Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Hohe Messe Meezingconcert Utrecht najaar 2015

12 september-17 oktober 2015 Let op de datum ! dit project is voorbij!

NU mét Credo!
Na de eerste uitdaging om de Hohe Messe als meezingconcert uit te voeren eerder dit jaar bieden we nogmaals de kans dit unieke werk te zingen o.l.v. Madeleine Ingen Housz. De Hohe Messe, BWV 232, doen we deze keer integraal, bijna twee uur lang overweldigende koormuziek. Een uitgelezen kans. Laat u zich ook uitdagen? Het concert vindt plaats in de Geertekerk te Utrecht op 17 oktober 2015, met een studiemomenten op 12 september en 11 oktober.

Downloads

De Hohe Messe als meezingconcert voor de tweede keer dit jaar! Na de eerste uitvoering in februari hebben we de smaak te pakken. Bij deze tweede uitvoering zingen we de volledige mis, dus ook alle delen van het Credo.

Om te zorgen dat we met zijn allen goed voorbereid zijn om de uitvoering tot een succes te maken zijn er twee studiemomenten: zaterdagmiddag 12 september en zondag 11 oktober. Deze hoort bij de inschrijving en is sterk aanbevolen.

Aanvullend aan de studiedag is er de stoomcursus. Iedereen die de Hohe Messe nog nooit gezongen heeft, verwachten we daar in ieder geval! In de stoomcursus wordt echte partijstudie gedaan voor wie graag samen met anderen de noten instudeert.

Meer weten over de Hohe Messe? Lees Eduard van Hengel of: Daan Admiraal
kleding uitvoering: zwart onder. Alt en Bas boven Blauw; Sopraan en Tenor boven Rood


Soort: Meezingconcerten
Periode: Concert 17 oktober, studiemomenten op 12/9 & 11/10
Tijden: 10.30 - 19.00u.
Prijs: €54,-
Leiding: Madeleine Ingen Housz
Locatie: Geertekerk Utrecht
Geertekerkhof 23
3511 XC Utrecht

Dagindeling zaterdag 17 oktober 2015
Geertekerk, Utrecht
10.00- 10.30 aankomst deelnemers
10.30- 12.45 1e koorrepetitie, inzingen, orkest komt erbij
12.45- 13.15 lunchpauze
13.15- 14.30 2e koorrepetitie met orkest
14.30-14.45 theepauze
14.45- 16.00 orkest met solisten-pauze voor koor buiten of binnen
16.00- 16.30 deuren open voor publiek
16.15- 16.30 tijd om koorplaats in te nemen
16.30- ca.19.00 Kort woord + Uitvoering
kleding uitvoering: zwart onder. Alt en Bas boven Blauw; Sopraan en Tenor boven Rood


Sopraan I of II kiezen
De Hohe Messe kent twee sopraanpartijen. De beide partijen komen even hoog. Alleen de 2e sopraan doet dat iets minder vaak. Bepaal zelf je keuze.
Verdeling andere stemmen
Voor de alten, tenoren en bassen is een enkel deel de partij gesplitst of dubbelkorig. In dat geval is de verdeling als volgt:
  • HOSANNA 23 en 25 Koor 1 en 2 Stemverdeling:
Alten en Bassen: Op achternaam A/J zingen koor 1 en K/Z zingen koor 2.
Tenoren: zingen allen koor 1 èn uit koor 2 alleen maat 38/50 en maat75/79 .
Sopranen I zingen koor 1, Sopranen II zingen koor 2
  • 2 SANCTUS
Hier is alleen een verdeling van de altgroep nodig, gelijk aan die voor het Hosanna. Achternaam A/J zingen koor 1 en K/Z zingen koor 2.
Wanneer u een uitgesproken voorkeur heeft om in de andere groep te zitten, mail dan uw wens zodat we met de aantallen en opstelling rekening kunnen houden.

De voorbereiding bestaat uit de volgende mogelijkheden:
  • 1.Studiemomenten (inclusief)
  • 2 Stoomcursus
  • 3 Bladmuziek
  • 4 Oefen-Cd
Voor deelnemers die de Hohe Messe nog niet eerder zongen is de stoomcursus 'verplicht', voor alle anderen van harte aanbevolen. De Hohe Messe telt veel meer noten voor het koor dan de andere Bach werken die we uitvoeren en is complex. Onderschat de muziek niet!
kleding bij de uitvoering: zwart onder. Alt en Bas boven Blauw; Sopraan en Tenor boven Rood
1. Studiemometen vooraf:
Inzingen, samen de moeilijke passages oefenen, afstemmen op elkaar, aanwijzingen voor thuis oefenen. De momenten zijn inbegrepen in de deelnemersprijs en vinden plaats op
zaterdag 12 september van 13:00 tot 17:00 en
zondag 11 oktober van 10:15 tot 17:00
Locatie: Parnassos, Kruisstraat 201, Utrecht

2. Stoomcursussen
Voor ieder die extra wil oefenen - erin komen - samen naar het evenement toeleven zijn er weer stoomcursussen:
Voor sopranen I en II op 20 september en 4 oktober van 13:00 tot 17:00, t Haagje, Driebergen
Voor alten op 13 en 27 semtember van 13:00 tot 17:00, t Haagje, Driebergen
Voor tenoren en bassen op 18 september en 2 oktober van 18:00 tot 22:00, t Haagje, Driebergen

3. Bladmuziek
U zorgt zelf voor bladmuziek.
We gebruiken de uitgave van Peters.
Zelf halen bij Broekmans & van Poppel in Utrecht = 10% korting op vertoon van uw inschrijvingsbewijs van PassieProjecten.
Bestellen bij muziekwinkels

4. CD-Oefenmateriaal
Er zijn uitstekende ingezongen oefen-Cd`s in de handel, uitgave `Chorsingen Leicht gemacht` van Peters.( tip: wij merken dat de oefencd niet overal makkelijk verkrijgbaar is, maar zelf waren we snel succesvol bij een winkel in duitsland en bij bodensee musik )
Afspeeltip gebruik ipv media player of I-tunes VLC Media Player - gratis download. Bij afspelen kunt u op ieder moment de CD langzamer of sneller afspelen met één klik. Dit maakt het studeren stukke makkelijker!

Een gratis midi bestand waarmee u zelfs de noten kunt mee lezen: www.koorpartijen.nl Volg de aanwijzingen, u kunt midi luisteren of zelfs luisteren en noten meelezen! Voor dat laatste moet u een programmaatje downloaden, zoals aldaar aangegeven onder "uitleg". Kan snel en langzaam afgespeeld worden
Hieronder kunt u algemene reacties plaatsen. Voor vragen of opmerkingen graag contact met ons opnemen.
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is:
15:51, 16 november 2015
Das älteste, echteste und schönste Organ der Musik, das Organ, dem unsere Musik allein ihr Dasein verdankt, ist die menschliche Stimme. ~ Richard Wagner ~ Dag Madeleine, Afgelopen week in het nieuws: de autograaf van de Hohe Messe is opgenomen in de werelderfgoed-documentenlijst van Unesco. Van alle werken van Bach juíst de Hohe Messe: "een tijdloos document in de muziek en voor de mensheid". Wat is het dan een onbeschrijfelijk gevoel om die onvoorstelbare muziek gisteren met zo velen uit te voeren! Fantastische solisten, schitterend orkest en jouw passie en emotie, dit is weer onvergetelijk geworden. Heel hartelijk bedankt, jij en je team, voor deze prachtige, unieke dag! Een warme groet uit Gouda, Hans Tanis
door: hans
20:55, 17 oktober 2015
Wat was het mooi. Hart en hoofd zingen nog. En heerlijk dat mijn kinderen op de eerste rij luisterden en het mooi vonden
door: Marlies
12:32, 3 augustus 2015
Te koop: prachtig professioneel ingebonden klavieruittreksel uitgave Bärenreiter, zwart met goudopdruk, zeer degelijk. Muziek alt geel gemarkeerd, tekst groen. Niet gebruikt, dus behalve highlights als nieuw. Prijs 30 euro. Voor eventuele foto's of meer info: avdniet@hotmail.com.
door: Anja van der Niet
22:48, 17 februari 2015
Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om je nog te vertellen, dat ik zo van de uitvoering van de Hohe Messe genoten heb. Het was zo mooi! Alle sopranen waren zo blij en tevreden. Op de terugweg naar huis, zat ik toch wel moe, in de trein en er kwamen jonge mensen bij mij zitten, die zichtbaar ook heel moe waren en zo ontspon zich een gesprek. Ik vertelde met mijn hese stem over dit project en ze waren helemaal enthousiast over de wijze waarop dit tot stand gebracht word en zo gaf ik ze de mooie flyers van de komende meezingers en toen vroegen er nog meer mensen in onze omgeving om de flyers en heb ik dus (ha,ha) flyers in de coupé uitgedeeld. Henriette
door: Herma
11:05, 16 februari 2015
Beste allen, Het zoemt nog in mijn hoofd en dat zal nog wel even duren,de flarden van cum sancto spiritu en hosanna,sanctus, en nog zo veel meer! De eerste keer Hohe Messe, zelf thuis ingestudeerd met behulp van de piano, net zoals de eerste keer Johannespassion, een overweldigende ervaring! Als het weer stil is in mijn hoofd ga ik verder met het instuderen van de rest, och, ik heb nog 8 maanden! Ik heb genoten van het zingen,het orkest en de solisten, het publiek was ook zeer lovend. Een prestatie hoor.
door: Margo
16:38, 10 februari 2015
wat heb ik genoten. Zo moeilijk stuk als de Hohe Messe te mogen zingen. En wat ging het goed. Aan het eind de stilte en de nagalm van de akoestiek in de kerk. ik ben een heel dankbare zanger. Marianne
door: Marianne
10:40, 10 februari 2015
Ik kijik net naar het filpje over het Sanctus in de stationhal. Zelf kon ik er niet bij zijn, maar... wat een enthousiasme, wat een bezieling, wat een lef! En dan de prachtige reacties van het publiek. Zullen we een Stationprojeckoor starten? Goed voor de ziel van alle drukke mensen.
door: addie reidsma
18:41, 9 februari 2015
Gisteren heb ik genoten! Niet alleen van het zingen van een mooi stuk muziek. Maar vooral van al die grijze hoofden, inclusief de mijne, die aangezet worden o.a. door jou, òm die muziek te zingen. Het vereist concentratie, die vaak niet je dàt meer is. En het is behoorlijk vermoeiend voor ons allen die toch ook wel een kwaaltje hier en een kwaaltje daar hebben. We krijgen hulp van jouw enthousiasme en natuurlijk kennis om daarover heen te stappen en na afloop een beetje trots op onszelf zijn "tjonge, dat heb ik toch maar weer gedaan". Zelf heb ik in mijn werkleven mogen werken met mensen die net een zetje konden gebruiken om een nieuwe drempel te nemen. Ik weet hoe het voelt als dat lukt. Ik dank je hier hartelijk voor en voor mezelf hoop ik nog een tijdje mee te kunnen zingen met je!
door: adrienne


Foto's:
Hohe Messe Meezingconcert Utrecht 7 februari 2015
Bekijk foto's
image
image
image
image
Hohe Messe David Cohen counter-tenor, Frans Oosterhuis hobo, Qui Sedes
15 NOVEMBER '15 Festival and Ceremony of Carols 2015
Meer Informatie
15 DECEMBER '15 Weihnachts Oratorium Meezingconcert 2015
Meer Informatie
31 JANUARI '16 Messiah Meezingconcert Utrecht 2016
Meer Informatie
6 MAART '16 Matthäus Passion Meezingconcert Amsterdam 2016
Meer Informatie
13 MAART '16 Matthäus Passion Meezingconcert Utrecht 2016
Meer Informatie