Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Sacha Hubert

Sacha Hubert werd als 8-jarige onherstelbaar getroffen door de hoboklank, toen zij voor het eerst de solo van de eend in Prokofiev's Peter en de Wolf hoorde. Na drie jaar blokfluiten blies zij eindelijk voor het eerst zelf op het dubbelriet en kreeg prompt de slappe lach. Dat bleek gelukkig slechts een fase, waarna ze eindelijk aan de verplichte etudes kon beginnen.
Hobospelen werd echter pas jaren later echt leuk, toen zij docentloos en in vrijheid ging spelen.
 
Zij ontdekte dat Händel, Purcell, Telemann en vooral Johann Sebastian Bach het in haar ziel wonnen van recentere componisten. Zij speelde daarop geruime tijd bij het Colenso Consort in Soest onder leiding van Gregory Hubert (geen familie) en Jan Hulst. Daarna was ze lid van het Purcell Kamerorkerst in Amsterdam, waar Nico Brandon de baton hanteert.
 
De laatste jaren zijn Sacha, haar hobo en hobo d'amore (en soms ook een geleende althobo) alleen nog te horen bij kortdurende projecten: Passieprojecten, Utrechtse Bach Cantate Diensten, Bach Cantorij Baarn en Cantate op de Brink te Hilversum.
 
Losse projecten zijn handiger te combineren met haar werk. Sacha is intensive care-verpleegkundige voor uitzendorganisatie TMI. Daarnaast repatrieert zij zieke Nederlanders met het vliegtuig of de ambulance voor Broeder de Vries-Dutch Medical Group en verpleegt zij terminale bewoners in Hospice Kajan in Hilversum.
 
 
 

image