Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Veronika Akhmetchina

Sopraan Veronika Akhmetchina heeft van jongs af aan klassieke muziek meegekregen. Op 7-jarig leeftijd begon ze met viool spelen en zingen bij een kinderkoor bij de lokale muziekschool. Kort daarop auditeerde Veronika bij Vocaal Talent Nederland, waarna ze vanaf 9-jarige leeftijd bij het Nationaal kinderkoor en later ook bij het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor met veel liefde en vol passie en overgave heeft gezongen.
Na de middelbare school tijd, besloot Veronika dat een universitaire studie 'een goed idee' was. Tijdens de brede studie Communicatiewetenschap aan de VU in Amsterdam had Veronika veel tijd om naast het studeren zich volop op het zingen en theater te richten. 
Tijdens het afronden van de bachelor communicatiewetenschap, koos Veronika om haar droom na te jagen en te gaan studeren aan het Utrecht Conservatorium. In deze jaren ontwikkelde ze zich tot zelfstandige zanger en soleerde onder andere in Bach cantates, passies en muziekvoorstellingen. Ze heeft haar studie klassiek zang afgerond bij sopraan Selma Harkink.
Veronika heeft een grote passie voor theater. In haar zingen zoekt ze de weg naar expressie en het vertellen van verhalen.


 

image