Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Hans Scholing

Na zanglessen te hebben gevolgd bij onder andere Nelly van der Spek en Henny Diemer studeerde Hans Scholing aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem bij Tom Sol waar hij in 1998 afstudeerde.
Tijdens zijn studie werd hij in de gelegenheid gesteld gastlessen te volgen bij o.a. Roberta Alexander, Carolyn Watkinson, Jard van Nes en Charlotte Margiono. Momenteel wordt hij gecoached door Frans Fiselier.

Hans Scholing werkte mee aan
verschillende operaprodukties
zoals Le nozze di Figaro (Bartolo en Figaro), Don Giovanni maar ook Tosca, Antigone (van Ton de Leeuw) en Dido en Aeneas. Onlangs verleende hij zijn medewerking aan Verdi’s La Traviata, Alceste van Händel en The Fairy Queen van Purcell.

Hans Scholing heeft zijn sporen verdiend in muziektheaterproducties in het hele land. De meeste recente zijn een mini-opera tijdens het Oerolfestival 2006 (uitgevoerd door YO-producties), diverse grote en kleine producties bij muziektheater De Plaats en een operaproductie in de zenderzaal van Radio Kootwijk.
Hiervoor zong Scholing in opera’s voor kinderen bij Xynix en Stichting Dwars.
Verder maakt hij sinds achttien jaar deel uit van het gerenommeerde mannenkwartet Mezzo Macho waarmee hij diverse theater-producties speelde en vier cd’s opnam.

image