Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Merel van Schie

Alt-mezzo Merel van Schie heeft een brede muzikale achtergrond. Op zesjarige leeftijd kreeg zij haar eerste vioollessen, tien jaar later stapte zij over naar de altviool en studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Prunella Pacey, Richard Wolfe en Nobuko Imai. Inmiddels had zij haar liefde voor het zingen ontdekt en studeerde zij, eveneens aan het Utrechts Conservatorium, bij Henny Diemer. Sinds kort wordt zij gecoacht door Marjan Kuiper.

Zij volgde de operaklas van Monique Wagemakers en masterclasses bij o.a. pianist Rudolf Jansen, zangers Mark Tucker, Henk Smit en Peter Kooij en regisseuse Jeannette Aster.

Merel soleert veelvuldig in concerten en oratoria en zong al tientallen kantates. Op haar repertoire staan onder meer de Mattheüs en Johannes Passion, het Weihnachts Oratorium en de H-moll Messe van Bach, de Messiah van Handel, het Requiem van Mozart, evenals meer romantisch repertoire zoals het Stabat Mater van Szymanowski. Ook zong zij in producties van opera’s van onder anderen Handel, Monteverdi, Purcell en Mendelssohn. Onlangs vertolkte zij het bijzondere werk ‘Nuestra Señora de la Soledad’ voor alt, altviool en koor van de Belgische componist Vic Nees.

Merel soleerde al enige malen in Duitsland in de Matthäus Passion. De Rheinische Post schreef: ‘die Altistin Merel van Schie überzeugte durch eine grosse Innigkeit und Empathie ihres Vortrages’. Dit jaar zong zij de alt-aria’s bij de uitvoeringen van de Matthäus Passion van de Nederlandse Bach Academie o.l.v. Hoite Pruiksma.

image