Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Rutger van Oeveren

Al als kind zong Rutger van Oeveren (bariton) enthousiast mee in een kinderkoor. Met de stemwisseling hield hij het zingen voor een aantal jaren gezien. Vervolgens ging hij popmuziek zingen, maar toen hij lid werd van een kamerkoor wisselde hij van zangdocent en kwam er klassieke muziek op de lessenaar. Te beginnen met Bach. Later maakte hij nog met veel plezier deel uit van de cantorij van de Utrechtse dom.
Zijn nieuwe docente suggereerde al snel dat hij maar eens auditie moest doen bij het conservatorium. En zo komt het dat Rutger oude muziek studeert bij Xenia Meijer. Verder volgde hij ook masterclasses bij zangpedagogen en oude muziekspecialisten als Margreet Honig, Peter Kooij, Johanette Zomer en Claron McFaddon.
Overigens houdt Rutger zich niet alleen met oude muziek bezig; afgelopen zondag nog zong hij de Christus in de Johannespassie van Arvo Pärt, en voorjaar 2016 vertolkte hij onder leiding van Paul Dombrecht de rol van Jonah in ‘De Tempelberg’ (2016) van Nina Fukuoka. Daarnaast soleerde hij in werken als het Requiem van Duruflé. Regelmatig vormt Rutger ook een liedduo met Wouter Harbers.
 

image