Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Ekaterina Levental

Ekaterina Levental werd geboren in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, één der republieken van de voormalige Sovjet Unie.
Na haar studie harp besloot ze haar droom te volgen en begon ze aan haar tweede studie zang. Zij studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en behaalde voor beide studies het Master Diploma met onderscheiding.
De zangdroom ontstond in de orkestbak in het Opera- en Ballet theater in Tasjkent, waar Ekaterina’s vader als fluistist werkte. Ekaterina bracht vele avonden als kind in het theater, luisterend naar de opera’s en balletten.
Ekaterina maakt op dit moment carrière als operazangeres en theaterperformer.
Zij werkt mee aan de producties van verschillende operahuizen en muziektheatergezelschappen en maakt eigen theaterproducties waarin zij haar talenten en mogelijkheden combineert.
Samen met harpiste Eva Tebbe vormt ze een succesvol duo genaamd duo Bilitis. Duo Bilitis heeft sinds de oprichting in 2004 naam gemaakt door de bijzondere bezetting, boeiende en spraakmakende programma’s en intense samenspel. Hun repertoire wordt gevormd door de originele composities en eigen arrangementen uit alle stijlperiodes.
 

image