Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Francis Ng

"Zingen geeft mij enorm veel voldoening vanwege de transcendentale momenten die muziek kan bieden. Momenten waar ieder persoon in het koor en publiek met elkaar verbonden is en waar individualiteit, communiteit wordt. Daarom begon ik met zingen, daarom blijf ik zingen,”
 -Dit zei ik in het eindexamen Master of Music-
 
Ik begon tamelijk vroeg met zingen als kind. In mijn jeugd was ik lid van mijn schoolkoor en nam ik deel aan verschillende solozang concours. Toen ik 15 jaar was speelde ik mijn eerste rol, Jafar in Aladdin, een musical. Rond die tijd lieten verschillende ervaringen op het podium mij zien hoe spannend en ontroerend zingen kan zijn. Ik had mijn grote passie gevonden en wist dat ik verder wilde gaan met het zingen. Daarom besloot ik om de “Bachelor of Arts in Music (honours)” aan De Chinese Universiteit Hongkong te volgen. Hier begon mijn formele studie in klassieke zang.
 
In 2018 kwam ik aan in Nederland vanuit Hongkong, mijn geboorteland, om de masteropleiding Klassieke Zang aan Codarts Rotterdam te volgen. Daar leerde ik mijn zangleraar tenor Marcel Reijans kennen, door wie ik nog wordt gecoacht. Op concertpodia zing ik oratoria van diverse periodes onder andere J.S. Bachs Passies en Puccini’s Messa di Gloria. Recentelijk speelde ik als Le Remendado in Bizets Carmen met Opera Spanga.In het komende seizoen zal ik de rollen van Nemorino in Donizetti’s L’elisir d’amore en Nadir in Bizets Les Pêcheurs de Perles spelen. 
 

image