Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Jeroen de Vaal

De zangcarrière van Jeroen de Vaal (1973) begon al vroeg. In de jaren tachtig van de vorige eeuw trad hij als kind veelvuldig op in de rol van jongenssopraan. Dat bezorgde hem optredens en concerten in het hele land, tot en met concertgebouw De Doelen in Rotterdam toe. Ook maakte hij cd-opnames en was hij geregeld te horen op de radio en te zien op de televisie, onder andere in programma’s van de Evangelische Omroep (EO).

De Vaal studeerde vervolgens zang aan het conservatorium in Utrecht en volgde masterclasses bij onder anderen Jard van Nes. Sinds zijn afstuderen werkt hij in diverse operahuizen en zingt hij als tenorsolist bij concerten met onder meer de Passionen, cantates, de Hohe Messe en het Weihnachtsoratorium van Bach en het oratorium ”Die Jahreszeiten” van Haydn. Ook geeft hij concerten met liedprogramma’s, samen met verschillende instrumentalisten. Hij reist voor zijn werk door heel Europa.

De Vaal woont in IJsselstein. Hij heeft een relatie met de half-Surinaamse sopraan Tamar Niamut. „We hebben elkaar op de Bühne ontmoet en werken geregeld samen tijdens concerten. Dat gaat goed, maar dat is geen vanzelfsprekendheid als je een stel bent.”

image