Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Ruben Olthof

Bariton Ruben Olthof is al vanaf jongs af aan bezig met muziek. Sinds 1999 is hij lid van de Koorschool Midden-Gelderland, dat onder leiding van dirigent en componist Albert Wissink staat. Hier leerde Ruben al vroeg zingen, maar ook werd er aandacht besteed aan o.a. solfège en muziektheorie. Later kreeg hij binnen deze stichting de kans zich tevens te ontwikkelen als solist.
 
Momenteel is Ruben bezig met een masterstudie in de richting Civiele Techniek aan de Universiteit Twente. Daarnaast volgde hij in 2014 een minor Klassiek zang aan het ArtEZ conservatorium te Enschede. Hier kreeg hij zanglessen van Elena Vink, waarvan hij sindsdien nog steeds les krijgt.
 
De meest gerenommeerde rollen vertolkte Ruben in zowel de Mattheus Passie als het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach en de Messiah van Händel. Met de Koorschool Midden-Gelderland voerde hij echter ook muzikale theaterproducties uit, waaronder Albert Wissinks ‘Ko Zwaluw’ (Als: burgemeester), een Nederlandse bewerking van Engelbert Humperdincks ‘Hänsel und Gretel’ (Als: Peter, broom-maker) en Anatevka (Als: Leiser Wolf).
 

image