Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Evan Buttar

Evan Buttar heeft een gevarieerde en internationale podiumcarrière op zowel de barokcello als de viola da gamba. Evan is gepassioneerd voor een breed scala aan repertoire, van Renaissance tot hedendaags. Hij speelt in allerlei ensembles, orkesten en als solist. Zo speelt hij regelmatig met groepen als het Orkest van de Achttiende Eeuw, het Luthers Bach Ensemble, Musica Gloria, en het Butter Quartet, een historisch uitvoerend strijkkwartet, dat hij mede oprichtte en dat momenteel deel uitmaakt van het eeemerging+ programma. Zijn kamermuziek- en orkestervaring brachten hem op podia van talloze festivals, waaronder het Mozartfest Würzburg, Chopin and his Europe Festival, het Innsbruck Festival voor Oude Muziek, de Beethoven Academie in Wrocław, Musica Antica da Camera, Geelvinck Fortepiano Festival, en het Bachfestival Dordrecht.
Evan begon op jonge leeftijd in Vancouver, Canada, muziek te spelen. Na het voltooien van een graad van bachelor op moderne cello aan de Universiteit van Ottawa in 2014, inspireerde zijn fascinatie voor de historische uitvoeringspraktijk hem om naar Nederland te verhuizen, waar hij momenteel verblijft. Hier behaalde hij in 2016 een master barokcello bij Jaap ter Linden aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, en datzelfde jaar begon hij daar aan een tweede masterstudie op de viola da gamba bij Mieneke van der Velden en Philippe Pierlot, die hij in 2018 afrondde.
Evan bespeelt een barokcello van Jakob Weiss (ca. 1745) die hij genereus in bruikleen heeft gekregen uit de collectie van Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

 

image