avonds zou gaan, nu het tijdens de repetitie al zo mooi was. En het lukte; en hoe! Eigenlijk heb ik vanaf het begin van de uitvoering af en toe (voor de vorm...) nog wel een bladzijde omgeslagen, maar voortdurend naar jouw gekeken. Je was zo duidelijk, dat de rest vanzelf ging (toegegeven: af en toe heb ik qua tekst een beetje geïmproviseerd...). Na inmiddels al een aantal rijke ervaringen met de Passie meezingconcerten was dit voor mij de allermooiste. Veel dank Madeleine; het is een feest en steeds inspirerend om onder jouw aansturing te mogen zingen! Hartelijks,
door: Jolien
14:00, 11 mei 2015
Hallo allemaal, Namens alle leden van Koninklijk Toonkunstkoor Aurora uit Oosterhout die zondag j.l. meegezongen hebben met het Requiem van Mozart wil ik onze dank uitspreken voor het prachtige concert én de prima ontspannen organisatie, chapeau voor jullie én de dirigente natuurlijk! Met vriendelijke groeten,
door: Willy