Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

David Visser

De bariton David Visser studeerde in 2017 af aan de Dutch National Opera Academy in Amsterdam. Hij volgde lessen bij Sasja Hunnego bij wie hij ook aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde. Zijn bachelorsdiploma haalde hij aan het Rotterdams Conservatorium Codarts waar hij lessen kreeg van Carolyn Watkinson. Momenteel volgt hij lessen bij Marcel Boone en Paul Triepels.
Als oratoriumsolist zong David onder meer de Matthäus Passion, Johannes Passion en het Weihnachts Oratorium van Bach, Händels Messiah, Die Schöpfung van Haydn, het Requiem van Mozart, Rossini’s Petite Messe Solennelle en Ein deutsches Requiem van Brahms.
Deze zomer zal David de rol van Silvio in Leoncavallo’s Pagliacci vertolken bij Opera Spanga. Vorig jaar bracht David tijdens het Grachtenfestival Amsterdam de opera Niet de Klucht van de Koe in première en zong hij de rol van Belcore in Donizetti’s L’elisir d’amore. In 2017 zong David de rollen van Peter in Hänsel und Gretel van Humperdinck met het Nederlands Jeugdorkest onder leiding van Antony Hermus; Marcello in La Bohème van Puccini en Pandolfe in Massenets Cendrillon met het Residentie Orkest onder leiding van Walter Althammer. Eerder zong hij de rol van Woodraven in de moderne opera The Mother of Black-Winged Dreams van Hanna Kulenty en de titelrol in de opera Don Giovanni van Mozart.
David is verbonden aan het Prins Claus Conservatorium als docent vakdidactiek binnen de opleiding klassiek zang.
 

image