Franske van der Wiel

Samen muziek maken rond een kampvuur in Frankrijk, dat is mijn eerste muzikale herinnering. Papa op de gitaar en ik, al knuffelend met mama, zong uit volle borst mee. Daarna heeft het zingen mij nooit meer losgelaten. 
 
Later volgde ik mijn grote zus, die ook zingt, naar de Koorschool Midden-Gelderland. Daar groeide ik bijna vijftien jaar lang op onder de hoede van dirigent Albert Wissink en ontdekte ik mijn passie voor zingen en vooral samen muziek maken. Ook mocht ik hier mijn allereerste solo’s zingen en hoewel dat natuurlijk erg spannend was, vond ik dat het allerleukste om te doen. Toen ik op jonge leeftijd voor het eerst een solo in de Mattheüspassie mocht zingen, was ik helemaal verkocht. Daardoor groeide mijn ambitie voor het solo-zingen en, voor mij, was het dan ook meer dan logisch om van de muziek mijn vak te maken.
 
Naast Albert Wissink, heb ik een speciaal plekje in mijn hart voor Elena Vink, Marien van Nieukerken en Claudia Patacca. Zij leerden mij tijdens mijn studie, en nog steeds, alle kneepjes van het vak en wisten hun grote passie voor het musiceren op mij over te brengen.
 

image