Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Sebastian Brouwer

Sinds zijn studie aan de Conservatoria van Enschede en Amsterdam, heeft de carrière van tenor Sebastian Brouwer hem niet alleen op de grootste podia van Europa gebracht, maar ook naar tournees en concertseries in de Verenigde Staten (2004) en Australië (2002).
Op de meest belangrijke Nederlandse muziekfestivals/series heeft hij gezongen met o.m het Concertgebouw (Kamer)Orkest en Radio Filharmonisch Orkest, en gewerkt onder de baton van de dirigenten als o.a.
Edo de Waart, Jaap van Zweden, Roy Goodman, Jan Willem de Vriend en Ton Koopman. Zijn stem was ook te horen op radio en televisie bij diverse nationale omroepen, w.o. VARA (Matinee), de NPS en de VPRO.
Sebastian Brouwer heeft een zeer breed georiënteerd repertoire dat reikt van oratorium tot opera en kamermuziek, en van het begin van geschreven vocale muziek tot hedendaagse stukken – waarvan enkele geschreven zijn met zíjn stem in gedachten en waarvan hij ook de première heeft gezongen.
Hij is een veelgevraagd vertolker van de muziek van J.S. Bach, en zijn uitvoeringen van de Passies (Evangelist en aria’s) en Oratoria van deze componist worden algemeen zeer gewaardeerd.

In deze context heeft zijn stem meerdere componisten geïnspireerd tot het schrijven van nieuwe vocale stukken die door hem in première werden gebracht, zoals recent “Cantata”, van Bram Stadhouders, waarvan CD en uitvoeringen zeer positief zijn ontvangen door de nationale pers.  Sebastian Brouwer is de laatste jaren regelmatig betrokken geweest bij de uitvoering van hedendaagse muziek.

 

image