Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Stoomcursus Hohe Messe Meezingconcert 2015 alten

2 november-18 januari 2015 Let op de datum ! dit project is voorbij!

Iedereen die de Hohe Messe nog nooit gezongen heeft, verwachten we bij de stoomcursus In de stoomcursus wordt echte partijstudie gedaan voor wie graag samen met anderen de noten instudeert. De leiding ligt in handen van Madeleine Ingen Housz. We zingen het Kyrie, Gloria, Hosanna en Agnus Dei. De delen Credo voeren we niet uit. In de peters uitgave betekent dat: I missa en IV Osanna doen we wel en II Symbolum Nicenum doen we niet.


Gevorderde en beginnende zangers kunnen zich ten volle voorbereiden op de uitvoering van de Hohe Messe door deel te nemen aan de stoomcursus. De cursus voor alten bestaat uit twee zondagmiddagen. Lekker het weekend zingend afsluiten.

De stoomcursus vindt plaats op 2 november en 18 januari van 13.00 tot 17.00u. De cursus wordt net als het concert zelf geleid door Madeleine Ingen Housz met begeleiding op de piano. Neem je zelf het klavieruittreksel (Peters) mee?


Soort: Meezingconcerten
Periode: 2 november 2014 en 18 januari 2015
Tijden: 13.00u - 17.00u
Bijzonderheden: Parnassos, Utrecht
Prijs: € 48,-
Leiding: Madeleine Ingen Housz
Locatie: Parnassos
Kruisstraat 201
3581 GK Utrecht

Locatie: Parnassos, Kruisstraat 201, Utrecht
Tijden en voorzieningen
13.00 - 15.00 1e repetitie
15.00 - 15.30 pauze
15.30 - 17.00 2e repetitie

Thuis, evt. met hulp van een oefen-Cd. (Peters)
Het is belangrijk dat ieder zelf een klavieruittreksel heeft. (Peters)

Madeleine Ingen Housz met begeleider op de piano.
Hieronder kunt u algemene reacties plaatsen. Voor vragen of opmerkingen graag contact met ons opnemen.
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is:


Nieuwe perspectieven
Hallo Madeleine,

Ik had nog nooit met een meezingconcert (ook niet de Mattheus Passion) meegedaan, dus ik had besloten het hele traject mee te doen: stoomcursus én concert met voorbereidende dag. Ik had in de periode daarvoor de muziek al enigszins ingestudeerd thuis.

Ik heb de stoomdagen erg leuk gevonden, ik vind , dat jullie beiden het met veel enthousiasme en humor deden, en het is leuk, om dit met zo`n groep te doen.(....)
Nogmaals: het was erg leuk, en jouw enthousiaste uitnodiging aan de alten, om de hoge G met de sopranen mee te doen, ontlokte bij mij zowaar ineens een prachtige G uit mijn keel... hoe is het mogelijk!... Dit opent nieuwe perspectieven!!

Groetjes,
Anja