Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Janneke Vis

De alt Janneke Vis komt uit een muzikale familie. Haar liefde voor klassieke zang kwam echter pas tijdens haar eerste studie (Psychologie) tot bloei door in verschillende koren te zingen. Ze nam privélessen en besloot al snel om haar tweede studie Klassieke Zang te doen. Deze studie volgde ze in Groningen en Den Haag, waar ze afstudeerde bij Rita Dams. Na haar afstuderen werd ze gecoacht en volgde masterclasses bij onder meer Maurice Lammerts van Bueren en Sasja Hunnego.
Janneke Vis is een alt met een unieke warme maar heldere klank. Ze is gehoord als solist in allerlei oratorium werken, zoals WA Mozart 's RequiemGeorge Frideric Handel 's Messiah en het Stabat Materdoor Giovanni Battista Pergolesi. Ze zingt regelmatig en met veel plezier cantates van JS Bach . In 2015 was ze soliste bij kamerkoor Ad Parnassum voor de cd-opnames van het indrukwekkende De trein naar Sobibor van Matthieu Dijker.

Naast solo zingen, zingt Janneke Vis graag in ensembles. Dat ze met haar muzikaliteit en ronde klank goed in een ensemble past werd ook erkend door het Groot Omroepkoor (Regie: Klaas Stok ). Ze werd meteen na haar studie door hen aangenomen en is sindsdien een veelgevraagde vervanger. Met het Groot Omroepkoor staat ze regelmatig op het podium van het Concertgebouw in Amsterdam en Tivoli Vredenburg en is te horen op Radio 4. 

image